Google'dan dev hamle! Google, Türkiye'de de faaliyet gösteren Groupon sitesini almak için görüşmeler yapıyor.

EKONOMİ

Google'dan dev hamle! Google, Türkiye'de de faaliyet gösteren Groupon sitesini almak için görüşmeler yapıyor.

Google'dan dev hamle!
Google, Türkiye'de de faaliyet gösteren Groupon sitesini almak için görüşmeler yapıyor.

Avrupa Birliği ülkelerinde hakkında anti tröst davası açılan Google'ın gözü hiçbir şey görmüyor. Söylentilere göre şirket rekam alanındaki faaliyetlerini artıracak yeni bir alım peşinde. Tutar ise 5 milyar doları geçebilir.

Google'ın büyük bir şirket alımının eşiğinde olduğu ifade ediliyor. Alınan bilgiye göre Groupon'a yapılan teklif tutarı 5 milyar dolar (teklif edilen en büyük miktar) civarında. Bu satın almayla birlikte Google'ın online reklamlar alanındaki ağırlığının iyice artacağı söyleniyor. Ayrıca, şirket yerel iş alanında Facebook'tan kaynaklanan rekabeti de savuşturmak istiyor.

EN AZ YÜZDE 50 İNDİRİM
Türkiye'de de faaliyetlerini artıran Groupon sitesi günlük olarak abonelerine e-ürün ve hizmetleri (spa, fitness dersleri ver restronlar vb) içeren mailler gönderiyor. Ve bu ürünlere yönelik yüzde 50 ile 90 orasında indirim imkanı sunuyor. Site ayrıca günlük pazarlıklarla (40 dolarlık pedikür hizmetini 20 dolara sunmak gibi) ürünleri satılabilir hale getiriyor. Bu şekilde az sayıda kişiyi hedef alan site, bu imkanları arkadaşlarına da tavsiye etmesi konusunda müşterilerini teşvik ediyor. Şirket dev bir iş alanı olduğunu ispatlamış durumda. Groupon sadece iki yıl içerisinde dünya çapında 300 pazara girdi. Bu tarihin en hızlı şirket büyümesine bir örnek teşkil ediyor.

ABD REKLAM PAZARI BÜYÜK
ABD'deki reklam pazarının bu yıl 133 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Reklam harcamalarının çoğu da küçük işletmeler tarafından yapılıyor ve reklamların çoğu da Web üzerinden veriliyor. Groupon ise günlük fırsatlarla milyonlarca mağazada başarıyı yakaladı. Çünkü şirket genelde her bir fırsat ürününde yüzde 50 indirim fırsatı sunuyor. Piyasa araştırmalarına göre şirketin bu yılki satışlarının 500 milyon doları aşacağı ifade ediliyor. Zaten kazançlı olan şirket gelirlerini 170 milyon dolar artırmış durumda

TÜRKİYE'DE HANGİ ŞİRKET ADIYLA FAALİYET GÖSTERİYOR?
Groupon CityDeal'ı satın almıştı ve Türkiye'de SehirFirsati.com olmuştu.

Groupon girişiminin temelinde yatan fikir "internette grup olup, indirimli hizmet almak." Yüzde 90'lara varan indirimlerle alınabilecek bu servis lüks bir restoranda akşam yemeği olabileceği gibi SPA, güzellik ve wellness merkezleri, cafe'ler, barlar, kişisel gelişim kursları, kültür sanat etkinliklerine kadar uzanabiliyor. 3 kıtada, 35 ülkede, yüzlerce şehirde bin 400 çalısanı ile faaliyet gösteren Chicago merkezli Groupon, dünyanın en büyük live-shopping platformu haline gelmiş durumda.

Andrew Mason tarafından kurulan Groupon, Youtube'dan sonra dünyada 1 milyar dolar ciroyu en hızlı geçen ikinci internet şirketi olarak tarihe geçmiş durumda. Kurulduğu 2008 yılının Kasım ayından bu yana Groupon, 1.35 milyar dolar değerinde bir şirket haline geldi. Groupon, Morgan Stanley'nin raporuna göre 2010'da 500 milyon dolar ciroyu aşmak üzere. Ebay, Amazon, Yahoo, AOL ve Google gibi internet fenomenleri bile bu kadar kısa sürede böyle bir büyüme başarısı yakalayamadı.
Groupon'un Türkiye sitesi www.sehirfirsati.com da faaliyete başladığı Nisan 2010'dan beri Türkiye çapında üyelerine şehir hayatını minimum fiyata yaşatmak için çalışıyor; firmalar için de önemli bir reklam mecrası görevi görerek onlara yeni müşteri edinme fırsatı sunuyor.

TASARRUF ETTİRDİ!
Groupon'un Türkiye sitesi www.sehirfirsati.com kısa sürede 1 milyonunu üzerinde aboneye ulaştı, nisan ayından bu yana 376 bin 297 adet fırsat kuponu satarak üyelerine toplamda 40 milyon TL tasarruf ettirdi

Dünya genelinde 20 milyonun üzerinde üyesi bulunan ve üyelerine bugüne kadar toplam 10 milyonun üzerinde kupon satarak 572 milyon dolar tasarruf ettirdi.

habertürk.com
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.