İHE’den Yeni Lezzetler

anbul Halk Ekmek (İHE) tarafından Ar-Ge çalışmaları tamamlanan 5 yeni ürün piyasaya sunuldu.

İHE’den Yeni Lezzetler
İHE’den Yeni Lezzetler

İstanbul Halk Ekmek 5 yeni ürününü satışa çıkardı.

İstanbul Halk Ekmek (İHE) tarafından Ar-Ge çalışmaları tamamlanan 5 yeni ürün piyasaya sunuldu.
 
Yeni ürünler: Tam Buğday Unlu Sandviç, Çavdarlı Sandviç, Tuzsuz Çavdarlı Ekmek, Tuzsuz Tam Buğday Unlu Ekmek, Kayısılı Ekmek, Tam Buğday Unlu Sandviç.
 
Ülkemizde ekmek en temel besin maddelerinden biri olup, düşük randımanlı (daha beyaz) unlardan yapılması nedeniyle birçok beslenme ve sağlık sorununa zemin oluşturuyor. Beyaz undan yapılan ekmekler hızla kan şekerini yükseltir. Buna karşılık pankreas insülin salgılar, kan şekerini düşürür ve hemen acıkmamızı sağlar. Kısacası beyaz ekmek yedikçe birden doyarız, birden acıkırız ve yine yiyerek kilo alırız. Besleyici değeri oldukça yüksek olan buğdayın öğütülme sırasında kepek ve öz kısmının ayrılması, birçok besin öğesinde önemli kayıplara neden oluyor. Özellikle düşük randımanlı unlardan yapılan ekmeklerde bu kayıplar daha da artıyor.
 
Bu olumsuzluklardan kurtulmanın yolu tam tahıl unlarından yapılan ekmekleri tüketmekten geçiyor. Tarımsal üretimin temel ürünlerinden birisi buğdaydır ve Türkiye topraklarının büyük bölümünde buğday üretimi yapılabiliyor. Bunun için özellikle tam buğday unlu ekmeklere yönelmemiz hem sağlık, hem de ekonomik açıdan çok önem arz ediyor. Buğdayın temizlendikten sonra tamamına yakınının öğütülmesi (kepek ve ruşeymin unun bünyesinde kalması) ile elde edilen unlara tam buğday unu, bunlardan yapılan ekmeklere tam buğday ekmeği denir.
 
İstanbul Halk Ekmek Yeni ürünlerin piyasa satış fiyatları
 
Tam Buğday Unlu Sandviç: 400 gr. (100 gr.x4 adet) 1,5 TL,
 
Çavdarlı Sandviç: 400 gr. (100gr.x4 adet) 1,5 TL,
 
Tuzsuz Çavdarlı Ekmek: 400 gr. (50 gr.x8 adet) 1,5 TL,
 
Tuzsuz Tam Buğday Unlu Ekmek: 400 gr. (50 gr.x8 adet) 1,5 TL,
 
Kayısılı Ekmek: 500 gr. 1,75 TL.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109