BATI ATAŞEHİR TARİHİ

ATAŞEHİR HABERLERİ

5 yıl önce Uydukent Projesi olarak yerleşime açılan Ataşehir, çevre mahallelerle birleştirilerek metropol ortasında bir ilçe oluyor.

 Uydukent olamama sürecini sorunlarla boğuşarak yaşayan Ataşehir, iktidar dengeleri gözetilerek gerçekleştirildiği iddia edilen bir operasyonla, fiziksel ve sosyo-ekonomik altyapı bütünlüğü sorgulanan bir idari yapıya dönüştürülüyor. Parlak toplu konut projelerinden gecekondulara kadar uzanan Ataşehir İlçesi, 450 bine varan nüfusuyla, plansız kentleşmenin sancılarından kurtulamayacağa benziyor. Ataşehir Magazin
Image15 yıllık Erengazi İlçesi hikayesi nihayet sona erdi. Çizilen sınırların merkezinde kalan Ataşehir, hem çağdaş konut yerleşimlerinin öncüsü ve hem de son yıllarda gayrimenkul sektörünün parlayan yıldızı olarak yeni ilçeye adını verdi.
5747 Sayılı, Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, 6 Mart 2008de TBMMde Kabul edildi. Kanunun İlçe kurulması başlığı altındaki 1. maddesinin 18. bendinde, Ataşehir İlçesi şöyle tanımlanıyor: Ekli (16) sayılı listede adları yazılı mahalleler ile mahalle kısımları merkez olmak ve aynı adla bir belediye kurulmak üzere İstanbul İlinde Ataşehir İlçesi kurulmuştur.

Nüfus: 345,588
Yüzölçümü: 25,84 km2
Mahalle: 17


16 Sayılı listeyle Ataşehire bağlanan mahalleler şöyle sıralanıyor:
Üsküdar İlçe Belediyesine bağlı;
1-Fetih
2-Esatpaşa
3-Örnek
Kadıköy İlçe Belediyesine bağlı;
4-Yenisahra
5-İçerenköy
6-İnönü
7-Kayışdağı
8-Barbaros
9-Küçükbakkalköy
10-Atatürk Mahallesinin O4 ve E80 Karayolunun güneyinde kalan kısmı
Ümraniye İlçe Belediyesine bağlı;
11-Yeni Çamlıca
12-Mustafa Kemal Mahallesinin O4 Karayolunun güneyinde kalan kısmı
13-Namık Kemal Mahallesinin O4 Karayolunun güneyinde kalan kısmı
14-Samandıra ilk kademe belediyesine bağlı Ferhatpaşa Mahallesinin E80 Karayolunun ve E80-D100 bağlantı yolunun güneyinde kalan kısmı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.