Ataşehir'de "Su Satıcısı" Kılığında Hint Keneviri Baskını

ATAŞEHİR

Ataşehir'de Tedaş görevlisi ve seyyar satıcı kılığında inceleme altına aldıkları bir eve su satıcısı kılığında baskın düzenleyen güven timleri, yaklaşık 5 kilogram hint keneviri ele geçirdi.

Olay Ataşehir Barboros Mahallesi Barboros Caddesi üzerinde bulunan bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre mahalle sakinleri, bir binadan yoğun şekilde farklı bir koku geldiği yönünde 155 Polis İhbar Hattı'na ihbarda bulundu.

Anadolu Yakası Güven Timleri Amirliğine bağlı polis ekipleri, ihbara konu adrese gelerek bina çevresinde inceleme yaptı ve kokunun uyuşturucu maddeden geldiğini tespit etti.

Polis ekipleri, binayı yaklaşık 2 hafta süreyle takip altına aldı. Ekipler, takip süresince kimsenin şüphelenmemesi için kimi zaman Tedaş görevlisi, kimi zaman ise seyyar satıcı kılığında mahalleye gelerek binaya girip çıkanlar hakkında bilgi topladı.

Anten tamircisi kılığına da giren polisler, binaların çatısına çıkarak ihbara konu apartmanı inceledi. Yapılan araştırmanın ardından ekipler, 3 katlı binanın dubleks olan çatı katında uyuşturucu yetiştirmek için özel olarak yapılmış bir alan tespit etti. Savcılıktan gerekli izinleri alan ekipler, binaya baskın düzenledi.

Yapılan baskın, saniye saniye polis kamerasına yansıdı. Görüntülerde, güven timi polisinin, apartmanın içindeki şahısların şüphe duymaması için su satıcısı kılığında omuzuna aldığı su damacanasıyla apartman zillerine basıp kendisini sucu olarak tanıtarak binadan içeriye girmesi görülüyor.

Kapının açılmasıyla birlikte güven timinin diğer ekipleri de içeriye giriyor. Apartmanın son katına çıkan ekipler, daireden içeriye girerek 4 kişiyi etkisiz hale getirip çatı katında arama yapıyor. Ekipler, çatının bir bölümüne özel olarak yapılan alan içine konulmuş saksılara dikilmiş hint kenevirini buluyor.

'İÇMEK İÇİN' DİKMİŞ

Evde yapılan aramada ise gardolaba gizlenmiş puf koltukların içine ve tuvalet sifonunun içine saklanmış çok sayıda yaş ve kurutulmuş hint keneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan F.R.K. (43), Z.E. (37), E.Ö. (21) ve R.Ö. (19) ele geçirilen hint kenevirleriyle birlikte Şehit Hayrettin Yıldırım Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edildi. Ele geçirilen hint kenevirinin yaklaşık 5 kilogram olduğu öğrenildi.

Şüphelilerden F.R.K.'nin ifadesinde, kendisinin daha önce AMATEM'de tedavi gördüğü ve o dönemde evde bulunan hint keneviri tohumlarını saksılara içmek için diktiğini söylediği öğrenildi. Şüpheliler, alınan ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.