Gürsel Tekin, Milletvekilliği Aday Adaylık başvurusunu yaptı

Gürsel Tekin, Cumhuriyet Halk Partisinden İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylık Başvurusunu Yaptı.

Gürsel Tekin, Milletvekilliği Aday Adaylık başvurusunu  yaptı
Gürsel Tekin, Milletvekilliği Aday Adaylık başvurusunu  yaptı

Gürsel Tekin, Cumhuriyet Halk Partisinden İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylık Başvurusunu Yaptı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP'de milletvekilliği görevini yapmak için partisi CHP'ye adaylık başvurusu yaptı.

24. dönem İstanbul Milletvekili  CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul 1. Bölge milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek genel seçimlerde CHP İstanbul 1. bölgeden  milletvekili aday adayıdır.



Gürsel Tekin kimdir?

Gürsel Tekin, Ardahan'da 1964'te dünyaya gelmiştir. Göle ilçesinde hayata başlayan Gürsel Tekin, lise eğitimini Kars'ta almıştır. Kars'taki öğrencilik yıllarında CHP 'nin gençlik kollarına katılan Gürsel Tekin, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim görürken eğitimini yarıda bırakmıştır.

Ailesiyle İstanbul'a taşınan Tekin, 80'li yılların başında Kadıköy'de garsonluk yaparak geçimini sağlamıştır. 12 Eylül Darbesi sebebiyle siyasetten kopan Tekin, 1984 yılında SDP saflarında yeniden siyasete dönmüştür. Gürsel Tekin 1986-87 yılları arasında askerlik yapmış ve sonrasında SHP ile siyasete devam etmiştir. Takip eden yıllarda ticaret hayatına giren Gürsel Tekin siyasetle iş yaşamını bir arada sürdürmüştür.

1989-1995 yılları arasında SHP'nin Kadıköy Belediye Meclisinde görev alan Gürsel Tekin, 1995'te SHP'nin CHP ile birleşmesinin ardından, CHP'nin ilçe yönetim kurulunda siyasi yaşamına devam etmiştir.

1997 yılına kadar yine belediye meclis üyeliği vazifelerini yerine getiren Gürsel Tekin,  1997'de Kadıköy Belediye Başkan Vekili olarak görev yapmıştır. 2004'te yerel seçimlerde İBB Meclisi üyesi olarak yoluna devam eden Gürsel Tekin, en büyük sıçramasını 2010 yılında yaptı. 2010'da Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Başkan Yardımcısı olarak atanan Gürsel Tekin hala bu görevini sürdürmektedir.

24. dönem İstanbul Milletvekili olan Gürsel Tekin, 2014 yılında CHP Genel Sekreterliği görevine getirilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109