FAHRETTİN KAYHAN’MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili A.Adayı Fahrettin Kayhan Aday Adaylığını Bostancı gösteri merkezinde açıkladı.

FAHRETTİN KAYHAN’MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
FAHRETTİN KAYHAN’MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP İstanbul 1.Bölge Milletvekili A.Adayı Fahrettin Kayhan Aday Adaylığını Bostancı gösteri merkezinde açıkladı.

32 yılllık siyasi hayatı boyunca Cumhuriyet Halk Partisinin birçok kademesinde görev alan Kayhan’ı partililer de aday adaylığı açıklamasında yalnız bırakmadı. Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen açıklamaya 3 bin 500’e yakın partili katıldı.

Kayhan’ın aday adaylığı açıklamasına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, CHP Adalar İlçe Başkanı Hıdır Delipınar, AABF Başkan Yardımcısı Baki Düzgün, Kartal Belediye Meclis Üyesi Taner Özdemir, Yücel Süslü, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Canan Sezgin, Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri Ezgi Kalender, Kenan Demir, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günalp, Ülkü Koçer, DİSK Genel İş Anadolu Yakası 1.Nolu Şube Başkanı Mahmut Şengül ve yönetimi, SHP Eski Genel Sekreteri Güven Aydoğmuş, CHP Maltepe Eski İlçe Başkanı Lütfü Binici, Maltepe CHP Eski İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı, Maltepe Cem Evi Derneği Başkanı Hayati Doğan ve yönetimi, Maltepe Erenler Platformu ,UM-DER Yönetim Kurulu Üyeleri, Arguvan Merkez Derneği Yöneticileri, Erder Ermişli Derneği Yöneticileri, Çavuşköy Derneği Yöneticileri, Gökağaç Derneği Yöneticileri Tokatlılar Derneği Yöneticileri, Sinoplular Derneği Yöneticileri, Kastamonu Derneği Yöneticileri, Kuyudere Derneği Yöneticileri, çok sayıda CHP Önseçim Aday Adayları , Anadolu yakasının tüm ilçelerinden gelen partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kayhan, konuşmasında şunları söyledi:

"İnsanlık tarihi bir mücadeleler tarihidir. Farklı tarihsel evrelerde ve düzeylerde ceryan eden mücadelelerin en önemli evrensel ortaklıkları eşitlik, özgürlük ve adalet arayışı olmuştur. Büyük altüst oluşların kaynağında bu idealler olduğu gibi, sınıflı toplumların tümüne damgasını vuran mücadelelerin esasında bunlar bulunur.

Bugün de bu mücadeleler sürüyor. Bugünün dünyasında, toplumların ırkçı, miliyetçi, militer, şeriatçı, cinsiyetçi ve piyasacı güçlere teslim olmasına karşı durmak, bu güçlere karşı geniş bir toplumsal desteğe dayanarak mücadele etmek büyük önem taşıyor. Insanın insana kulluk etmediği, baskının, sömürünün ve zülmün olmadığı, savaşların yaşanmadığı, hırsızlığın, yolsuzluğun olmadığı, tüm insanlığın dil, din, renk, ırk, cinsiyet farkı olmaksızın, yaşamın her alanında eşit, özgür, insanca ve adil yaşadığı bir dünya ve bir ülke bugün de bir özlem olarak varlığını sürdürüyor.

Bugün ülkemize hakim olan‘ Adalet ve kapıp kaçıranların partisi‘,AKP, toplumsal yaşamımızda büyük tahribatlar yaratıp, insanlarımızı geleceğini karartıyor. Insanları kendi emeğine, kimliğine topluma ve doğaya yabancılaştırıyor. Işte Adalet ve kapıp kaçıranların partisinin toplumsal birliktelik, kardeşlik anlamına gelen her türlü örgütlülüğü yok etme ve dağıtma çabasına karşı, ötekileştirilenlerin, varlığı inkar edilenlerin ortak mücadele ve dayanışma ruhunu CHP de birleştirip, mücadelemizi iktidarla taçlandırarak, genel başkanımızı da başbakan yapacağımıza inanıyorum."



FAHRETTİN KAYHAN KİMDİR

Malatya-Arguvan Ermişli Köyü’nde doğdu. 1974 yılından beri İstanbul Kadıköy'de yaşamaktadır. 1989-1999 yılları arasında Kadıköy Belediye Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yaptı. 1994-1999 yılları arasında 3.dönem İstanbul Büyükşehir Meclis Üyeliği yaptı. Birçok sivil toplum örgütü, yöre dernekleri ve spor kulüplerinde yöneticilik ve başkanlık yaptı. Evli ve bir kız çocuk babasıdır. Şu anda kendisine ait olan Yapı Platform Sanayi ve Ticaret A.Ş'de yöneticilik yapmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER