Çankırı'nın kaybolmaya yüz tutan zanaatlarını yaşatmak için çalışmalar gerçekleştiren Çankırı Belediyesi, Çankırı’nın yöresel giyim kuşam kültürünü hayata geçirmeye başladı. Özellikle köylerde giyilen, eski dönemlerden kalma yöresel kıyafetler, Kadın İstihdam Merkezinde günümüz kumaş, aksesuar ve işleme teknikleri ile yeniden dikilip işlenecek.
Çankırı Belediyesi, Çankırı’da yaşayan kadınlar için başlattığı farklı bir mesleki eğitim ile yeni bir istihdam alanı oluşturdu. Aile bütçelerine katkı sağlamak amacı ile Belediye Kadın İstihdam Merkezi bünyesinde üretim yapan kadınlar, kaybolmaya yüz tutan yöresel kıyafetleri yaşayan bir hazineye dönüştürüyor. Kursiyerler, Çankırı'nın geleneksel kadın-erkek-çocuk giyimlerinin işleme ve dikimlerine ait tüm püf noktaları, Çankırı yöresi yaren ve yöresel kıyafetleri ile Türkiye'nin farklı yörelerine ait milli kıyafetleri diken, sim sırma ibrişim kaytan işlemeciliğinin Türkiye'deki son ustalarından birisi olan Süleyman Doğar’dan öğreniyor.
Kültürel mirasımızı koruyarak bu kültürel belleğimizin ekonomi içerisinde devam ettirmeye çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Çankırı’nın geçmişindeki zengin yöresel kıyafet kültürünün son temsilcisi olan Süleyman Doğar Usta ilerlemiş yaşına rağmen adeta yaşayan bir hazinedir. Çankırı Belediyesi Kadın İstihdam Merkezi’nde çalışmaya başlayan Süleyman Doğar bu mesleğe meraklı hanımlara mesleğini öğretmektedir. Çankırı Belediyesi kaybolmaya yüz tutmuş bir mesleği, mesleğin son temsilcisinden gelecek kuşaklara aktarmaya ve yaygınlaştırmaya kararlıyız.” diye konuştu.