Ataşehir’de çöpler yer altına alınıyor
Ataşehir’de çöpler yer altına alınıyor
Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü daha temiz ve sağlıklı bir Ataşehir için ilçedeki çöp konteynerlerini yeraltına almaya başladı. Konteynerler yeraltına alınırken belirli çöp toplama noktaları seçiliyor ve konteynerler buralara yerleştiriliyor. Bu uygulama ile ilçenin merkezinde çöp toplanması önlenmiş oluyor.
Batı Ataşehir’in yanı sıra Yenişehir ve Atatürk Mahalleleri’nde de bazı bölgelerde konteynerlerin yer altına alınma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ataşehir’in farklı bölgelerine yılsonuna kadar 130 adet yeraltı çöp konteyneri yerleştirilecek. Belirlenen program kapsamında kısa sürede hem sağlıklı hem de daha çağdaş olan yeraltı çöp konteyneri sistemi ilçe genelinde yaygınlaşmış olacak.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sağlıklı yaşamın sağlıklı ortamlarla sağlanabileceğine dikkat çekti. Başkan İlgezdi, “Çöp konteynerlerini yeraltına alıp, düzenli olarak boşaltılması ile hem çevre kirliliğini önleyeceğiz hem de Ataşehir’i çöp kokularından arındırmış olacağız” dedi.