Seçim Sonrası CHP'den İlk Açıklama

CHP: İhsanoğlu ve Demirtaş Kaybetmedi, CHP Sözcüsü Haluk Koç seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu seçimlerin kaybedeni İhsanoğlu ve Demirtaş değildir." dedi.

Seçim Sonrası CHP'den İlk Açıklama
Seçim Sonrası CHP'den İlk Açıklama

CHP: İhsanoğlu ve Demirtaş Kaybetmedi, CHP Sözcüsü Haluk Koç seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu seçimlerin kaybedeni İhsanoğlu ve Demirtaş değildir." dedi.

 Seçim sonuçlarına yönelik CHP'den gelen ilk açıklamada, İhsanoğlu ve Demirtaş'ın kaybetmediği vurgulandı.

Seçim sonuçlarını değerlendiren CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç'un yaptığı açıklamada öne çıkan satırbaşları şöyle:

"İlk kez halkın doğrudan Cumhurbaşkanı seçmesiyle ilgili seçim işlemini bugün tamamlamış bulunuyoruz.

Adaylardan birisi yüzde 51 küsür oy alarak ilk turda Cumhurbaşkanı seçildiği gayri resmi sonuçlara göre belirlenmiştir.Ülkemizin geleceğine sahip çıkmak için yaşanan tüm yanlışlıklara yolsuzluklara dur diyebilmek için sandıklara koşan tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum.

"İHSANOĞLUN'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı Seçimi süresince büyük bir erdemlik örneği göstererek oy veren vermeyen herkesin sevgisini kazanan halkımızın ortak adayı olarak ortaya konulan sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na teşekkür ediyoruz. Seçim süresince ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na tüm olanaklarını ekonomik zorluklar içerisinde seferber eden CHP örgütlerine parti üyelerine ve bu sürece destek veren diğer siyasi partilerin genel başkanlarına ve üyelerine de partili olmayan yurttaşlarına da teşekkür ediyoruz.

"BİR TEŞEKKÜR DE DEMİRTAŞ'A"

Bir teşekkür de sayın Demirtaş'a. Demirtaş'a da gerginlik yaratma gayretlerine rağmen bu süreçte ortaya koyduğu üslubundan dolayı ayrıca teşekkür etmeyi de CHP adına bir borç kabul ediyoruz. Buradan tabi ki bu işin seçim sonuçlarına dönük siyasi değerlendirmeler yapılacaktır. Ama açık ve net bir şekilde belirtmek istediğim bazı hususlar var.

"SEÇİMLERİN KAYBEDENİ İHSANOĞLU VE DEMİRTAŞ DEĞİLDİR"

Bu seçimlerin kaybedeni İhsanoğlu ve Demirtaş değildir. Asıl kaybedeni temiz ve dürüst siyaset özlemi ve gerçek bir demokrasi arayışı olmuştur. Seçim süresince bu gece sonuçlar üzerinde konuşuyoruz ama... Tek yanlı propaganda altında dini ve mezhepsel her türlü ayrıştırıcı nefret dili meydanlarda bir aday tarafından kullanılmıştır.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109