Deri’n Fikirler IV. Deri Tasarım ödülleri sahiplerini buldu

EKONOMİ

Deri’n Fikirler IV. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın finalistleri, 4 Haziran 2014, Çarşamba günü, İzmir Kaya Thermal & Convention’da yapılan törende ödüller sahiplerini buldu.

Deri’n Fikirler IV. Deri Tasarım ödülleri sahiplerini buldu

Deri'n Fikirler ve Deri Modanın Geleceğini Şekillendiriyor. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Deri’n Fikirler - Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Genç yeteneklerin tasarımlarının moda ve deri sektörüne özgün fikirlerini sunduğu yarışmanın jürisinde deri sektörünün ve moda camiasının ünlü isimleri yer aldı

Deri’n Fikirler IV. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın finalistleri, 4 Haziran 2014, Çarşamba günü, İzmir Kaya Thermal & Convention’da yapılan törende ödüller sahiplerini buldu.

‘Modern mit’ler temasıyla düzenlenen yarışma, Ekonomi Bakanlığı himayelerinde, Türk derisinin dünyadaki konumunu sağlamlaştırmak, ülkemizin deri konusunda bir tasarım ve Ar-Ge merkezi olmasını sağlamak amacıyla, deri üretimi ve tasarımı konusunda sektöre genç yeteneklerin kazandırılması için Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından, Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü’nün işbirliğinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu’nun katkılarıyla düzenlendi.

Deri sektörünün gelişmesi ve Türk derisinin değerinin anlaşılmasını amaçladıklarını ifade eden Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko; “Önümüzde büyük hedefler var, uzun vadede, 2023 hedefine ulaşmak için esas amacımız istihdam, büyüme ve gelişme olacaktır. Bunun tek yolu ihracattır” dedi. 2014-2018 döneminde verimli çalışmalara devam etmek istediklerinin altını çizen Başkan Galiko, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Deri Tasarım Yarışması’nın sektöre pek çok genç tasarımcı kazandırmak adına başarılı bir organizasyon olduğunu, her sene başvuru sayılarının artığını ve çıkan sonuçların da sektörü beslediğini belirtti.

Sektöre yeni isimler ve yaratıcılık anlamında yeni sonuçların kazandırıldığının altını çizen Galiko, yarışmacıları başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Gecede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da söz aldı ve “Deri Tasarım ve Üretim Yarışmasının deri sektörüne çok katkı sağlayacağını düşünüyorum, yarışmacıları tebrik ediyorum” dedi.

Bir tasarımcı, bir deri mühendisinden oluşan 10 finalist takımın, yarışmanın hazırlık süreci boyunca azimle çalıştıklarını belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar; “Bu sene 4’üncüsünü düzenlediğimiz Deri’n Fikirler IV. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın da sonuna geldik. 10 finalist, bu süreçte tüm gayretlerini ve yaratıcılıklarını sergiledi. Tasarım ve üretim süreçleri, deri tasarımcıları ile Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinin desteğiyle beraber gelişti. Tasarımcıların yaratıcılıklarıyla hayal ettikleri deriler, üretim aşamasında mühendislik öğrencilerinin teknik bilgileriyle buluştu” dedi.

Başkanlığını Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Zandar’ın yaptığı, üyeliğini ise Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Matraş, Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı, Derma Deri Mam. San.Tic A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Erman, Derimod Konfeksiyon Ayakkabı Deri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sedef Orman, Moda Tasarımcıları Atıl Kutoğlu, Simay Bülbül ve Siren Ertan’ın yaptığı jüri, birincilik ödülünü ‘Horus ve Anubis’e verdi.

Tasarımlarıyla birinci olan Huriye Çetin ve Ahmet Kor’u ikincilik ödülüyle ‘İki Karşı Kutup’ temasıyla Irmak Savran ve Esra Gümüşçü takip etti. Üçüncülük ödülünü ‘Pan’ temasıyla İrem Yazıcı ve Samet Soylu ve Mansiyon ödülünü ise ‘Medusa’ ile Hilal Tüfekçi ve Elif Çağla Akçın aldı. Yarışmada fark yaratan ve en özgün deri ürünleri tasarlayarak birinci olan takım sekiz bin lira, ikinci takım beş bin lira, üçüncü takım ise üç bin liralık ödülün sahibi olurken aynı zamanda Ekonomi Bakanlığı Bursu ile yurt dışında okuma ve staj yapma imkanı kazandı
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.