ÜMRANİYE MESİRE ALANI MUHTEŞEM KATILIMLA AÇILDI

ÜMRANİYE MESİRE ALANI MUHTEŞEM KATILIMLA AÇILDI

ÜMRANİYE MESİRE ALANI MUHTEŞEM KATILIMLA AÇILDI
    Ümraniye Belediyesi tarafından Hacegan Ormanı’nın bir proje kapsamında dönüştürüldüğü Ümraniye Mesire Alanı, halk pikniği ve Gökhan Tepe Konseri’nin de yer aldığı bir programla hizmete açıldı.

    Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Ümraniye Belediyesi’ne tahsis edilen Hacegân Ormanı, belediye tarafından büyük bir projeyle dönüştürülerek Ümraniye Mesire Alanı olarak hizmete açıldı. Büyük Ümraniye Pikniği ve Gökhan Tepe Konseri ile hizmete açılan Ümraniye Mesire Alanı’nın açılış programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve on binlerce Ümraniyeli katıldı.

    ONBİNLERCE ÜMRANİYELİ BİRARADA PİKNİK YAPTI

    Program kapsamında Ümraniyeli vatandaşların katılımı ile Büyük Ümraniye Pikniği yapıldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, piknik alanına gelen Ümraniyelilerin masalarına konuk oldu ve onlarla bir süre sohbet etti. Ümraniyeliler pikniğe büyük ilgi gösterirken, mesire alanı piknik yapan vatandaşlarla renkli görüntülere sahne oldu. Açılış dolayısıyla hazırlanan çeşitli oyun ve eğlenceler katılan çocuklar doyasıya eğlenirken, ailelerde doğal ortamda piknik yapmanın tadını çıkardı.

    CELAL ERDOĞAN: ‘HİZMET SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR’
 
            Programda bir konuşma yapan Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye’de hizmet seferberliğinin devam ettiğini söyledi. Celal Erdoğan, ‘bu hizmetlerin yapılmasına öncülük eden Belediye Başkanımız Hasan Can’a teşekkür ediyorum’ diyerek mesire alanının Ümraniye’ye hayırlı olmasını diledi.   

             BAŞKAN HASAN CAN: ‘ÜMRANİYE’YE NEFES ALDIRIYORUZ’

    Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, görevde bulundukları 7,5 yıllık zaman zarfında, Ümraniye’yi adeta baştan aşağı hizmetlerle donattıklarını söyledi. 120’nin üzerinde kalıcı eser kazandırarak Ümraniye’nin her karış toprağına hizmet götürdüklerini belirten Başkan Hasan Can, hayatın her alanına dair proje ve hizmetlerle rekorlar kırdıklarını hatırlattı. Özellikle altyapı ve üst yapı hizmetlerinde doğal güzellikleri korumaya önem verdiklerini ifade eden Başkan Hasan Can, Ümraniye’nin dört bir yanını parklar ve yeşil alanlarla donattıklarını söyledi. Hacegan Ormanı’nda yaptıklarına çalışmalara değinen Başkan Hasan Can, alanın doğal özelliklerini tahrip etmeden, burayı vatandaşların kullanımına açtıklarını vurguladı. Başkan Hasan Can, Ümraniye Mesire Alanı’yla vatandaşların rahat nefes alacakları bir doğal ortamı onların hizmetine sunduklarını ifade ederek, gerek parklar ve yeşil alanlar ve gerekse Ümraniye Meydanı gibi hizmetlerle vatandaşlara nefes aldırdıklarını söyledi. Başkan Hasan Can ayrıca bütün babaların babalar gününü de kutluyorum dedi.

             MUSTAFA ATAŞ: ‘ÜMRANİYE’DE HİZMET BİTMEZ’

             Programda söz alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Ümraniye’de hizmetin hiç bitmediğini, her geçen gün yeni hizmetlere şahit olduklarını söyledi. Bu hizmetleri Ümraniye’ye kazandıran Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür eden Mustafa Ataş, ‘12 Haziran seçimlerinde Partimize vermiş olduğunuz destekten dolayı da ayrıca sizlere teşekkür ediyorum’ dedi ve bütün babaların da gününü kutlayarak sözlerini bitirdi.

             TURNUVALARIN ŞAMPİYONLARINA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
    
             Konuşmaların ardından Ümraniye Belediyesi tarafından her yıl organize edilen, medya mensuplarına yönelik Medya Cup futbol turnuvası, Ümraniye’deki kurumlara yönelik düzenlenen kurumlar arası futbol turnuvası, dernekler için düzenlenen futbol turnuvası arası ve Belediyenin kendi birimleri arasında düzenlediği birimler arası futbol turnuvasının 1,2 ve 3.’lerine ödülleri ve kupaları verildi.
 
             GÖKHAN TEPE KONSERİNE BÜYÜK İLGİ

    Öte yandan açılış programı kapsamında bir konser veren Türk pop müziğinin sevilen seslerinden Gökhan Tepe, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Eski ve yeni şarkılarını Ümraniyelilere için seslendiren şarkıcıya eşlik eden vatandaşlar, etkinlikten oldukça memnun kaldı.

    ÜMRANİYE MESİRE ALANI

    Projede yerini bulan piknik alanları ile vatandaşların kendi imkânları ile piknik yapabilmesi hedeflendi. 13 bin m²’lik otoparka sahip mesire alanında, 30 bin m²’lik şölen alanı bulunuyor. 3 bin 700 m yürüyüş alanına sahip parkta, 1.700 m ulaşım yolu mevcut. Alan içi yolların tamamı modernize edilerek yenilenirken, 7 ahşap köprü ve 8 çeşmenin oluşturulduğu Ümraniye Mesire alanına 500 civarında ağaç dikildi. Mesire alanı düzenlemesi kapsamında, her yaş grubuna ait çocuklar için uygun ekipmanlar uygulandı. Oyun alanı için 5 adet ahşap oyun grubu kuruldu. Yine 5 adet ipli tırmanma oyun gurubu ile 5 platin tırmanma duvarı da alan düzenlemesinde yer aldı. Ümraniye Belediyesi, yapılan düzenlemeler esnasında doğal güzelliklerin korunması noktasında özel bir hassasiyet gösterdi. Öte yandan, ormana ait doğal güzellikler de proje kapsamında değerlendirilirken, 7 takım açık hava spor ünitesi de alana yerleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER