Üniversiteliye burs veren kurumların tam listesi 2015

EĞİTİM

2015 yılında Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurum ve kuruluşlar

Üniversiteliye burs veren kurumların tam listesi 2015
2015 yılında Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurum ve kuruluşlar

Üniversiteye yerleşenler, kazandıkları okullar için hazırlıklara başladı. Üniversiteye giden yolda bir yığın da masraf var. Yol parası, yurt parası, harç, ev derken üniversite okumak bazen biraz pahalıya mâl olabiliyor. Hal böyle olunca da herkes gözünü burs veren kurum, dernek ve vakıflara çevirdi.

Üniversiteye gidecek olan öğrencilere burs veren kurum, vakıf, dernek ve iş adamlarının listesi haberimizde.

 Toplum Gönülleri Vakfı

 TOG’un koşulları diğer vakıflardan oldukça farklı… En önemli koşul, haftada en az 4 saat herhangi bir toplumsal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer almak… Türkiye’deki 60 üniversitede ağ kuran TOG’un diğer kriteri akademik başarı… Bursun devamlılığı için öğrencinin başarı devamlılığı esas alınıyor. Ortalama 130 milyon lira burs veriliyor. Geri ödemesi yok. Tel: (0216) 321 89 88

 

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV)

 İSOV tarafından her yıl tespit edilen kontenjan, tutar ve sürelerde lisans, yüksek lisans, meslek yüksekokulu öğrencilerine burs veriliyor. Başka bir resmi veya özel kuruluştan burs almayan, maddi imkânları sınırlı ve başarılı öğrencilere verilen burslara başvurular her yıl 1-30 Eylül tarihleri arasında internet sitesi üzerinden alınıyor. Öğrencilere ekim - haziran ayları arasında 9 ay süreyle destek sağlanıyor. Tel: (0212) 293 54 18

 

İstanbul Ticaret Odası (İTO)

 İTO, İstanbul’da bulunan devlet üniversitelerinin ekonomi ile ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere burs veriyor. Burs için yaş sınırları aranıyor. Ayrıca öğrencinin başka bir yerden burs alamaması gerekiyor. Geri ödemesi yok. Ara sınıf ise alt sınıftan dersinin olmaması gerekiyor. İkinci öğretimde okuyan öğrencilerin başvuruları kabul edilmiyor. Her yıl Ekim-Kasım aylarında başvuru yapılabiliyor. Tel: (0212) 455 60 52

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi

 1 yılı 3 buçuk not ortalaması ile bitiren öğrenci, sonraki yılı başarı bursuyla okuyor. Yarışmalarda Türkiye’yi temsil edip derece alanlara spor bursu veriliyor.

 

21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV)

 YEKÜV, başarılı fakat eğitimlerini sürdürürken zorlanan ve her yıl belirlenen şartları taşıyan öğrencilere burs imkânı sunuyor.

 Burs miktarları, her eğitim döneminde yönetim kurulunca belirleniyor. Burslar karşılıksız veriliyor. Ancak öğrencilerden eğitsel, sosyal ve kültürel projelere katılmaları, öğrenci ve mezunların, toplumsal dayanışmaya katkı amacıyla gönüllülük bilincine sahip olmaları bekleniyor. Burs başvuruları 16-22 Eylül tarihinde yapılacak.

 

21. Yüzyıl Anadolu Vakfı Mahmutbey

 21.Yüzyıl Anadolu Vakfı Mahmutbey Yolu Cad. No: 53 Şirinevler Tel: 0212 654 37 69

 

A. Nihat Gökyiğit Eğitim Sağ. Kültür Sanat Vakfı

 A.Nihat Gökyiğit Eğitim Sağ. Kültür Sanat Vakfı Tekfen Sitesi 80600 Etiler

 

A.R. Çarmıklı Eğitim ve Kültür Vakfı

 A.R. Çarmıklı Eğitim Ve Kültür Vakfı Cumhuriyet Cad. Seyhan apt.No:12/5 Elmadağ Tel: 0212 232 05 00

 

Abdülkadir Eris Eğitim Vakfı

 Adres: Abdülkadir Eriş Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Cumhuriyet Cad. No:27 K:4 Taksim

 

Abdurrahman Bilimli Kültür Sanat ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı

 Abdurrahman Bilimli Eğitim Kültür Sağ. Sos. H Vakfı Davutpaşa Cad. Yıldız sok. No:3 Topkapı

 

Adem Çelik Beykent Vakfı

 Adem Çelik Beykent Eğitim Vakfı Gürpınar E-5 ayrımı Beylikdüzü Tel: 0212 872 11 25

 

Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu

 Merkezi İstanbulda bulunan Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı, burs başvurularını Eylül’de alıyor. Burs verilirken başka hiçbir kurumdan burs almama şartı aranıyor. Başvurular şahsen vakıfa yapılıyor.

Adres: Evren Oto Sanayi Sitesi Yanyol 2.Kısım No:6 İstanbul / İSTANBUL

Telefon: 0 212 622 41 00

 

Alarko Eğitim Ve Kültür Vakfı (ALEV)

 Alarko Eğitim Ve Kültür Vakfı başvuruları okulların burs ofislerine yapılıyor. ALEV doğrudan burs başvurusu kabul etmiyor. Okulların burs ofisleri bildirilen kontenjan kadar öğrenciyi seçiyor ve ALEV yönetimine iletiyor. Burslar karşılıksız olarak veriliyor.

 

Çamlıca Kültür ve Yardım Vakfı

 Kuruluş, ihtiyaç sahibi gerçek kişiler ile tüzel kişiliği haiz kurum ve kuruluşlardan gelen amaç doğrultusundaki talepler, yetkili ihtisas komitelerinde incelemeye ve değerlendirmeye alınmaktadır.

 İnceleme sonuçları Mütevelli Heyetinin tasvibine sunularak kararlar alınmakta ve uygulama yapılmaktadır.

