Dişleri Fazla Beyazlatmanın Zararları
Dişleri Fazla Beyazlatmanın Zararları
Dişlerini beyazlatarak gülümsemelerini daha parlak ve çekici bir hale getirmek isteyenlere küçük bir uyarımız var. Birçok kişi amatör beyazlatıcı ürünleri kullandıktan sonra diş etlerinde tedirgin edici bir hassasiyet hissetmişlerdir. Özellikle dişlerinizde dolgu, kron ya da diş eti iltihabı varsa beyazlatma işleminin uygun olup olmayacağı konusunda mutlaka dişçinize danışmaksınız.
“Son beş yılda diş beyazlatıcı ürünleri kullanmak isteyen tüketici sayısında yüzde 300′lük bir artış söz konusu olmuştur,” diyor Wisconsin’li dişçi Christian Kammer.
Bununla birlikte beyazlatıcı bantlar, jetlerle diş macunları gibi herkesin kolaylıkla satın alabileceği bu yeni ürünler her hafta satış rekorlan kırmaya ve yıllık satış miktarları da milyarlarca dolarla ifade edilmeye başlamıştır.
“Diş yüzeyindeki yemek artıkları ve bakterilerin oluşturduğu yabancı maddeler ve diş taşlarıyla dolu bir ağızda dişlerin beyazlatılma işleminden önce baştan aşağı temizlenmesi gerekmektedir,” diye vurguluyor Dr. Kammer.
Dişçinin yapacağı beyazlatma işlemiyle evde sizin yapacağınız işlem arasında çok önemli farklılıklar vardır. Dişçinin muayene-hanesindeki beyazlatıcı maddeler fiyatları 350 ile 600 dolar arasında değişen oksijenli sular kullanılarak gerçekleştirilirken evde kullanılanların fiyatı bunların ancak yansı kadardır. Eczanelerden herkesin alabileceği ürünler, içinde çok daha az miktarda oksijenli su bulunan solisyonlar olup fiyatlan 15 ile 40 dolar arasında değişmektedir.
“Amatör olarak dişlerini beyazlatmak isteyenler için eczanelerde satılan bu ürünler işe yarayabilir ama onlann dişçilerinki kadar etkili ya da güçlü olmadıklannı bir süre sonra dişçiye giden hastalar söylemektedirler,” diyor Dr. Kammer. Eczanelerden ya da marketlerden satm alınan beyazlatıcı ürünlerin diş minesine ciddi zararlar verebileceğini de sözlerine ekliyor, Dr. Kammer.
Güney California Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma evde yapılan bir haftalık beyazlatma işleminden sonra hastaların yüzde 54′ünde diş etlerinde hafif hassasiyet, yüzde 8′inde orta dereceli hassasiyet ve yüzde 4′ünde de ciddi hassasiyetin söz konusu olduğunu ortaya çıkarmıştır.
ATAŞEHİR AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ KADIKÖY AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