Telefonunuzun interneti 10 kat hızlı çalışacak

Yeni nesil 4G baz istasyonları ile cep telefonlarında internet bağlantı hızı 10 katına çıkacak.

Telefonunuzun interneti 10 kat hızlı çalışacak
Telefonunuzun interneti 10 kat hızlı çalışacak

Yeni nesil 4G baz istasyonları ile cep telefonlarında internet bağlantı hızı 10 katına çıkacak.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve ASELSAN arasında imzalanan Dördüncü Nesil (4G/LTE) Haberleşme Sistemi Geliştirme (ULAK) Projesi kapsamında ASELSAN liderliğinde, NETAŞ ve ARGELA firmaları tarafından geliştirilen 4G/LTE baz istasyonunun ilk prototipi üretildi.
 
4G baz istasyonları sayesinde cep telefonlarından internete 10 kat daha hızlı bağlanılabilecek.
 
İlk görüşme Bakan Elvan'dan
 
Prototip, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın ASELSAN'ı ziyareti sırasında kullanıldı. Ziyarette, baz istasyonu ve kullanıcı ekipmanları arasında yerel bir ağ oluşturularak, yüksek kalite görüntü aktarımı ve görüntülü konuşma kablosuz olarak başarılı şekilde gerçekleştirildi. Gösterim sırasında cep telefonu üzerinden kesintisiz yüksek kalite video aktarımını ve görüntülü görüşmeyi izleyen Bakan Elvan, Türkiye'de kurulacak 4G alt yapısında bu ürünün kullanılması gerektiğini ifade etti.
 
4G ile yaşam kalitesi ve güvenliği artacak

 
4G teknolojisi ile ambulans, itfaiye, polis ve jandarma otosu gibi mobil istasyonlar ile sabit istasyonlar arasında daha kaliteli, kesintisiz ve güvenli mobil iletişim sağlanarak daha kısa müdahale süreleri sağlanacak ve böylece vatandaşların yaşam kalitesi ve güvenliği artacak.
 
Kamu güvenliği kuruluşları arasında sadece ses iletişimi değil, sayısal harita, fotoğraf ve videolar da büyük bir hızla paylaşılacak. Güvenlik ve trafik kameraları tarafından çekilen görüntülerin merkeze çok daha kaliteli ve gerçek zamanlı olarak aktarılması şüphelilerin teşhis/tespit edilmesini kolaylaştıracak.
 
5 milyar dolar kazanç
 
ULAK Projesi kapsamında ve tamamen yerli kabiliyetler kullanılarak geliştirilen 4G/LTE baz istasyonu teknolojisi sayesinde katma değeri yüksek ihracat kalemleri oluşturularak, Türkiye'nin bölgesel ve küresel ölçekte rekabet gücü artacak. 4G/LTE baz istasyonu teknolojisinin ülke ekonomisine 5 milyar doların üzerinde katkı sağlaması bekleniyor.

4g nedir, Nerelerde kullanılır


Halen 3g teknolojisi kullanımı toplumda yaygınlaşmamışken 4g teknolojisiyle tanışır olduk. 3g teknolojisinin devamı olan 4g teknolojisi bize aynı zamanda teknolojinin ne kadar hızlı geliştiğinide kanıtlıyor. 3g teknolojisi 4g teknolojisiyle yakından ilişkili olduğundan daha önce açıkladığımız 3g teknolojisinin ne olduğunu açıkladığımız "nedir ?" href="//3g.nedir.com">3g nedir?" konusunada göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

4g, Dördüncü nesil kablosuz iletişim teknolojisinin adıdır. 3g teknolojisiyle akıllı telefonlardan interenete çok hızlı şekilde bağlanabiliyorduk 4g teknolojisiyle bu hız dahada artıyor. 4g teknolojisininde cep telefonlarında internet hızı 100 mbps, wifi ağlarda ise 1 Gbps'ye çıkıyor. 4G’ye bağlı lte teknolojisini ilk Japonya’da NTT DoCoMo firması 2004 yılında duyurmuştur4g

4g teknolojileri nelerdir?

1. Hspa+ 21/42

2. Wimax

3. Lte

4g teknolojisinin avantajları nelerdir?


4g teknolojisi özellikle cep telefonu ile internete bağlananlar ve video seyredenler için oldukça büyük bir avantaj sağlayabiliyor. İnternette gezinme, dosya indirme ve upload etme, ses transferi gibi uygulamalarda ciddi avantajlar sağlamaktadır. 4G, genellikle büyük miktarlarda veri transferi yapıldığında önemli bir avantaj sağlıyor. Ipv6 teknolojisininde tüm nimetlerinden yararlanılmaktadır.
4g teknolojisinin dezavantajları nelerdir?

Hizmet sağlayıcılarının kota sistemleri dolayısıyla yüksek hızlı internet kullanarak sunulan kotayı çok çabuk doldurabilirsiniz.

Eğer bulunduğunuz bölgede 4g'nin kapsama alanına girmeyen bir yerde oturuyorsanız 4g teknolojisinden yararlanamıyorsunuz.

4g teknolojileriniden olan Lte'li cep telefonlarında 4g'nin pile büyük yük bindirdiğini 4g teknolojisini kullandığınızda bunun pilinizi sömürdüğünüde belirtelim.

Pil ömrüne önem veren kullanıcılar için 3g teknolojisi yeterli olmaktadır.

3g'nin bile yeni yaygınlaşmış olduğu ülkemizde 4g'nin yaygınlaşması uzun zaman alacağa benziyor.

Telefonların daha güçlü pillere ihtiyaçları olacak.

4g destekli cep telefonları hangileridir?

Sony Xperia SX

Htc Atrix 4g

Samsung Conquer 4G

Htc EVO 4G

Samsung Epic 4G

Htc Inspire 4G

Samsung Infuse 4G

Htc thunderbolt




Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109