1 GÜN DEĞİL 365 GÜN ENGELSİZ ATAŞEHİR

ATAŞEHİR BELEDİYESİ

Ateşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde etkinlik yapmak yerine, ilçede faaliyet gösteren engellilere yönelik çalışan her STK’dan 3 talep alacak ve bunları bir yıl içinde gerçekleştirmek için çalışacak.

 1 GÜN DEĞİL 365 GÜN ENGELSİZ ATAŞEHİR
Ateşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde etkinlik yapmak yerine, ilçede faaliyet gösteren engellilere yönelik çalışan her STK’dan 3 talep alacak ve bunları bir yıl içinde gerçekleştirmek için çalışacak.

Her STK’dan Ataşehir Belediyesi’ne üçer talep

Ataşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farklı bir projeyi hayata geçiriyor. Belediye, Ataşehir’de faaliyet gösteren her engelli sivil toplum kuruluşundan üçer talep toplayacak. Bu taleplerin bir yıl içinde hayata geçirilip geçirilmediği denetlenecek. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ”3 Aralık 2016 belediyemiz ve engelli sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinin başladığı gündür. 2017 yılının 3 Aralık’ına gelindiğinde hizmet standartlarımızı engellilerin gözünden düzenlemiş ve kurumların taleplerini yerine getirirken ilçemizdeki engelli kardeşlerimizin sesi olmuş olacağız” dedi.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’ndan Bilge Aksoy, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile Ataşehir Belediyesi ile güzel bir iş birliğine başladık. İlçe sınırları içinde bulunan ve engelli vatandaşlarımızın sağlık, eğitim ve sosyalleşme gibi dezavantajlı konumda olduğu konularda çalışan STK’lar olarak, Ataşehir Belediyesi ile engelli çocuklarımızın yaşam kalitelerini yükseltecek yıllık hedefler belirleyeceğiz. Her yıl verilere dayalı olarak belirlediğimiz somut ve net 3 isteğimizi belediye ile paylaşarak, engelli çocuklarımızın sağlık ve eğitim hizmetlerinden verimli şekilde yararlanmalarını ve sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlayacağız” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi’nden Mehmet Çakar ise “Türkiye Sakatlar Derneği olarak sorunlarımızın 2022 sayılı yasa ile tanınan engelli/yaşlı aylığı ve 2828 sayılı yasa kapsamında sunulan evde bakım geliri ile sınırlı olmadığını, bu yasalarda yapılan değişiklerle ortaya çıkan sorunlarımızın acilen çözülmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz. İhtiyaç sahibi bireyi akrabaya bağımlı hâle getiren ve insanlık onuruna yakışmayan bir yaşama zorlayan koşullar acilen değiştirilmelidir. Daimi talebimiz yasalarda, bireyi esas alan bir yasal düzenlemedir. Ataşehir Belediyesi ile bu kapsamda çalışıyoruz” dedi.

Sevgi Seli Engelliler Derneği’nden Fahri Kol da “ Eski çarpık yapılaşmanın yanında halen yeni yapılan binaların birçoğu engelli vatandaşlar için uygun yapılmamaktadır. Türkiye nüfusunun 12.5 engelli olmasına rağmen henüz kesin çözümler üretilememektedir “ dedi.

Tomurcuk Vakfı adına Esra Şentuna’nın dikkat çektiği alan ise istihdam. Şentuna,”3 Aralık Dünya Engelliler gününde umuyoruz ki, kamu ve STK’ ların ortak çalışmaları ile "engelli - engelsiz" ayrımı yapılmayan günlere yaklaşalım. Engelli Hakları, istihdamı ve sosyal yaşama dahil edilmeleri gibi konularda daha çok çalışarak, önlerindeki engeller ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar ise “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde etkinlik yapmak yerine farklı bir projeye imza atalım, engelli sorunlarına somut çözümler üretelim istedik. İlçemizdeki engellilere yönelik hizmet veren yedi farklı sivil toplum kuruluşu ve Ataşehir Kent Konseyi ile birlikte oluşturduğumuz eylem planına göre; bahsedilen kurumlardan 3 talep alınacak, müdürlüğümüzce bu talepler değerlendirilip ilgili müdürlere ve başkan yardımcılarına iletilecek ve başkanımız Battal İlgezdi’nin talimatıyla 1 yıl boyunca tüm taleplerin karşılanması sağlanıp süreç tarafımızca takip edilecektir” dedi.





Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.