 Kuruluşundan günümüze kadar binlerce öğrenciye burs, sayısız ihtiyaç sahibi insanlarımıza sağlık, gıda, sosyal yardım, fakir öğrencilere ekstra eğitim yardımları yapılmaktadır.

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)

 İTÜ, Makina Mühendisliği, İşletme veya Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği Bölümlerine burs veriyor.

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)

 ODTÜ’nün bursları da, Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümlerini kapsıyor.

 

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ)

 Boğaziçi Üniversitesi de, Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümlerine burs veriyor.

 

İstanbul Üniversitesi (İÜ)

 İşletme Fakültesi öğrencilerine burs veriyor.

 

Ankara Üniversitesi (AÜ)

 Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü,

 

Galatasaray Üniversitesi (GSÜ)

 Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği öğrencilerini kapsıyor. Burslar karşılıksız olup, herhangi bir hizmet veya yükümlülük gerektirmiyor. Öğrencinin son sınıfta olması ve alt sınıftan dersi bulunmaması gerekiyor.

 Öğrencinin öğrenimini aksatılması halinde burs iptal ediliyor; ancak, resmi belgelere dayanan hastalık veya mazeretler sebebiyle öğrenimin aksaması halinde, burs verme süresinin uzatılıp uzatılmamasına karar verme yetkisi Alarko Eğitim-Kültür Vakfı’na ait. Burslar her ay 250 TL olarak ödeniyor. Ödemeler, her ayın ilk haftası içinde yalnız öğretim aylarına (sömestre dahil) mahsus olmak üzere öğrencilerin banka hesap numaralarına yapılıyor.

 Darendililer Eğitim Vakfı

 1.Burs Başvuru Formu

 2.Okulu yeni kazananlar için Üniversite Yerleştirme Sınav Sonuç Belgesinin Fotokopisi

 3.Ara sınıflar için transcript (not çizelgesi) ve Öğrenci Belgesi,

 4.Bağlı olduğu nufus dairesince düzenlenecek olan “Aile Nüfus Bildirgesi Formu”

 5.Gelir beyanı ile ilgili olarak;

 Anne ve/veya baba çalışıyorsa işyerinden onaylı maaş ya da ücret bodrosu

 Anne ve/veya baba tacir, çiftçi, sanayici, serbest meslek sahibi veya esnaf ise Vergi Levhasının fotokopisi

 Muafiyete tabi meslek grupları, bu durumlarını ilgili belediyeler, meslek odaları veya vergiden muaf olduğuna dair vergi numarası ile belirtilen kartın ilgili kuruluşlarca tasdikli fotokopisi,

 Emekliler için aylıklarını aldıkları Sosyal Güvenlik kurumundan onaylı maaşlarını gösterir belge,

 Baba çalışmıyor ve/veya anne ev hanımı ise Emekli Sandığı Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur’a bağlı olmadıklarını gösterir kurumca onaylı belgeler.

 6.Öğrencinin oturduğu ev kira ise kira kontratı, lojman ise lojman belgesi

 7.Okuyan kardeş varsa okudukları okullardan alacakları öğrenci belgeleri

 8.Bursa başvuran öğrencinin ailesinin ikametgah ettiği yeri gösteren anne veya baba adına düzenlenmiş ikametgah belgesi

 9.Forma yapıştırılmak üzere 1 adet vesikalık fotoğraf

 10.Nüfus cüzdan fotokopisi

 

Dr. Ali Mümtaz Gürsoy Vakfı

 Telefon: (216) 348 75 40

Adres: Kırtasiyeci Sok. Ekşioğlu İşhanı No:11 K:2 D:48 Kadıköy / Istanbul

 

Ensar Vakfı

 Ensar Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilere her ay karşılıksız burs verme faaliyetini sürdüregelmiştir. Burs alacak öğrencilerin seçiminde; Başarılı olmak ve maddi imkansızlık içinde olmak gibi şartlar ön planda tutulmaktadır.

 Ayrıca Yüksek Lisans ve Doktora yapan öğrencilere de karşılıksız burs verilmektedir.

 

Fevzi Akkaya Vakfı

 Feyzi Akkaya Temel Eğitim Vakfı, 1980 senesinden bu yana, teknik liseler ve endüstri meslek liselerinde okuyan, maddi durumu müsait olmayan öğrencilere burs vermektedir.

 Vakfın burslarından bugüne kadar 50 bini aşkın öğrenci faydalanmıştır.

 Vakıf bursları karşılıksızdır ve bursiyerlere mecburi hizmet koşulu öne sürülmemektedir. Ancak, vakfın bursundan yararlanıp iş hayatına atılanlar, kendileri gibi, en az bir Türk gencine destek vermeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul ederler.

 Vakıf, kurucusu Feyzi Akkaya’nın da özel isteği doğrultusunda, daha çok ülkenin geri kalmış bölgelerinde okuyan öğrencilere burs tahsis etmektedir.

 Bursiyerler arasında kız-erkek ayrımı yapılmamakta, hatta kız öğrencilerin okuyup iş hayatında yer alabilmeleri için, pozitif ayrımcılık yapılmaktadır.

 

Sabancı Vakfı ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı

 Her yıl 380’i yeni olmak üzere, toplamda 1400’e yakın öğrenciye burs veren Sabancı Vakfı ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı, 2014 - 2015 eğitim yılında da lisans ve ön lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayacak.

 Sabancı Vakfı’ndan burs almaya hak kazanan lisans düzeyindeki öğrencilere her ay 375 TL, ön lisans düzeyindeki öğrencilere ise 200 TL burs ödemesi yapılıyor. Üniversiteye ilk girişte başlayıp, öğrenci mezun olana kadar devam eden Sabancı Vakfı Bursları, her yıl Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsıyor ve öğrencilere mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor. 

 Vakıf burslarına, üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgelerle başvuru yapılacak. İlan edilen koşullara uygun öğrencilerin, burs başvurularını kayıt hakkı kazandıkları üniversitelerin öğrenci işleri ya da burs ofislerine üniversitenin belirlediği tarihlerde teslim etmeleri gerekiyor. Burs başvuru tarihleri genellikle Eylül ayı içinde olmakla beraber, öğrencilerin üniversiteye ilk kayıtlarını yaptırdıktan sonra duyuruları dikkatle takip etmeleri öneriliyor.

 Burslar hakkında ayrıntılı bilgi, “www.sabancivakfi.org” web sitesinden alınabiliyor. Sorular için “burs@sabancivakfi.org” adresine ulaşılabiliyor.

 

Feyziye Mektepleri Vakfı

 Feyziye Mektepleri Vakfı üstün başarılı öğrencileri ödüllendirerek ve maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrencilerine ücretsiz okuma hakkı vererek olanaklar ölçüsünde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlamaktadır.

 Bu çerçevede ücretsiz okuma hakkı, “Feyziye Mektepleri Vakfı Ücretsiz Okutulacak Ve Burs Verilecek Öğrenciler Prosedürü” gereğince Yönetim Kurulu’nun kararı ile değişik oranlarda verilir ve yürütülür.

 Ücretsiz okuma hakkından yararlanmak isteyen velilere, başvuru koşulları ve ücretsiz okuma hakkı ile ilgili ayrıntılar Okul Müdürlüğü’nce bildirilir.

 - Öğrencilerimize değişik oranlarda Ücretsiz Okuma Hakkı kazandıran üç ayrı uygulama vardır:

 Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz Okuyacak Öğrenciler Hakkında Yönetmelik Hükümlerine göre Vakıfça verilen Ücretsiz Okuma Hakkı,

 Vakıf Yönetim Kurulu’nca belirlenen esaslara göre maddi durumu yetersiz öğrenciler ile liseye üstün başarı ile giren öğrencilere değişik oranlarda verilen Ücretsiz Okuma Hakkı,

 Ulusal ve Uluslararası Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Alanında Üstün Başarı Gösteren Öğrencilere ilgili Prosedür ve Yönergelerde belirlenen esaslara göre değişik oranlarda verilecek Ücretsiz Okuma Hakkı.

 

Burs alabilme şartları

 1. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin dört yıllık bölümlerine en yüksek puanla birinci sırada kayıt yaptıran birinci öğretim lisans öğrencilerine vakfımız tarafından burs verilmektedir.

 2. Bölüm birincilerinden sonra gelen en yüksek puanlı Bolu’lu bir öğrenciye daha vakfımız burs vermektedir. Bu öğrencilerin, Bolu Merkez İlçe veya diğer İlçe ve köylerinde doğup, buraların nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

 

1884 Vakfı

 1884 Vakfı burs başvuruları başlamıştır. Burs başvuru internet üzerinden form doldurularak yapılmaktadır. Vakfın burs vermenin yanında uyguladığı danışmanlık hizmetinin daha etkin olması amacı ile, sadece İstanbul’daki Devlet Üniversiteleri‘nde okuyan T.C. vatandaşı olan LİSANS öğrencilerine burs verilecektir. Başvurular 15/Eylül-15/Ekim tarihileri arasında internet kanalı ile yapılacaktır. Bu tarihten önce veya sonra başvuru kabul edilmeyecektir.

 

Kibar Eğitim Ve Sosyal Yardım Vakfı

 İlk, orta, yüksek ve lisansüstü eğitim düzeylerinde okuyan, araştırma ve inceleme yapan yetenekli, maddi olanaktan yoksun çocuklara ve gençlere, burs veriyor. Vakıf toplamda 60 öğrenciye burs veriyor. Üniversite öğrencilerine 12 aylık 85 TL burs verirken, İlköğretim öğrencilerine 75 TL burs veriyor. Burs başvuruları Eylül ayında yapılıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye www.kibarholding.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Rumeli Eğitim Vakfı

 Vermiş olduğu burs kategorileri

 - Üstün Başarı Bursları

 - Yüksek Öğrenim Bursları

 - Yüksek Lisans Bursları

 - Doktora Bursları

 Başta Rumeli kökenli ve şehit ailelerinin orta dereceli okullardan mezun olup maddi yetersizliklerden dolayı üniversite veya yüksek okullarda okuma olanağından mahrum kalan öğrencilerin her türlü eğitim, öğretim ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için burs vermekteyiz.

 Okudukları okullarda parmakla gösterilecek şekilde başarılı olan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı başarılı öğrencileri ödüllendirmek, maddi ve manevi yönden de destek olmak amacı ile üstün başarı bursları veriyorlar.

 Burs şartları

 Rumeli Eğitim Vakfı burslarından sadece Rumeli kökenli ve şehit ailelerin çocukları faydalanabilir. Burs imkanlarından yararlanabilmeniz için herhangi bir resmi veya özel kuruluştan burs veya kredi almamanız gerekmektedir. Başka bir kurumdan burs aldığı tespit edilen öğrencinin Eğitim Bursu iptal edilir.

 

Şahinler Vakfı Bursu

 Mali durumu çok zayıf olan belgeleyen öğrencilere burs veren vakıf, hazırlık veya 1. sınıf öğrencileriyle üniversite okuyan kardeşleri olanlara tip, hukuk ve mühendislik fakülteleri öğrencilere öncelik veriliyor. Burs, bir öğretim yıl botunca ve 9 aylık süre ile veriliyor.

 TADEV üniversite öğrencilerine 1995 yılından itibaren karşılıksız burs vermek üzere çalışmalar yapmaktadır.

