Çankırılılar'dan Rektör Harun Çiftçi'ye Tepki!

Çankırı Haberleri

Ilgaz Turizm Fakültesi'nin isminin değiştirilmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor.

Çankırılılar'dan Rektör Harun Çiftçi'ye Tepki! Ilgaz Turizm Fakültesi'nin isminin değiştirilmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor.

Ilgaz turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulunun fakülte olması ve Ilgaz isminin kaldırılmasına tepkiler sürüyor.

Ilgaz turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulunun fakülte olması ve Ilgaz isminin kaldırılmasına Ilgaz halkı Çankırı konfederasyonu başkanı Mustafa Can tepki gösterdi.

Çankırı konfederasyonu başkanı Mustafa Can'danÇankırı Karatekin Üniversitesi Rektörüne Çağrı

Ilgaz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulumuzun Fakülteye dönüştürülürken "Ilgaz" isminin kaldırılmasını üzüntüyle karşıladığımızı Sayın Rektörümüz başta olmak üzere bütün yetkililere bildiririz.

Çankırı'nın sivil toplum kuruluşları olarak, şiirlere konu olan ve Çankırı'mızın Turizm'deki dünya markası olan "Ilgaz" isminin fakülteden kaldırılmamasını ve aynen devam etmesini yetkililerden talep ediyoruz.

Çankırı Konfederasyonu Başkanı Mustafa Can

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk ve Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Anacal, 'Ilgaz' isminin kaldırılmasına tepki gösterdi.


Ilgaz ilçesi, son dönemde Turizm Fakültesi'nin ismiyle ilgili tartışmalarla gündeme geldi. Fakültenin isminde "Ilgaz" adının yer almaması, ilçede ve bölgede büyük bir tepkiye yol açtı. Yerel yönetim ve STK’lar, bu duruma karşı duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

Ilgaz, hem turizm potansiyeli hem de dünya çapında tanınan doğal güzellikleri ile bilinen bir ilçe. İlçede bulunan Turizm Fakültesi’nin isminde "Ilgaz" adının yer almaması, ilçenin bu bilinirliğine ve turizm potansiyeline zarar verecek bir karar olarak değerlendirildi. İlçe halkı ve yerel yöneticiler, fakültenin isminin "Ilgaz" olarak değiştirilmesi gerektiğini savunuyor.
Ilgaz’ın sivil toplum kuruluşları da bu konuda seslerini yükselterek, "Ilgaz" isminin fakülte isminde yer almasının ilçenin turizmdeki marka değerini koruyacağını belirtiyor. Bu süreçte, yerel halk, Ilgaz Belediyesi ve STK’lar, Ilgaz isminin hak ettiği değeri bulması için mücadele etmeye devam ediyor.

Ilgaz'da bu duruma karşı büyük bir tepki olduğunu vurgulayan Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Esasında fakültenin Ilgaz’da bulunması hem Ilgaz hem de bölge açısından olumlu bir gelişmedir. Dört yıllık yüksekokulun turizm fakültesine dönüştürülmesi de yine aynı şekilde olumlu bir adım. Ancak Ilgaz, dünya çapında tanınan bir ilçe olması nedeniyle, bu fakültenin isminde "Ilgaz" adının yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda Sayın Rektörümüze defalarca kez dileklerimizi ilettik ve "Sayın Rektörüm, Ilgaz ismi fakültenin adında yer almalı" dedik. Türkiye’de bunun gibi elliye yakın örnek bulunmakta. Bu örneklerden biri de neden Ilgaz olmasın? Ancak bu teklifi YÖK’e dahi iletemedik. Sonrasında fakülte olarak senatodan onay alındı ve karar resmiyet kazandı. Şu anda Ilgaz'da bu duruma karşı büyük bir tepki var. Vatandaşlarımız bu konuda rahatsızlık duyuyor ve biz de belediye olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Gerekli olan ne varsa, bu konuda elimizden geleni yapacağız. Çünkü Ilgaz bu durumu hak etmiyor. Tekrar söylüyorum, Ilgaz ismi dünya çapında bilinen bir isimdir. Çankırı'da turizm denildiğinde akla gelen ilk yer Ilgaz’dır. Kayak tesisleri, günübirlik piknik alanları, ormanları ve ilkokul yıllarında hepimizin söylediği şarkılarıyla tanınan Ilgaz’ın adının bu fakülteye verilmesini istiyoruz. Bu konuda yapılması gereken her ne varsa, yapacağız.” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.