Saadet Garan, CHP 1. Bölge Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Saadet Garan, Ataşehir CHP İlçe binasında basın toplantısı yaparak, CHP’den 1.Bölge Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Saadet Garan, CHP 1. Bölge Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
Saadet Garan, CHP 1. Bölge Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Saadet Garan, Ataşehir CHP İlçe binasında basın toplantısı yaparak, CHP’den 1.Bölge Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Toplantıda konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; Seçim sürecinde örgütümüzün bu canlılığı bizi mutlu ediyor diyerek şunları söyledi. “Aday adaylarımızın burada örgütümüzün huzurunda kendilerini ifade etmeleri son derece mutluluk verici. Arkadaşlarımızın yanında bulunmaktan onur duyuyoruz. Sonuçta hepimiz partimizin ilkeleri ile yola çıkıyoruz. Önemli bir süreçten geçtiğimiz farkında olmamız yetmiyor. Toplumunda bu zorlu sürecin farkında olması için çalışacağız. Örgüt iradesinin seçimlere yansıması topluma ve partimize yeni bir ivme kazandıracaktır. Saadet Garan’ın burada açıklama yapma isteği bizleri mutlu etmiştir. Bu yola çıkan bütün aday adaylarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Saadet Garan, Yaptığı konuşmada,  Bu yola çıkanlara başarılar diliyorumdiyerek sözlerine başladı,


Saadet Garan, “Türkiye’nin yapısını,  eğitim sistemini değiştirmek lazım. Daha iyiye gitmek için daha iyi yaşamak için çalışmamız lazım. Biz Avrupa’nın en güzel ülkesiyiz. Eğitim sıralamasın da sondan üçüncü ülkeyiz. Yazık bu ülkeye. İnsan ayırımı yapmadan, güçlünün arkasından gitmeden, kimin bizi nereye taşıyacağını bilerek farklı yollar almamız lazım ki ileriyi yakalayabilelim” dedi.

Sürekli eğitim Sempozyumlarına katıldığını söyleyen Garan konuşmasına şöyle devam etti. “ Her katıldığım toplantıdan mutsuz dönüyorum. Biz neden daha iyiyi yapamıyoruz diye düşünüyorum. Ben ülkemin zenginliklerini değerlendiremiyorsam gelişmiş ülke olma şansı kalmıyor. Eğitim hakkının olmaması, eğitimin yoksulluğu bizim ülkemizin gerçeği. Bunları değiştirmek için yol almamız gerekir. Bende bu ülkenin bir vatandaşı olarak elimi taşın altına koyarak bir yola çıktım. Umutlarımı harcıyorum. İnanıyorum ki umutların sonunda güneş var. Bu nedenle aday oldum. Hepinizden destek istiyorum. Bu ülkede hepimizin sorumluluğu var. Bu nedenle eğitimciliğim ve girişimciliğim yanında birçok sosyal kuruluşta görevliyim.  Kendimizi eleştirmemiz lazım. Bugün şikâyet ettiklerimizin biraz da sorumlusu bizleriz. Zamanında yaptığımız tercihler bugün bizi bu noktaya getirmiştir. Onun için hepimize sorumluluk düşüyor. Demokrasi sadece bizler için değil ülke için olmalı.”

Ben daha özgür Türkiye istiyorum diyen Garan konuşmasının sonunda; “ İnsanlar arasında ayırım yapmadan sağduyuyla beni temsil edecek insanların arkasında yürünecek bir Türkiye istiyorum.  Taşıma suyla değirmen dönmez. İnsanları bağımlı kılmamalıyız. Bunun temellide eğitimden geçer. Memleketin kurtuluşunun ne olduğunu biliyorum. Ben Milli Eğitim Bakanı olmak istiyorum.  Eğitimin nasıl düzeleceğini, sistemin nasıl yanlış olduğunu ben biliyorum. Eğer bakan olursam bu ülkenin eğitim sistemini A’dan Z’ye düzelteceğim. Sorunları çözmek için hepinizin sorunları çözenlerin yanında olması lazım. Bu yüzden ben milletvekilliğine hatta Eğitim Bakanlığı’na talibim. Ben biliyorum ki eğitim düzelirse her şey düzelir. Onun için hepimizin insanca yaşaması ve daha özgür olması için o olanağı yaratmamız lazım. Sizlerden ricam mücadelemde yanımda olun”  diye söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER