Damla Sakızlı Dondurma Tarifi

Dondurma Tarifleri

Yazın sıcak günlerinde en iyi gidecek şey diye bugünlerde evden eksik etmediğim ve farklı çeşitlerde yaptığım dondurma tariflerinden iki tanesini peş peşe ekliyorum.

Damla Sakızlı Dondurma Tarifi
Yazın sıcak günlerinde en iyi gidecek şey diye bugünlerde evden eksik etmediğim ve farklı çeşitlerde yaptığım dondurma tariflerinden iki tanesini peş peşe ekliyorum. Yaz günlerine gelecek Ramazan ayı için de Dondurmalı tarifler yapmayı düşünüyorum. Bu tarif de damla sakızlı dondurma sevenler için denemeye değer bence...

MALZEMELER

2 lt. tam yağlı süt (Sütün iyi kalitede olması önemli)
2 tatlı kaşığı salep (Hazır içilen saleplerden değil, saf salep tozu olmalı)
2 tatlı kaşığı mısır nişastası ya da pirinç unu
2,5-3 su bardağı toz şeker
Bir iki küçük parça gerçek damla sakızı

TARİF


Salep, nişasta ve 2 kaşık toz şekeri karıştırın. Daha sonra bir bardak süt ilavesi ile karışımı çözün ve bir kenarda bekletin. Sütü derince bir tencereye alın ve kaynatın.

Kaynamakta olan süte kalan toz şekeri ilave edin. Daha sonra hazırladığımız karışımı yavaş yavaş çırparak ilave edin. Sütü kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika büyük bir servis kaşığı ya da kepçe ile ara ara savurarak karıştırın ve bu şekilde kaynatın. (Savurarak karıştırmak önemli bir püf noktasıdır.)

Ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızı parçalarını ilave edin.

Ocağın altını kapattıkdan sonra yine 5 dakika ara ile ılıyana kadar karıştırın. Soğumaya yüz tutmuş olan dondurmanın ağzını kapatın ve buzdolabınızın dondurucu bölümüne kaldırın.

Dondurucudaki dondurmayı 1-2 saatlik aralarla çıkarın ve mikserle çırpın. (Dilerseniz mikser yerine savura savura kaşıkla da çırpma işlemini yapabilirsiniz.) Dondurma mikserle çırpamayacağınız kadar katılaşınca bu sefer büyük bir servis kaşığıyla döverek çırpmaya devam edin. Dondurmayı kıvama gelene kadar bu şekilde derin dondurucudan çıkarıp karıştırmaya devam edin. Artık kaşıkla karıştıramayacağınız zaman dondurma zaten olmuştur.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.