Toplumdaki dezavantajlı grupların şartlarının iyileştirilmesi için kurulan Ataşehir Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi, belediye personel eğitimleriyle çalışmalarına başladı. Tüm dezavantajlı gruplara hizmet edecek olan Toplumsal Eşitlik Birimi çalışmalarının ilk ayağını kadın-erkek eşitliği üzerine yaptı.
Belediye Hizmet Binası Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Semih Sadık Kayhan ve Orhan Çerkez ile birim müdürleri ve 27 müdürlükten birer temsilci katıldı.
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar yaptığı konuşmada, Ataşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla açılan birimin; yaşlı, engelli, çocuk, göçmen gibi birçok dezavantajlı gruba hizmet edeceğini söyledi ve müdürlüklerden gelecek desteğin çok önemli olduğunu vurguladı.
Temel bir hak olan kadın - erkek eşitliğinin, yaşamın her alanında etkili kullanılmasına ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Şehnaz Yabar, “Kadınların ve erkeklerin önceliklerini, ilgilerini ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak ve pozitif ayrımcılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ataşehir Belediyesi tarafından kadınlara pozitif ayrımcılık gözeterek; kadın girişimcilik, mamografi ve kadın sağlığı merkezlerini kuruldu. Belediye olarak kadınlara yönelik; meslek edindirme, okuma -yazma ve kültür-sanat- hobi kursları sunup anne-çocuk, kadın sağlığı eğitimleri veriyoruz. Psikolojik destek sağlıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadele seminerleri hazırlıyoruz. Kadınların emek vererek ürettikleri ürünler için satış alanları oluşturduk. Bunların yanında çeşitli spor dallarında da faaliyetlerde bulunuyoruz” dedi.
Toplumsal Eşitlik Birimi Koordinatörü Ayça Arslan ise verdiği eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumsal roller ve eşitsizliğin sonuçlarından bahsetti. Eşitsizliği önce belediyede sonra Ataşehir ilçesi genelinde engellemek için çalışmalar yapılacağını duyuran Arslan tüm belediye personeline eğitimlerin verilmeye devam edeceğini duyurdu.
Tüm bireylerin sağlık, eğitim, kültür, sosyal veya ekonomi gibi farklı konularda eşit haklara sahip olmalarına destek sağlayan Toplumsal Eşitlik Birimi, bu sayede toplumsal refahın artırılmasını hedefliyor. Ekonomik fırsat eşitsizliğinin temel nedenlerinden birini de kadın - erkek eşitsizliği oluştururken; yapılan çalışmalarda alışılagelmiş dil ve yanlış uygulamalar tespit ediliyor. Farkındalığın oluşması, değişimin ve gelişimin sağlanması yönünde çalışmalar yürütülüyor.