 

Yumlu Eğitim Kültür Ve Bilim Araştırma Vakfı

 Yumlu Vakfı, maddi imkanları nedeniyle yüksek öğrenimlerine devam etmekte zorluk çeken başarılı öğrenciler için burslar sağlamakta ve sağlanan imkanı desteklemek amacıyla sosyal gelişim konuları da dahil olmak üzere bursiyerlerine özel imkanlar yaratmaya gayret göstermektedir.

 Kısaca özetlenecek olursa; öğrenci merkezleri ve benzeri kuruluşların açılmasını sağlayacak tedbirleri belirlemek, eğitim ve öğretim alanında yapılacak araştırmaların hazırlıklarını yapmak, lisan kursları açmak, teknik geziler düzenlemek, bursiyerlere staj imkanı sağlayacak kurumları tespit etmek, bursiyerler arası birliğin sağlanabilmesi amacıyla yarışma, toplantı ve sportif faaliyet düzenlemek gibi birçok aktivite, bursları destekleyici unsurlar olarak kabul edilebilir.

 Yümlü Vakfının aşağıda genel hatları açıklanacak olan burs konularını hangi koşullarda alabilecekleri; ‘Çalışma Sistemi’ başlığı altında genel olarak incelenmektedir. Ancak detaylı bilgi için ‘Eğitim Hizmetleri ve Burs Yönetmeliği’ isimli dosyanın incelenmesini önermekteyiz.

 Lisans Eğitim Bursları: Vakıf tarafından verilen bursların temelini oluşturmaktadır. Genel bir ifadeyle; üniversite ya da yüksek okul okuyan ve bu dönemlerinde maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere sağlanmaktadır ve karşılıksızdır. Yurtiçi lisans eğitim bursları hakkındaki detayları ‘Çalışma Sistemi’ bölümünde ya da ‘Eğitim Hizmetleri ve Burs Yönetmeliği’ isimli dokümanda bulabilirsiniz.

 Yüksek Lisans ve Doktora Bursları: Vakıf, üniversite ve yüksek okullarda devam zorunluluğu olan ve öğretim programı eğitim kurumları tarafından izlenen öğretim dallarında okuyan öğrenciler için karşılıksız burs sağlar. Yurtiçi yüksek lisans eğitim bursları hakkındaki detayları ‘Çalışma Sistemi’ bölümünde ya da ‘Eğitim Hizmetleri ve Burs Yönetmeliği’ isimli dokümanda bulabilirsiniz.

 Adaylık Koşulları:

 a) Öğretim Kurumlarının sınav yönetmeliklerine göre başarılı olmak,

 b) Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,

 c) Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak ve başka yerden ücret, burs ve kredi almamak,

 d) Karakter açısından sağlam ve güvenilir olmak.

 Yüksek Öğrenim Bursları için Başvuru Koşulları Yüksek Lisans ve Doktora Bursları için Başvuru Koşulları

 Yüksek Öğretim Kurumlarının ara sınıf öğrencileri, eğitim kurumlarından alacakları yüksek öğretim durumu belgelerini ve dilekçelerini, birinci sınıf öğrencileri ise mezun oldukları lise veya lise dengi okul müdürlüklerinden alacakları orta öğrenim durumu belgelerini ve dilekçelerini, kurumlarına gönderilen örneklere uygun olarak hazırlanmış şekilde Vakfa verirler.

 Yurtiçi yüksek lisans ve doktora eğitimi için başvuracak adayların, vakfa vermeleri gereken belgeler şunlardır:

 a) Dilekçe: Uzmanlık dalı ve araştırma programı hakkında yazılı bilgi verilecektir.

 b) Yüksek Lisans Bursu Adayları İçin:

 Lisans (MML) öğrenimini bitirme derecesini veya yüksek lisans öğrenimine kabul ve kayıt olduğunu gösterir Dekanlık yazısı

 Doktora Adayları İçin:

 MML ve MMLS öğrenimlerini bitirme derecelerini ve doktora öğrenimine kabul ve kayıt olduğunu gösterir dekanlık yazısı.

 c) Tez yürütücüsü profesör tarafından hazırlanmış tavsiye mektubu ve adayın ilmi araştırma programı.

 d) Nüfus cüzdanı sureti, ikametgah, adli sicil belgesi ve başarı durumunu gösteren belge.

 e) Taahhütname ve kefaletname.

 f) Adayın başarı durumu ve karakteri hakkında iki profesöründen alacağı tavsiye yazısı.

 

Yurtdışı bursları

 Yurtdışı Bursları, yalnızca yüksek lisans için ve lisans eğitimini Yümlü Vakfı’nın bursu ile tamamlamış olan bireylere sağlanmaktadır. Bu ön koşulları karşılayan bursiyerler, üniversite ya da yüksek okulunu üstün başarı ile tamamlamış ve lisan biliyor olmaları durumunda başvurabilmekte ve Vakıf tarafından en uygun görülen adaylar arasından seçilmektedirler. Vakıf tarafından sağlanan burslar içinde yurtdışı bursları karşılıklıdır. Yurtdışı bursları için başvuru koşulları hakkındaki detayları ‘Çalışma Sistemi’ bölümünde ya da ‘Eğitim Hizmetleri ve Burs Yönetmeliği’ isimli dokümanda bulabilirsiniz.

 Adaylık Koşulları:

 a) Üniversite veya Yüksek Okulu ‘Yümlü Vakfı’ öğretim bursu ile tamamlamış olmak.

 b) 30 Yaşından büyük olmamak.

 c) Üniversite veya yüksek okullardan en az iyi veya eşdeğerde diploma ile mezun olmak. (10 üzerinden en az 7,5. 20 üzerinden en az 15. 4 üzerinden en az 3′lük genel not ortalamasına sahip olmak).

 d) Yurtdışında ailesinin imkanlarıyla öğrenim yapamayacak durumda olmak.

 e) Gidilecek ülkenin dilini, öğrenim görebilecek düzeyde bilmek. (İngilizce, dil bilgisinin yeterli olması için, adayların TOEFL sınavından en az 550 puan almaları gerekir). İngilizce öğrenim yapacakların mesleki bilgilerinin yeterliliği, İşletme Yönetimi dalında (GMAT): mühendislik ve sosyal bilimler dallarında ise (GRE) testleriyle ölçülür. Bu test sonuçlarına göre; adayın sınava katılmış olanlar içinde ilk %50′ye girebilmesi gerekir. Diğer dillerde öğrenim görecek olanlar, gidecekleri ülkelerdeki dil öğrenimine gerek kalmadan yüksek lisans yapabileceklerini, gidecekleri memleketin dilini konuşan ülkelerin Kültür Ataşeliklerinden veya varsa Kültür Merkezlerinden alacakları belgelerle kanıtlarlar.)

 Başvuru: Yurtdışı bursları için başvuracak adayların kendilerinin hazırlamaları ve Vakfa göndermeleri gereken belgeler aşağıdaki gibi listelenmiştir:

 a) Müracaat formu.

 b) Diplomanın tasdikli örneği.

 c) Yüksek öğrenim süresince alınan dersleri, notları ve başarı ortalamasını gösteren tasdikli belge.

 d) Nüfus kağıdının tasdikli örneği ve adli sicil belgesi.

 e) İki adet vesikalık fotoğraf.

 f) Sağlık Raporu.

 g) İki öğretim üyesinin referans mektupları.

 h) Bu öğrenimi ailenin geliri ve imkanlarıyla yapamayacaklarını gösterir belgeler.

 

ÖNDER

 İmam hatip lisesi öğrencileri müracaat edebiliyor.

Başvuru: www.onder.org.tr’de.

 

Eskişehir Sanayi Odası

 Eskişehir Sanayi Odası: Mühendislik, ekonomi, maliye, işletme ve iş idaresi bölümlerinde okuyan, birinci ve ikinci sınıf üniversite öğrencilerine veriliyor. Telefon: 222 236 03 60

 Türkiye Diyanet Vakfı

 Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nda çalışanların yüksek öğretim kurumlarında okuyan çocuklarına burs veriyor. Telefon: 312 – 417 12 35

 İstanbul Ticaret Borsası Vakfı

 Marmara veya İstanbul Üniversitesi ekonomi bölümünde okuyan öğrencilere karşılıksız burs veriyor.

 

Türk Dil Kurumu

 YS’de ilk 2000′e giren öğrencilere aylık 400 TL burs veriyor.

 

Sağlık Eğitim Vakfı

 Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor. Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3'üncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor. Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.

 

Kızılay Gençlik Müdürlüğü

 0312 430 23 00

 Dernekçe verilmekte olan karşılıksız burs yardımları, sosyal himayeye muhtaç, kendi imkânları ile tahsil hayatlarını devam ettiremeyen öğrencilere verilmekte olup öğrencinin başarılı olması ve sınıfta kalmaması gerekmektedir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler sınıflarını geçtikleri ve herhangi bir şekilde öğrenimlerine ara vermedikleri takdirde bursları tahsil hayatları boyunca devam etmektedir.

 

Vehbi Koç Vakfı (VKV)

 Başvurular 1-25 Ekim tarihleri arasında alınıyor. Bir yılda burs verilmesi planlanan üniversite ve yüksekokul sayısı 516. Vakfın burs verdiği üniversitelerde okuyan öğrenciler başvuru yapabiliyor. Başarılı, maddi desteğe ihtiyacı olan, disiplin cezası almamış ve başka bir kurumdan karşılıksız burs almayan öğrencilere destek veriliyor. Her okula verilen kontenjan kadar burs alacak öğrenci sayısı belirleniyor. Geçen yıl, 10 ay süresince öğrencilere aylık 370 TL destek sağlandı.

 

Sağlık Eğitim Vakfı

 0212 512 18 78

Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor. Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3′üncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor. Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.

 

Sema Yazar Gençlik Vakfı

 www.semayazar.org.tr /

0312 440 16 16

Başarılı ve sosyoekonomik durumu burs almasını gerektiren üniversite öğrencilerine burs veriyor. Bursun devamı her yıl başarılı olma koşuluna bağlı. Müracaatlar ekim ayı başında sona eriyor. Başvurular vakıftan alınacak formla yapılabiliyor.

 

Toplum Gönüllüleri Vakfı

 www.tog.org.tr / 0216 321 89 88

Toplum Gönüllüleri Vakfı 2005-2006 öğrenim yılından başlayarak TC vatandaşı olan öğretmen çocuklarına (devlet ilköğretim, lise ve dengi okullarında görevli veya bu okullardan birinden emekli bir anne ve/veya babanın çocuğu olan) burs sağlamaktadır.

 

Yaşar Eğitim Kültür Vakfı

 www.yasar.com.tr/vakif / 0232 482 22 00

 Üniversitelerde, yüksek ve ortaöğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Başvurular eylül – ekim aylarında yapılır.

 Aliye Şevket Pozcu Eğitim Öğrt Vakfı Paşa Limanı cad. 64/1 Kuzguncuk Üsküdar Tel: 2164922031

 Bizim Anadolu Eğitim ve KültürVakfı Bulgurlu Mescit Sok. No:7/1 Üsküdar Tel:2163489653

 

Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV)

 Vakfın 2013 - 2014 akademik yılı yükseköğrenim burs başvuruları eylül ayı sonuna kadar alınacak. Burs verilecek öğrencilerin öncelikle başarılı ve ihtiyaç sahibi olması ve İstanbul içindeki üniversitelerde eğitim alması gerekiyor. Öğrencilere 10 ay süreyle 150 TL aylık ödeme yapılıyor.www.cev.org.tr

 

İstanbul Ticaret Odası Bursları

 a) Yükseköğrenim (lisans) bursları:

 Oda’nın çalışma alanı içinde (İstanbul) bulunan devlet üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda öğrenim gören yükseköğrenim (lisans) öğrencileri ile ÖSYM tarafından %100 burslu ve %100 şehit burslusu vakıf üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’na yerleştirilen yükseköğrenim (lisans) öğrencilerine verilir.

 Ara sınıflardan başvuru yapan öğrencilerde;

 ¨ Öğrencinin not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,25 veya 100 üzerinden en az 60 olması ve bir üstyıla geçiş hakkını kazanmış olması gerekmektedir.

b) Yüksek lisans (master) bursları :

 Oda’nın çalışma alanı içinde (İstanbul) bulunan devlet üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda öğrenim gören yüksek lisans (master) öğrencilerine verilir.

 Yüksek lisans (master) burslarında; öğrencinin lisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 olması gerekmektedir.

 İkinci Öğretim başvuruları kabul edilmemektedir.

 İlk başvuruda; öğrencilerin not ortalamaları esas alınmakla beraber, burs almaya hak kazanan öğrencinin bursunun, öğrenimi süresince devam etmesi için yıl sonu transkriptlerinde başarısız dersinin bulunmaması gerekmektedir.

 Burs almaya hak kazanan öğrencinin, başka bir kurumdan karşılıksız burs almaması gerekmektedir. Daha önceden aldığı bir bursun bulunması halinde, öğrencinin seçimi doğrultusunda işlem yapılacaktır.

 

Mehmet Zorlu Vakıf Bursu

 Mehmet Zorlu Vakfı, temel faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs almaktadır.

 Burs Verilen Üniversiteler, Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimarsinan Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi.

 Not: Üniversite burs başvuruları ilgili üniversitelerin burs ofislerinden yapılmaktadır.

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)

 Devlet üniversitelerinin birinci öğretimine kayıtlı öğrencilere burs desteği veriyor. Öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin bağlı bulunduğu şehirde de bir ÇYDD şubesi olması gerekiyor. Bağışçılar ve mezun bursiyerlere göre her yıl burs verilen üniversiteli sayısı değişiyor. Dernek burs başvurularını 1-30 Eylül tarihleri arasında kabul ediyor. Başvuru tarih ve koşulları değiştiği için www.cydd.org.tr adresinin takip edilmesi gerekiyor.

 

TUBİTAK Bursu

 Türkiye’de Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimlerde(*) tezli yüksek lisans yapmakta olan öğrencilere karşılıksız burs verilecektir. Bursiyerler, koşulları sağlayan başvurular arasından, adayların lisans ağırlıklı genel not ortalamaları ve Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puanları esas alınmak suretiyle, gerektiğinde üniversitelere ve alanlara göre dağılım da gözetilerek, TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Değerlendirme ve Destekleme Kurulu’nca belirlenecektir.

 Programa üniversitelerimizde, kamuda ya da özel sektörde çalışanlar da dâhil koşulları sağlayan tüm tezli yüksek lisans öğrencileri başvuru yapabilirler.

 

Türk Eğitim Vakfı (TEV)

 TEV, yurt içinde Atatürk İlkelerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik ve endüstri meslek lisesi, meslek yüksekokulu, yüksekokul, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs vermektedir. Bursiyerler, kendi öğretim kurumlarının oluşturduğu, TEV'den de bir temsilcinin katıldığı burs komisyonları aracılığı ile seçiliyor.

 Burslara başvuru tarihi için 2014-2015 öğretim yılı başından itibaren //www.tev.org.tr/ adresinden takip edilecek.

 Burslar ekim-haziran arasında 9 ay ödenmektedir, artışlar her yıl ekim ayında yapılmaktadır.

 Meslek lisesi: için verilecek burs miktarı 150 TL, üniversite için verilecek burs miktarı 400 TL, yüksek lisans için verilecek burs miktarı 700 TL, doktora için verilecek burs miktarı bin TL.

 

TEKFEN Vakfı Bursu

 Burslar, başarı oranı yüksek öğrencilere Yönetim Kurulunca yapılacak değerlendirmeye göre verilir. Burstan istifade edebilmek için öğrencinin okuldan, herhangi bir özel kurum ya da kuruluştan başkaca burs almamış olması şarttır.

 Burs talebinde bulunan adayın, burstan yararlanabilmesi için Tekfen Vakfı Öğrenim Bursu Uygulama Kriterlerinde öngörülen şartlara uyması, Yönetim Kurulunca bursiyerliğinin kabulü gerekir.

 Yönetim Kurulu’nun uygun gördüğü sürece bursiyerlerin burs alabilmeleri için öğrenime ara vermemiş olmaları ve öğrenimlerinin aksaksız devam etmesi şarttır.

 Bursiyerlerin bursunun devamı için, bursiyerin sınıfını hiçbir dersten kalmadan geçmesi ve eğitimini normal sürede bitirmesi şarttır.

 Bursun devamı konusu Yönetim Kurulunun kararına bağlıdır. Bursiyerler bunu her sene sonu okuduğu okul idaresinden alacağı öğrenim belgesi ile tevsik etmek ve yeni dönem için kaydını yenilemek zorundadır.

 Tekfen Vakfı’nın desteği ile tabii afetler sonrası verilecek burslarla ilgili şartları Vakıf Yönetim Kurulu belirler.

 Burs verilecek öğrencinin dürüst, sorumluluk hissi yüksek, sağlam karakterli, tutum ve davranışlarında ölçülü ve milli duyguları ve vatandaşlık hissi kuvvetli olması aranılan temel niteliklerdir. Bu niteliklere uyan öğrenciler Yönetim Kurulu’nca saptanan kıstaslara göre değerlendiriliyor.

 Aşağıda yer alan vakıf ve kuruluşlar, başarılı ve/veya maddi durumu yetersiz öğrencilerin öğrenimine katkıda bulunmak amacıyla öğrencilere burs imkanları sağlamaktadır. Başvurmak isteyen öğrencilerin doğrudan ilgili vakıf/kuruluşlar ile irtibata geçmesi gerekir.
Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı
Üniversitelerin mühendislik bölümlerinde okuyan son sınıf ve lisansüstü öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir.
Daha fazla bilgi için;
Tel: 0212 227 52 00 / 0212 258 61 20

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)
ÇYDD, ilk, orta ve yükseköğrenimde okuyan on altı bini aşkın başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs vermektedir.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.cydd.org.tr

Çelikel Eğitim Vakfı
Çelikel Eğitim Vakfı başarılı, yetenekli ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermektedir.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.celikelegitimvakfi.org


Faisal Finans Kurumu Vakfı
Başka kurumlardan burs almayan başarılı ve ihtiyacı olan öğrencilere burs vermektedir.
Daha fazla bilgi için;
Telefon: 0212 251 65 20

İstanbul Sanayi Odası Vakfı
İstanbul Sanayi Odası Vakfı, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, Mesleki - Teknik Lise - Meslek Yüksek Okulları - Mesleki ve Teknik programlarında okuyan üniversite öğrencilerine burs vermektedir. İstanbul dahilindeki öğrencilere öncelik tanımaktadır. Burs başvuruları 1 Eylül - 30 Eylül tarihleri arasında alınır.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.isov.org.tr

İstanbul Ticaret Odası
İstanbul Ticaret Odası, vakıf üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'na ÖSYM tarafından %100 burslu olarak yerleştirilen öğrencilere burs vermektedir. Burslar karşılıksızdır. Burs başvuruları 1 Ekim-26 Kasım tarihleri arasında alınır.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.ito.org.tr

Kibar Holding
Kibar Holding, lisans ve lisansüstü eğitim düzeylerinde okuyan, yetenekli, maddi olanaktan yoksun gençlere burslar ve bir defalık veya kısa süreli nakit yardımı vermektedir. Gençlere ve araştırmacılara doküman, kitap, araç ve gereç yardımında bulunup, yurt içinde veya dışında yapacakları bir araştırma için destek olur.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.kibarholding.com

Lions ve Rotary Vakıfları
Uluslararası Lions ve Rotary kulüplerinin Türkiye’deki temsilcilikleri yurt içi ve yurt dışında eğitim için çeşitli burslar vermektedir.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.rotary.org.tr, www.lionnet.org.tr 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu
Kurum, ihtiyacı olan öğrencilere burs, öğrenim ve katkı kredisi vermektedir. Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerin burs, öğrenim ve katkı kredisi müracaatları, ÖSYM sınav sonuçları açıklandıktan sonra kurumun web adresinden kabul edilir.
Ara sınıf, ön kayıt, özel yetenek, master-doktora öğrencilerinin müracaatları da kurumun web adresinden kabul edilmektedir.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.kyk.gov.tr

Sema Yazar Gençlik Vakfı
Sema Yazar Gençlik Vakfı, başarılı ve ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine her öğretim yılında burs yardımı yapmaktadır. Burs verilecek öğrencilerin başarı durumu ve ihtiyacı göz önüne alınmaktadır. Burs faaliyeti tüm Türkiye dahilinde hizmet vermektedir. Ayrıca bilim adamı yetiştirmek üzere TUBİTAK ile koordineli başarı bursu, yurtdışı dil eğitimi, yüksek lisans, doktora eğitimi için gidecek başarılı öğrencilere de burs vermektedir. Bursların devamlılığı her yıl başarılı olma koşuluna bağlıdır. Burs alan öğrencilerin herhangi bir kuruluştan burs ve yardım almama şartı aranmaktadır.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.semayazar.org.tr

Tekfen Vakfı
Daha fazla bilgi için;
Web: www.tekfenburs.org

Türkiye Bilişim Vakfı
Maddi durumu yetersiz ama başarılı olan bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencilerine burs imkanı sağlanmaktadır.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.tbv.org.tr 

Türk Eğitim Vakfı (TEV)
TEV, yurt içinde Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan teknik ve endüstri meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans (master) ve doktora öğrencilerine burs vermektedir. TEV verdiği yurt içi ve yurt dışı burslarla gençlerimizi öğrenim hayatlarında desteklemektedir. Her yıl öğretim kurumlarından alınan bilgilere göre, başarılı olduğu görülen öğrencilerin bursu öğrenimi sonuna kadar devam ettirilir.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.tev.org.tr

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)
Başvurular Eylül ayında internet üzerinden yapılır. Başvurular internet üzerinden //e-bideb.tubitak.gov.tr adresine yapılır.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.tubitak.gov.tr

Türk Petrol Vakfı (İstanbul)
Başka kurumlardan burs almayan başarılı ve ihtiyacı olan öğrencilere burs vermektedir.
Daha fazla bilgi için;
Telefon: 0212 2593262

ICEP (Uluslararası Kültürel Değişim Programları) Vakfı
ÖSS sonucuna göre yüzde 1’lik dilimde yer alan yoksul öğrencilere burs imkanı sağlamaktadır.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.icep.org.tr 

TED Ankara Koleji Vakfı
Başarılı, yetenekli ve öğretmenlik yapmak isteyen öğrencilere, lisans mezuniyetleri sonrasında, TED Ankara Koleji Vakfı okullarında mecburi hizmet karşılığı öğretmenlik yapma imkanı sağlıyor. İngilizce ve İngilizce olarak okutulan matematik, kimya, biyoloji, fen bilgisi, bilgisayar, Türkçe ve Türk dili ve edebiyatı dallarında burslar veriyor.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.tedankara.k12.tr

Banka Vakıfları
Genellikle tüm bankalar, öğrencileri desteklemek amacıyla kurdukları vakıflar aracılığıyla burs vermektedir. Bankaların ilgili birimlerinden detaylı bilgi alınabilir.

Belediye Vakıfları
Büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere hemen tüm il belediyeleri ve bazı ilçe belediyeleri, kurmuş oldukları vakıflar aracılığıyla öğrencilere çeşitli burslar veriyor. Belediyelerin ilgili birimlerine başvurulabilir.

Türkiye Diyanet Vakfı
Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının çocuklarına, imam hatip liselerini birincilikle bitirerek ilahiyat fakültelerine giren öğrencilere ve yurt dışından Türkiye’ye öğrenim görmek amacıyla gelen yabancı öğrencilerden uygun görülenlere burs imkanı sağlıyor.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.diyanetvakfi.org.tr

Hacı Ömer Sabancı Vakfı (Sabancı Vakfı)
Sabancı Vakfı Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olup, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmez. Burslar, Ekim-Haziran arasında 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale edilir. Her yıl Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) üstün başarı gösteren öğrencilere sağlanan “Üniversiteye Giriş Bursu” dışında yine LYS'de üstün başarı gösteren ve Sabancı Vakfı tarafından belirlenen “Kalkınmada Öncelikli İllerdeki Liselerden Mezun Öğrenciler” ile “Engelli Öğrencilere” de burs sağlanmaktadır. 
Daha fazla bilgi için;
Web: www.sabancivakfi.org

 
YÖK Başkanlığı Yurtdışı Eğitim Bursu Duyuruları

YÖK Başkanlığı tarafından duyurulan bu burslari lisansüstü programlarda öğrenim gören öğrencilere yöneliktir.

İslam Kalkınma Bankası Bursları
İslam Kalkınma Bankası (İKB) tarafından "Yüksek Teknoloji Burs Programı" kapsamında doktora ve doktora sonrası burslar verilmektedir. Anılan burslara başvuruda bulunulması durumunda, İKB tarafından istenilen şekilde ve eksiksiz olarak hazırlanacak başvuruların adı geçen Bankaya iletilmek üzere doğrudan Hazine Müsteşarlığına gönderilmesi gerekmektedir.
Daha fazla bilgi için;
Web: //www.isdb.org

Almanya DAAD Bursları
Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD), 2011-2012 eğitim yılında Türk üniversite öğrencilerine ve bilim adamlarına bilimsel araştırma ve araştırma bursları, eski DAAD bursiyerlerine yeniden davetler, sanatçılara, mimarlara, öğretim üyelerine araştırma bursları ile ileri düzeyde üniversite öğrencilerine yaz kursu ve yoğun dil kursları vermeyi öngörmektedir. Önseçim uzmanlardan oluşan komisyon tarafından Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği’nde yapılacak olup, tüm başvurular gene Büyükelçiliğe yapılması gerekmektedir.

Fin Hükümeti'nin Doktora Bursları
Fin Hükümeti 2011 - 2012 akademik yılı için, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 32 ülkeye doktora bursları tahsis edecektir. Söz konusu burslardan yararlanmak isteyen en fazla 10 adayın başvurularının ilgili makamlarımız tarafından en geç 28 Şubat 2011'e kadar Finlandiya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne iletilmesi gerekmektedir.
Söz konusu burslar lisansüstü çalışma ve araştırmaları kapsamakta olup, doktora sonrası çalışmaları kapsamamaktadır; dolayısıyla burslar tahsis edilirken doktora öğrencilerine öncelik tanınacaktır. Bursiyerler Uluslararası Öğrenci Değişim Merkezi'ne (CIMO) gönderilecek başvurular arasından yarışma usulüyle seçilecek, bu nedenle her bir ülkeye tahsis edilen burs sayısı yıldan yıla değişiklik gösterebilecektir.
Daha fazla bilgi için;
Web: www.studyfinland.fi

SP Jain Center of Management bursları/Singapur
Singapur "SP Jain Center of Management" adlı İş İdaresi Okulu son 30 yıldan bu yana İş İdaresi alanında Yüksek Lisans Programı sunmuş olup, 2010 yılında ise aynı dalda Lisans Programı başlatmıştır. Öğrenci çekebilmek amacıyla, burslara geniş bir bütçe payı ayrılmıştır. Uluslararası bir öğrenci topluluğunun hedeflenmesi dolayısıyla, Türk öğrencilerin de anılan Okul’da öğrenim görmesi amaçlanmaktadır. Başarılı öğrencilere 4 yıllık öğrenim süresi boyunca tam burs verilmesi öngörülmektedir.
Daha fazla bilgi için;
Web: //www.spjain.org
//www.spjain.org/bba 

TWAS Burs Programları
Gelişmekte olan Dünya için Bilimler Akademisi (The Academy of the Developing World-TWAS) tarafından Lisansüstü, Doktora Sonrası Çalışmalar, Konuk Bilim İnsanı ve İleri Araştırmalar başlıkları altında burs programları düzenlenmektedir. Tarım ve biyolojik bilimler, Tıp ve sağlık bilimleri, Kimya, Mühendislik, Astronomi, Uzay ve Yer Bilimleri, Matematik ve Fizik alanlarına yönelik olarak verilecek olan söz konusu burslara, gelişmekte olan ülkelerdeki bilim insanları başvurabilmektedir.
Daha fazla bilgi için;
Web: //www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/information/TWAS.pdf
//www.twas.org/ 

Azerbaycan Diplomatik Akademisi Bursları
Azerbaycan Diplomatik Akademisi (ADA) tarafından 2010-2011 akademik yılında yabancılara Diplomasi ve Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans bursu verilecektir.
Daha fazla bilgi için;
Web: //www.ada.edu.az

Avusturya Eğitim bursları
Avusturya tarafından yabancı uyruklu öğrencilere eğitim için burs olanakları sağlanmaktadır. Sözkonusu burs olanakları ile ilgili bilgiler linkte yer almaktadır.
Daha fazla bilgi için;
Web: //www.grants.at


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.