Geleceğin 'Siber Sınıf'ı böyle olacak

EĞİTİM

Geleceğin ‘3D Siber Sınıf’ında ne kalem, defter, ne de masa ve tebeşir var. Frankfurt Kitap Fuarı yönetimi ve proje ortaklarınca son teknolojik olanakları kullanarak hazırlanan "3D Siber Sınıf" ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor

Geleceğin 'Siber Sınıf'ı böyle olacak
Geleceğin ‘3D Siber Sınıf’ında ne kalem, defter, ne de masa ve tebeşir var.

Frankfurt Kitap Fuarı yönetimi ve proje ortaklarınca son teknolojik olanakları kullanarak hazırlanan "3D Siber Sınıf" ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor

Frankfurt Kitap Fuarı yönetimi ve proje ortaklarınca son teknolojik olanakları kullanarak hazırlanan 3DSiber Sınıf" ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. 65. Frankfurt Kitap Fuarı'nı ziyaret edenler, kitap ve teknoloji içerikli stantları gezerken kağıttan, dijital ekrana geçişte nerede duracağına karar vermeye çalışıyor.

Frankfurt Kitap Fuarı yönetimi ve proje ortaklarınca son teknolojik olanaklar kullanılarak tasarlanan "3D Siber Sınıf" da ziyaretçilerin en fazla ilgisini çeken yerler arasında. Burada şirketlerin e-sınıflar için geliştirdiği teknolojik yenilikler, uygulamalı olarak anlatılıyor ve gösteriliyor. Öğrencilere yeni teknolojiyi tecrübe etme imkanı sunan sınıf, öğretmen, mühendis ve programcıdan oluşan ekip tarafından hazırlanmış. Bu sınıfta öğretmenler, moderatör rolüyle düzenleyici ve uygulayıcı olarak hareket ediyor.

SİBER SINIFTA ALIŞILAGELMİŞ MATERYALLER YOK


Geleceğin siber sınıfında ne kitap, kalem, defter, silgi ne de masa, kara tahta ve tebeşir var... Sınıfta sadece ekran, 3D gözlük ve uzaktan kumanda bulunuyor. İlkokul öğrencileri de suyun nasıl kaynama noktasına geldiğini ve kimyasal tepkimelerinin detaylarını uygulamalı olarak HD kalitesinde izleyebiliyor.

"3D Siber Sınıf" Ürün Yönetimi Sorumlusu Stephan Konegen, yaptığı açıklamada , geliştirdikleri teknolojik sınıfların, öğrenme yöntemlerini desteklemek amacını taşığını ifade etti. Halihazırda 3D filmler ve animasyonlar gibi materyalleri sağladıklarını söyleyen Konegen, şöyle devam etti: " 3D imkanlarıyla karşılıklı etkileşimde bulunabileceğiniz interaktif platformlar tasarlıyoruz. Artık bu yolla matematiği öğrenmek çok daha kolay. Duyduğunuz zaman kulağınızda neler olduğu, sesler kulağınızda nasıl etki yaptığına dair şeyleri görebildiğiniz gerçekçi bir takım sistemleri yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde 3D modellerin ve animasyonların gerçek yaşamda artarak karşımıza çıkacağı bir dünyada yaşayacağız. Öğrenmesi zor olan şeyler daha kolay hale gelecek ve öğrenmek kolaylaşacak. Detayları görünür yapabilir ve keşfetmek için etkileşime geçebilirsiniz. 3D efektleriyle karşıdan bakmaktan çok daha büyük etkiler ortaya çıkarabilirsiniz."

Kaynak : trt haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.