Vehbi Koç, Milletvekili Aday Adayılığını Açıkladı

Vehbi Koç, Ak Partiden İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Vehbi Koç, Milletvekili Aday Adayılığını Açıkladı
Vehbi Koç, Milletvekili Aday Adayılığını Açıkladı

Vehbi Koç, Ak Partiden İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adaylığını açıkladı.


-    Türk denizciliği adına adayımız Vehbi Koç!
-    Türk denizcilik sektörü tek isimde uzlaştı!
-    Denizcilik sektörü kaptanlığa Vehbi Koç’u önerdi
-   
Denizcilik sektörünün önemli kuruluşları Armatör Vehbi Koç’u İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı gösterdi.

AK Parti Beykoz İlçe Teşkilatı’nda uzun yıllar görev yapan eski İl Genel Meclis Üyesi Armatör Vehbi Koç denizcilik sektörünün önemli kuruluşları tarafından İstanbul 1. Bölge’den Milletvekili Aday Adayı gösterildi. Denizciler olarak yeni döneme omuz vermek istediklerini ifade eden sektör temsilcileri amaçlarının “Bilinçli meslektaşlarımızın sektörümüzü temsilen TBMM’de görev yapmasıdır.” diyerek yayınladıkları bir deklarasyonla Türk denizciliği adına Vehbi Koç’u TBMM’ye teklif etti.

Türk Armatörler Birliği, GESAD, KOSDER, ROFED, DOK- GEMİ İŞ , ÖZDENKURDER ve Piri Reis Denizcilik Vakfı gibi sektörünün önemli kuruluşları yayınlamış olduğu deklarasyon da Vehbi Koç’un adaylığını neden desteklediklerini şöyle anlatıyor;

Coğrafyası denizci olmayı emretmiş bir ülkeyiz..

Bölgemizin en güçlüsü olmak için cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023 yılına kadar denizciliğimizi sivil, ticari, turistik ve askeri alanlarda 4 kat büyütmek zorundayız. Son 15- 20 yıldır dünyadaki gelişmelere uygun şekilde, denizciliğimizde büyük atılımlar gerçekleştirildi. Bu vesile ile hükümetlerimize ve siyasetçilerimize çok teşekkür ederiz.

Türkiye’nin bölgesel ve küresel güç merkezi olma yolunda güvenli ve emin adımlarla ilerlemesi için denizcilikte yeni atılımlara ve projelere imza atmalıyız.

 Haziran 2015’de yapılacak olan genel seçimlerde milli irade bir kez daha yeniden oluşacaktır. Türkiye’nin yapıtaşlarının milletin evlatları tarafından medeniyet bilinci ile titizlikle yerine konulmaya başlandığı bu süreçte TBMM’de güçlü şekilde temsil edilmek ve denizciler olarak yeni döneme omuz vermek istiyoruz.

Denizcilik sektörünün üretenleri, alın teri sahipleri, işverenleri, çalışanları, yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları olarak talebimiz bilinçli meslektaşlarımızın sektörümüzü temsilen TBMM’de görev yapmasıdır.
Bu çerçevede; Denizciliğimizin yorulmaz kaptanlarından Sayın Vehbi Koç Bey’i Türk denizciliği adına TBMM’ye teklif ediyoruz.

Meslektaşımızın hizmetlerine bundan sonra meclis çatısı altında devam etmesi sektörümüz adına hepimizi umutlandıracaktır. Denizciler olarak arkadaşımızın yanındayız ve TBMM’deki çalışmalarında ona her zaman destek olacağız. Yeni Türkiye için denizcilikte yeni umutlar, yeni atılımlar ve yeni şahlanışlar dönemi başlasın.

Yepyeni bir Türkiye için vira bismillah!



Kaptan Vehbi Koç’un özgeçmişi
Vehbi Koç 5 Şubat 1960 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden 1982 yılında mezun olan Koç, bu tarihten 1991 yılına dek uzak yol gemi kaptanlığı yaptı. !992 yılında Metro Gemi Acentalığı A.Ş.’nin kurucu üyesi olarak yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Ayrıca 2004 yılında Sefine Tersanecilik AŞ ve 2010 yılında EYDO Denizcilik AŞ’nin de kurucuları arasında yer aldı ve yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu. İş hayatının yanısıra çeşitli sosyal ve siyasal faaliyetlerde bulunan Koç, 2004-2007 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi. 2012 yılına kadar Piri Reis Denizcilik Vakfı Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2012 yılından bu yana ise aynı vakıfta Başkanlık görevini üstlenmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Koç, evli ve iki çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109