Hakan Fidan AK Parti'den adaylığını geri çekti!

MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, 25. Dönem Milletvekili adaylığı için AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çekti

Hakan Fidan AK Parti'den adaylığını geri çekti!
Hakan Fidan AK Parti'den adaylığını geri çekti!

MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan, 25. Dönem Milletvekili adaylığı için AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çekti

Hakan Fidan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Gördüğüm lüzum üzerine aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. Ülkeme hizmet yolunda bundan sonra da tevdi edilen vazifeyi hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğim. Destekleri nedeniyle Cumhurbaşkanımıza ve milletimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan, 10 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere MİT Müsteşarlığı görevinden ayrılmıştı.

25 Mayıs 2010'da başladığı MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Fidan, 20 Şubat'ta 25. Dönem Milletvekili adaylığı için AK Parti'ye milletvekili adaylığı başvurusu yaptmıştı.

Fidan'ın adaylığı siyaset dünyasında tartışmalara neden olmuştu.

Hakan Fidan'ın adaylığına karşı olduğunu dile getirenlerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dı.

ERDOĞAN: FİDAN'A KIRGINIM

"Fidan'ın MİT'ten ayrılmaması gerektiğini" ifade eden Erdoğan, son olarak Suudi Arabistan seyahati dönüşü yaptığı açıklamada Hakan Fidan'a kırgın olduğunu belirtmişti.

Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz devlet yönetiyoruz. O konuya ilişkin kanaatimi daha önce de söyledim. Kanaatlerimizi ifade etmiş olmamıza rağmen istifa edip adaylık söz konusu olmuş ise elbette bir kırgınlık söz konusudur. MİT sıradan bir kurum değildir. Devletin en önemli kurumudur. Devletin Milli İstihbarat Teşkilatı zayıfsa, o devletin ayakta kalması mümkün değildir. Şimdi biz onu böyle bir göreve getirdik. Getiren de benim. Madem öyle, ayrılırken de, eğer müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Dolayısıyla tabii ki kırgınım."

Erdoğan'ın Medine ziyareti sırasında Hakan Fidan'la görüştüğüne yönelik haberler de basında yer almıştı.

HAKAN FİDAN KİMDİR
1968 yılında Ankara'da doğmuştur. Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu (1986) ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu mezunudur. Evlidir. Akademik tahsilinin büyük kısmını TSK'daki görevi esnasında yapmıştır. Almanya'da bulunan NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu İstihbarat ve Harekat Başkanlığı'nda yurtdışı görevde bulunmuştur. Bu dönemde, University of Maryland University College'dan Siyaset ve Yönetim Bilimi alanında lisans dereceleri, yurda döndükten sonra Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden yüksek lisans ve doktora dereceleri almıştır.

TSK'daki astsubaylık görevinden mecburi hizmetini müteakip istifa etmiş, daha sonra Büyükelçilik Siyasi ve Ekonomik Danışmanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı (Dış politika ve uluslararası güvenlikten sorumlu) görevlerinin yanısıra Başbakanlık Özel Temsilciliği de yapmıştır.

Bu görevlere paralel olarak, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma İşbirliği Platformu Danışma Kurulu Üyeliği, Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği, Yunus Emre Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve OYAK Genel Kurul Üyeliği yapmıştır.

Uluslararası güvenlik, uluslararası kalkınma ve Türk Dış Politikası konularında akademik çalışmalarda bulunmuştur. Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinde yarı zamanlı olarak uluslararası ilişkiler alanında dersler vermiştir.

Kısa bir süre MİT Müsteşar Yardımcılığı görevinin ardından, 27.05.2010 tarihinde MİT Müsteşarı olarak atanmıştır. Hakan Fidan AK Parti milletvekilliği için MİT Müsteşarlığından 2015 yılı Şubat ayında istifa etmişti

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER