27 MART’TA 29 ÜCRETSİZ OYUN

”Devlet Tiyatroları ‘Dünya Tiyatro Günü’nü Ücretsiz Temsillerle Kutlayacak”

27 MART’TA 29 ÜCRETSİZ OYUN

27 MART’TA 29 ÜCRETSİZ OYUN

”Devlet Tiyatroları ‘Dünya Tiyatro Günü’nü Ücretsiz Temsillerle Kutlayacak”

27 Mart ‘Dünya Tiyatro Günü’ dünyanın çeşitli yerlerinde farklı etkinliklerle kutlanırken Devlet Tiyatroları da ücretsiz temsillerle seyircisini tiyatroyla buluşturacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, ‘Dünya Tiyatro Günü’ nedeniyle 27 Mart Cuma günü temsil edeceği 29 değişik oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek.

Sanatseverler Devlet Tiyatroları’nın 12 bölgesindeki 23 sahnesinde ve Gaziantep, Malatya, Çorum, Zonguldak, Denizli ve Ordu turne sahnelerinde ücretsiz temsilleri izleyebilecek.

Festival Oyunları da Ücretsiz İzlenebilecek

Bursa 2. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali kapsamında 27 Mart Cuma günü sahnelenecek Makedonya-Üsküp Türk Tiyatrosu yapımı “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyun tiyatroseverler tarafından ücretsiz izlenebilecek.

Adana Devlet Tiyatrosu ve Sabancı Vakfı işbirliğiyle geleneksel olarak düzenlenen ‘Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali’nin 17’ncisi 27 Mart Cuma günü başlayacak.

Festival İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş’ adlı oyunla açılacak ve ‘Dünya Tiyatro Günü’ kapsamında sanatseverlere ücretsiz sahnelenecek.

Türkiye’nin bir ay süren, en uzun soluklu uluslararası tiyatro festivali olma özelliğini taşıyan etkinlikte, bu yıl Türkiye'den 16, yurt dışından 8 tiyatro topluluğu, 24 farklı oyun sahneleyecek.
Biletler, bugünden itibaren Devlet Tiyatroları'nın gişelerinden ya da ilgili müdürlüklerden temin edilebilecek.

Ücretsiz izlenebilecek oyunlar ve sahneleri şöyle:

Ankara Devlet Tiyatrosu “Hedda Gabler”i Büyük Tiyatro Sahnesi’nde; “Sarı Naciye”yi Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde; “Neşe, Dert, Aşk”ı Küçük Tiyatro’da; “Ramiz İle Jülide”yi Şinasi Sahnesi’nde; “Aklımdaki Kadınlar”ı Altındağ Tiyatro Sahnesi’nde; “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye”yi Stüdyo Sahne’de; “Nehir”i de Oda Tiyatrosu’nda tiyatroseverlerle buluşturacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu “Çöl Fırtınaları”nı Cevahir Salon 1’de; “Profesyonel”i Cevahir Salon 2’de; Adana Devlet Tiyatrosu yapımı “Bir İnsan, Bir Ağaç, Bir Köpek”i Üsküdar Stüdyo Sahne’de; “Kontrabas”ı Küçük Sahne’de; “Ellerimin Arasındaki Hayat”ı Küçükçekmece Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde; “Cimri”yi Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde; “Sevgili Hayat”ı Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Sahnesi’nde ve “Nice Yıllara”yı Çorum’da sahneleyecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu “Kadın Sığınağı”nı Konak Sahnesi’nde; “Akıl Defteri”ni de Zonguldak’ta tiyatroseverlerle buluşturacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu Makedonya-Üsküp Türk Tiyatrosu yapımı “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyunu Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde seyirciyle buluşturacak.

Adana Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş”i Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde sunacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu “Salaklar Sofrası”yla Atapark Haluk Ongan Sahnesi’nde temsil verecek.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu “Murtaza” adlı oyunla Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde seyirciyi selamlayacak.

Antalya Devlet Tiyatrosu “Vahşi Batı”yı Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Sahne’de; “Fare”yi de Ordu da görücüye çıkaracak.

Erzurum Devlet Tiyatrosu “Çıkmaz Sokak Çocukları”nı Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde; “Anlatılan Senin Hikayendir”i de Denizli’de sahneleyecek.

Konya Devlet Tiyatrosu “Tarla Kuşuydu Jüliet”i Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde; “Misafir”i de Malatya’da seyirciyle buluşturacak.

Sivas Devlet Tiyatrosu “Gülünç Kibarlar”ı Gaziantep’te tiyatroseverlerin karşısına çıkaracak.

Van Devlet Tiyatrosu “İki Kalas Bir Heves”i Van Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşturacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER