Beykoz Camı Turistik Bölgelerde Tanıtılacak
Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi tarafından geliştirilen, “Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi” kapsamında yeni fikirler üretmek amacıyla, Beykozlu cam ustaları ve işadamları bir araya geldi.
Camın bilinirliğini artırmayı, ilçedeki köklü camcılık geleneğini yeni ustalarla geleceğe taşımayı, Beykoz’un simgesi haline gelen camın gelişimini hedefleyen istişare toplantısına Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile ilçedeki cam atölyeleri temsilcileri, ustalar ve Cam Ocağı Vakfı yöneticileri katıldı.
Başkan Çelikbilek: “Cam, Bölge İnsanı İçin Nimet ve Emanettir”
Cam ustalarına hitaben yaptığı konuşmada, camla ilgili konuların kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Başkan Çelikbilek, “Cam işiyle ilgili beklentimiz yüksek, ancak biraz sabır ve gayret lazım. Cam bu bölgede oturan insan için nimet ve emanettir. Cama olan vefamızı göstermemiz gerekir. Hayatınızın kazanç ve imkân noktasında camcılık, özellikle sizin hayatınızda çok yer tutuyor. Ben de camda çalışan bir babanın helal kazancıyla büyümüş bir insanım. Vefasızlık yapmak bize düşmez. Beykoz’u camla özdeşleştirecek her çalışmaya katkı sunmaya hazırız. Sizlerden gelecek yeni fikirlerle ortak çalışma yapıp birlikte yürütelim” diye konuştu. Beykoz’un giriş ve çıkış noktalarına Beykoz’un simgesi camı yerleştirmek istediklerini, camı yaşatmak için bir cam parkı oluşturabileceklerini de sözlerine ekledi.
Kaymakam Erdoğan: “Geleceğin Cam Ustalarını Murano’ya Yolladık”
Toplantıda camla ilgili yeni projeler hakkında bilgi veren Kaymakam Erdoğan, enerjilerini destekleyen her fırsatı değerlendirdiklerini belirterek, “Beykoz’da camcılığın canlanmasını ve Şişecam Fabrikası’nın kapanmasıyla sekteye uğrayan camcılığın korunmasını ve iyi bir altyapıyla turizme kazandırmayı istiyoruz. Beykoz’daki camın dünü ve bugününü içeren bir belgesel çıkarmayı planlıyoruz. Paşabahçe amblemli ambalaj üretip, bu ürünleri makul fiyatlarla satarak ismimizi duyurmayı, Beykoz’u cazibe merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yetenekli cam ustalarını Venedik’in cam merkezi Murano Adası’na gönderdik ve onlara önemli ustalarla tanışma fırsatı sağladık” diye konuştu.
Beykoz’a cam üzerine bir sanat atölyesi kazandırma fikirlerinin olduğunu belirten Erdoğan, atölyede cam temalı sergiler, figürler, su göleti ve çocuk oyun alanlarının olacağı, cam sanatı ve tekniklerinin yer alacağı bir de cam park yapabileceklerini belirtti.
Turistik Bölgelerde Showroomlar Kurulacak
Şu an hizmette olan Polonezköy Cam Sanat Merkezi’ni geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Kaymakam Erdoğan, Anadolukavağı gibi turistik bölgelerde showroom ve satış noktaları kurularak İstanbul ve Beykoz’daki cam işletmeleri ve cam atölyelerinin aktif hale gelmesi sağlayacaklarını, böylece ekonomik ve kültürel açıdan sürdürülebilirliği hedeflediklerini belirtti. Buradaki kursiyerlerin ürettiği ürünler ise İstanbul’un tarihi ve turistik bölgelerinde sergilenerek cam sanatına dikkat çekilecek.
Cam Etkinlikleri Düzenlenecek
Ulusal ve uluslararası alanda Beykoz camına ilginin artması için basın duyuruları yapılacak ve proje kapsamında düzenlenen ilgi çekici etkinlik ve organizasyonlarla, cam sanatına ilgi gösteren usta ve öğrenciler ağırlanacak, ustalar görsel şovlarla bir araya gelerek bilgi ve yeteneklerini artırma olanağı da bulacak.
Beykoz Camı Turistik Bölgelerde Tanıtılacak
Beykoz Camı Turistik Bölgelerde Tanıtılacak
BEYKOZ HABERLERİ
Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi tarafından geliştirilen, “Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi” kapsamında yeni fikirler üretmek amacıyla, Beykozlu cam ustaları ve işadamları bir araya geldi.
Paylaş: