ABD’de Elektronik Göçmenlik Sistemine Geçiliyor

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS), elektronik göçmenlik sisteminin ilk safhasına start verdi. USCIS ELIS olarak tanımlanan sistemle başvuru ve sonuçlandırma sürecinin hızlandırılması ve modernize edilmesi amaçlanıyor.

ABD’de Elektronik Göçmenlik Sistemine Geçiliyor
Uzun soluklu bir değişimin ilk adımını oluşturan düzenlemelerle birlikte vize uzatma işlemleri artık posta yoluyla değil internet üzerinden yapılacak.

Konuya ilişkin açıklamasında USCIS Direktörü Alejandro Mayorkas, “Kurumumuz ve göçmenlik hizmetleri sistemimizin web tabanlı geleceğinin temelini atmış bulunuyoruz. Her yıl 6 ila 7 milyon başvuru alıyoruz. USCIS ELIS sistemi başvuru sahipleriyle olan iletişimimizin şeklinde köklü bir değişime neden olacak,” dedi. 

USCIS hizmetlerinden faydalanmak isteyen göçmenler artık kuruma posta yoluyla ulaşmak yerine USCIS ELIS sistemi üzerinde bir hesap açarak ABD’de kalma sürelerini uzatmak ya da statülerinde gerçekleştirmek istedikleri herhangi bir değişiklik için kuruma internet üzerinden başvuru yapabilecek. ABD’de öğrenim görmek, iş yapmak, tedavi görmek ya da seyahat için vize uzatma başvurusu yapacak yabancılar da bu sistemi kullanacaklar.

Workpermit.com tarafından yayınlanan ahbere göre vize sürelerini uzatmak isteyen B-1, B-2, F-1, M-1, M-2 türü vize sahipleri ELIS sistemini kullanabilecekler. Statülerini değiştirerek B-1 B-2, F-1, F-2, J-1, J-2, M-1, M-2 türü vizeleri almak isteyenler de başvurularını ELIS üzerinden yapacak.

Sistem öncesinde göçmenler vize uzatma işlemleri için USCIS’e posta yoluyla başvuruyor ve kurumlar arası mektuplaşma sonunda başvuru sahibine sonucun bildirilmesi için uzunca bir müddet bekliyordu. Dijital form yöntemine geçilmesi, bu süreyi önemli ölçüde azaltacak.

Sistemin önümüzdeki dönemde daha kapsamlı hale getirilmesi ve tüm başvuruların internet üzerinden alınması hedefleniyor. Böylece USCIS’e her yıl ulaşan 6 ila 7 milyon arasındaki başvurunun hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, aynı zamanda da göçmenlerin işlem ücretlerini de internet üzerinden ödeyebilmeleri amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2012, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER