İSMAİL ERDEM: 'YEREL BASINLA BULUŞTU'

ATAŞEHİR

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, yerel basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

 İSMAİL ERDEM: 'YEREL BASINLA BULUŞTU'
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, yerel basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.



AK Parti Ataşehir’in yeni başkanı İsmail Erdem, Ataşehir Belediyesi’nin ilçeyi yönetemediğini, hizmet konusunda çok geri kaldığını ve adeta halka zulm ettiğini söyledi.
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, yerel basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. AK Parti Ataşehir İlçe Merkezi’nde düzenlenen organizasyona ilçe yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. İlçe Başkanı Erdem, toplantıda Ataşehir ilçesinin yaşadığı sıkıntılardan söz ederken mevcut belediye yönetimini eleştirdi. İlçenin en büyük problemlerinin başında imar ve ulaşım sorunları olduğunu belirten Erdem, “Ataşehir’in çözülemeyecek herhangi bir problemi yok. Şehirde gelişmenin anahtarı imar planlamasıdır. Halkın yararına olacak tüm planlara evet diyeceğiz. ben 10 yıl belediye başkanlığı yaptım, 1 metrekare yeşil alan satmadım” dedi.”


“ATAŞEHİR FAKİR BIRAKILMIŞ”
2002 seçimlerinden sonra Türkiye’nin çok geliştiğinin altını çizen AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, “Ataşehir bize yabancı değil.Sancaktepe’de iki dönem belediye başkanlığından sonra 2019’da da Belediye Başkan adayı olarak burada görev almıştık. 1976’dan beri burada ikamet eden birisi olarak Ataşehir’in dününü bugününü iyi bilen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bölgemizin sorunlarını biliyoruz. Çözüm yollarını da özgür irademizle halkın yararına açıklıyoruz. Ataşehir’in çözülemeyecek herhangi bir problemi yok. Esas olan samimiyetle çözüm üretip, fedakarca çok çalışmak. Aynen İstanbul’un ve Türkiye’nin meseleleri gibi. 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra Türkiye ayağa kalkışını tüm dünyaya göstermiş oldu. Vatandaşa kulak verirseniz, çözüm yolunda biraz kafa yorarsanız üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir şey yok. 2001 Türkiyesi’ni 2021 Türkiyesi ile yan yana koyduğunuz zaman aradaki farkı tüm dünya görüyor. Aynı şey ilçeler ve iller için de geçerli. 2009’da Ataşehir yeni bir ilçe oldu. Geçen sürede yapılanlar ve yapılamayanlar var. Ataşehir halkı alması gereken hizmetleri alamadı. Bunların başında şehirciliğin anahtarı olan şey imar planlarıyla şehrin gelişmesi, kalkınması, insanların rahat ve huzurlu ortamda yaşamasını sağlamaktır. 2019’dan beri şunu gördük, gençler sahipsiz. Oturacakları yer yok, sadece özel işletmelerin sahibi olduğu kafeler var. Ücretli iki spor tesisi var. Ekonomik durumu uygun olmayan birçok gencimiz bu hizmetleri kamudan bekler. Ataşehir ilçesi geçen 12 yılda gençlerin istifade edebileceği yer anlamında maalesef fakir bırakılmış” ifadelerini kullandı.


“GİTTİKLERİ YOLUN GEÇMİŞTEN BİR FARKI YOK”
İlçede yaşanan ve uzun yıllardır çözülemeyen imar problemi hakkında konuşan Erdem, şunları söyledi:

“2009’da Sancaktepe’de imar yoktu ve biz 5 ay gibi kısa bir sürede üç beldeyi birleştirerek oranın imarını çıkarmıştık. 12 yıl geçmesine rağmen Aşık Veysel Mahallesi, Ferhatpaşa Mahallesi ve Mustafa Kemal Mahallesi’nde yaşayan insanların ne günahı var? İki yıldır Ferhatpaşa’ya imarı kimin hazırlaması lazımdı? Ataşehir Belediyesi’nin, bunu çıkartması gerekiyordu. Orada kaçak yapılaşma devam ediyor. Bir TV kanalı haber yaptı, göstermelik yıkımlar yapıldı. Niye yaptırdın, niye yıkıyorsun? İçerenköy ve Küçükbakkalköy halkı dokuz aydır plan bekliyor. 40 yıllık imar planı devam ediyor. 

İmar komisyonunda, AK Parti grubu olarak halkın yararına olan her türlü imar teklifini meclisten geçirelim dedik. Onlar da bizimle hemfikir, meclise sundular. İnönü Mahallesi ve Kayışdağı planları Büyükşehir’den geçti. Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalle’sinde üzerimize düşeni yapacağız. 

Ataşehir’de halkın yüzde 80’i imar ve mülkiyet problemi olan yerlerde, depremik binalarda ikamet ediyor şu anda. Kral çıplak. Ataşehir dört tane gökdelen değil. Yıllarca çözüme ulaştıramadılar. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey ile belli bir mutabakata varmıştık. Elinde tapusu olan fakat arsası olmayan vatandaşlara tapuya karşılık kamu arazisi teklif edilecek ve ipotekler kaldırılacak. Tek çözümü buydu. Ancak iki yıldır bakanlığın kapısından geçen yok. Biz yol gösteriyoruz, kılavuzluk yapıyoruz, ilgilenen yok. Geçen ay ihaleye çıkardılar. Burada yeni bir imar uygulaması yapacağız dediler. Gittikleri yol itibarıyla söyleyeyim, geçmişten çok bir farkı yok. Vatandaşı, vatandaşa borçlandıracaklar. Ellerindeki arsaları kırparak öbür hak sahiplerine verecekler. 40 ıl öncesine dönüyorlar, çözüm değil. Çözüm nedir? 130 dönümse, 130 dönüm kamu arazisi üreteceksiniz. Tapusu olup arsası olmayan vatandaşa rıza ile vereceksiniz. Arkasından orada yaşayan vatandaşı serbest bırakacaksınız ki ipotekler kaldırılacak.

Ben bunları 10 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olarak söylüyorum. Çözüm yolu bunlar, çözeni alkışlarız. Üzerimize düşen vazife varsa onu da yaparız. Onun için bir şehrin kalkınması imardan başlar. Anadolu yakasının gözbebeği Ataşehir, şu anda imar konusunda en geri kalan ilçelerden birisi. Burada halkımıza zulm ediliyor. Yazıktır, günahtır. AK Parti Meclis Grubu olarak hem Ataşehir Belediyesi’nde hem de İBB Ak Parti İmar Komisyonu olarak her zaman çözümcü davranacağız. Yeter ki gelen teklifler kamu yararına olsun.”



“ATAŞEHİR’DE ÖNCÜLÜK YAPACAĞIZ, KILAVUZ OLACAĞIZ”
“İmardan sonra özellikle hizmetlerde de çok gerilerdeyiz. Şu anda 2020 sonu itibarı ile Ataşehir Belediyesi’nin borcu 628 milyon TL’dir. Bu seneki bütçesi de 550 milyon TL. Yıllık bütçeyi aşan, çok ciddi bir borç yükümüz var. Bunu ödeme şansınız yok. Borcun üzerine borçla devam edeceksiniz. Bütçe yönetimi de zayıf. Kaynakları doğru kullanamadığınız zaman, kaynak üretemediğiniz zaman, tasarruf yapamadığınız zaman 2020 sonu itibarı ile 628 milyon resmi borç ilan etmişlerdir. 

Ataşehir Belediyesi ekonomik kriz içinden çıkış yolu arıyor. Örnek Mahallesi’ndeki sağlık alanını satışa çıkarıyor. 11 Mart’ta ihalesi oldu ama ihaleye giren olmadı. Yaklaşık 22 milyon TL muhammen bedel ile sağlık alanı satışa çıktı. Hukuken satılabilir mi, satılamaz. Suç ve görevi kötüye kullanmaktır. Kamuya ayrılmış, kamu yararına okul, sağlık, spor, yeşil, belediye hizmet alanı, cami alanı, karakol alanı gibi imar planlarında donatı olarak tahsis edilen alanların hiçbirini ne Milli Emlak satabilir, ne de belediyeler satabilir. O yüzden ihaleye kimse girmedi, alan kişi başına dert mi alsın! Ataşehir Belediyesi sağlık alanını satışa çıkaracak hale gelmiştir. Böyle bir kaos ortamında halka ne verebilirler? Bu imkanlarla bir şey yapma şansları yok. Burada kanuni hakları korumak hepimizin vazifesidir. Sağlık alanı satılamaz. Biz on yıl belediye başkanlığı yaptık, bir metrekare yeşil alan mı sattık! 

TOKİ ile alakalı sorunlar vardı. İmar İskan Bloklarının tümü ile ilgili iki yıllık mücadelemizi neticelendirdik. Şu anda 12 hane hariç TOKİ ile sözleşmesini yaptı. Prosedür tamamlandı. Kısa zamanda vatandaşa daireleri teslim edilecek. Biz burada belediye değiliz ama AK Parti hükümeti olarak Bakanlıklar düzeyinde Ataşehir halkına yatırımlar noktasında üzerimize ne düşüyorsa, öncülük yapacağı, kılavuzluk yapacağız.”

“SOSYAL TESİS KAYIŞDAĞI SUYUNU BİTİRİR” 
“Geçen gün İBB Başkanı Ataşehir’e geldi. 2019’da Mevlüt Uysal başkanımız görevde iken iki spor tesisinin ihalesini yaptı, ben burada adaydım. İçerenköy ve Esat Paşa’da. Ne yaptılar? Göreve geldikten sonra iki ihaleyi de iptal ettiler. Gitmişler Kayışdağı’na. Niye? Bizim gündemimiz de vardı, projemiz de vardı. Kayışdağı’nı vatandaşın kullanımına açalım, orayı Orman Bakanlığı ile beraber Millet Bahçesi’ne dönüştürelim. Kayışdağı memba suyu kaynak noktasına gitmişler. Oraya bir sosyal tesis yapalım demişler. Bu Ataşehir halkını sadece avutmaktan öteye geçmez. Oraya en ufak bir tesis yapılırsa Kayışdağı kaynak suyu biter. Buradan Göztepe, Hasanpaşa, Yeldeğirmeni, Fenerbahçe’ye kadar su gidiyor. Hangi akılla oraya tesis yapacağız?”

“VATANDAŞTA ATAŞEHİR KÜLTÜRÜ VE BİLİNCİ OLUŞMAMIS”
“Ataşehir Belediyesi hizmeti taşıyamıyor. Peki ya Büyükşehir? Geçmişte Büyükşehir 25 yıllık serüvende Tuzla’dan Silivri’ye kadar İstanbul’da her tarafa yatırım yaptı. Maltepe meydanını kim yaptı? Rahmetli Kadir Abi yaptı. Parti ayırımı yok. Göztepe Parkı, İstanbul’un en güzel parklarından biri değil mi? Kim yaptı? Öncesi vardı ama Kadir Abi döneminde mükemmel hale getirildi. 

İki tane metro bağlantımız var. Biri Dudullu-Bostancı,, diğeri de Ümraniye-Göztepe Kavşağı’na inen metro. Şu anda Fetih Mahallesi’ne, Bakkalköy’e gelmek için kaç arabaya biniyor vatandaşımız? Ataşehir’in merkezi, meydanı, ulaşımı yok. Kim çözecek? Talep ilçe belediyesinden gidecek, Büyükşehir çözecek. Vatandaşta Ataşehir kültürü, bilinci oluşmamış.”

“KAPIMIZ TÜM KOMŞULARIMIZA AÇIK” 

“Bize düşen halkın sorunlarını konuşmaktır. FSM Hastanesi’nin yanındaki yeşil alana 1200 yataklı bir hastane projemiz var. yine seçimde söz vermiştik. Erenköy Gümrük ile alakalı bir çalışmamız vardı. Millet Bahçesi olarak. Dönüşümle alakalı inşallah önümüzdeki haftadan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımız ile bir araya geleceğiz. O bölgeyi halka yeşil ve sosyal bir mekan olarak kazandırmak noktasında mücadelemizi verdik. 

Belediyeci kimliğim ile üzülüyorum. Çok basit dokunuşlarla halkın problemleri çözülecek durumda. Ama sorumsuzluk had safhada, öyle devam ediyor. Ayın 24’ünde Genel Kongremiz var. Parti olarak 2023 seçimlerine doğru hazırlıklarımıza devam edeceğiz. Ataşehir ölçeğinde de iki aylık bir zaman içerisinde hep sokaktayız, halkımızla beraberiz. Önümüz Ramazan ve biz sosyal yardım konusunda parti olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Kapımız herkese açık. Bayram yeri gibi, iki aydır gelen gidenin haddi hesabı yok. Bu parti milletin partisi. Kapımız burada yaşayan 426 bin komşumuza açık. Cumartesi günleri 17 mahallenin hepsinde esnaf ziyaretlerine çıkıyoruz. 7/24 vatandaş ile beraber yaşamaya gayret ediyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.