TOBOROÇİ AĞACI (TOBOROCHI TREE)

DÜNYA

YAPRAKLARI OLMADAN FOTOSENTEZ YAPABİLEN TOBOROÇİ AĞAÇLARI TÜM CANLILARA DÖRT KOLDAN FAYDA SAĞLAR

 TOBOROÇİ AĞACI (TOBOROCHI TREE)
YAPRAKLARI OLMADAN FOTOSENTEZ YAPABİLEN TOBOROÇİ AĞAÇLARI TÜM CANLILARA DÖRT KOLDAN FAYDA SAĞLAR.


Floş ipek ağacı olarak da bilinen Toborochi ağacı, iri gövdeleri ve upuzun boylarıyla dünyanın en büyük ağaçları olan baoba ağaçları ailesine aittir. Arjentin, Paraguay, Uruguay ve güney Brezilya'da bulunur. 
Kuraklığa karşı son derece dayanıklı bir yapısı vardır. Boyu yaklaşık olarak 30 metre kadardır ve kabarık bir köke benzeyen gövdesi ise 2 metre civarındadır. 
Daha genç olan Toboroçi ağaçlarında bu gövde yeşil renkli olur. Böylece yaprakları henüz çıkmamış olsa bile fotosentez yapabilir.
Büyüyüp serpildiğinde ise ortası beyaz ve yaprakları pembe 10-15 cm'lik çok güzel çiçekler açar. Bu çiçekler, Monark kelebeklerinin göç yolları üzerindedir ve içlerindeki nektarla onların karnını doyurur. 
Ağaç aynı zamanda meyve de verir. 20 cm'lik meyveleri bezelye boyunda siyah tohumlarla doludur. Bu tohumların üzeri, pamuğa ve ipeğe benzeyen tüylü bir madde ile örtülüdür. Bölge halkı bu maddeyi, kağıt, kano, halat ve yağ yapmak için kullanır.




Toboroçi ağacını diğer ağaçlardan ayıran özellik nedir
Genç bir Toboroçi ağacı henüz yeşil olan gövdesiyle yaprakları henüz çıkmamış olsa bile fotosentez yapabilir.
Floş ipek ağacı olarak da bilinen Toborochi ağaçları, iri gövdeleri ve upuzun boylarıyla dünyanın en büyük ağacıdır.

Yaprakları olmadan fotosentez yapabilen bu ağaçlar, baoba ağaçları ailesine aittir. Arjantin, Paraguay, Uruguay ve Güney Brezilya’da bulunur.

Toboroçi ağaçlarının bir başka özelliği ise kuraklığa son derece dayanıklı olmalarıdır.


GÖVDEDEN FOTOSENTEZ ÖZELLİĞİ
Yetişkin bir Toboroçinin boyu yaklaşık olarak 30 metre kadardır ve kabarık bir köke benzeyen gövdesi 2 metre civarındadır.

Daha genç olan Toboroçi ağaçlarında bu gövde yeşil renkli olur. Böylece yaprakları henüz çıkmamış olsa bile fotosentez yapabilir.


BÜYÜDÜĞÜNDE ÇİÇEK AÇAR
Büyüyüp serpildiğinde ise ortası beyaz ve yaprakları pembe 10-15 cm’lik çok güzel çiçekler açar.
Bu çiçekler aynı zamanda, Monark kelebeklerinin göç yolları üzerinde olduğu için, içlerindeki nektarla onların karnını doyurur.

TOHUMLARININ ÜZERİNDEKİ TÜYLER KULLANILIYOR
Ağaç aynı zamanda meyve de verir. 20 cm’lik meyveleri bezelye boyunda siyah tohumlarla doludur. Bu tohumların üzeri, pamuğa ve ipeğe benzeyen tüylü bir madde ile örtülüdür. Bölge halkı bu maddeyi, kağıt, kano, halat ve yağ yapmak için kullanır.




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.