HEMORİT EN ÇOK ŞÖFÖRLERDE GÖRÜLÜYOR

Hemoroit (basur) hastalığını en çok görülmeye göre mesleklere ayıran Op. Dr. Kadir Uskuay, hastalığın en çok şoförlerde görüldüğünü belirtti.

HEMORİT EN ÇOK ŞÖFÖRLERDE GÖRÜLÜYOR
HEMORİT EN ÇOK ŞÖFÖRLERDE GÖRÜLÜYOR

Hemoroit (basur) hastalığını en çok görülmeye göre mesleklere ayıran Op. Dr. Kadir Uskuay, hastalığın en çok şoförlerde görüldüğünü belirtti.

Hemoroid ve bu bölge hastalıkların yurtdışında teşhis ve tedavisinin pek bilinmeyen ve tedavisi yapılamayan hastalık olduğunu belirten, Uskuay, ‘’ Hemoroidin en önemli sebebi genetik yapıdır, yani irsi özelliği vardır. Düzensiz ve kötü beslenme, kötü tuvalet alışkanlığı, tuvalette çok oturma. Bazı meslekler de bu konuda şansızdır. Çok oturmayı gerektiren, çok uzun süre ayakta kalınan, çok ağır kaldırılan meslekleri hemoroidi kolaylaştırır, mevcut hemoroidi ve ıstıraplarını artırır. En çok hemoroit görülen mesleklerin başında Şoförler, bunun ardından bilgisayar programcıları, bankacılar, garsonlar, kameramanlar, ağır yük kaldırılan meslekler en riskli mesleklerdir.

HEMOROİTTE ARAPLARDA DA HASTALIK SIK GÖRÜLÜYOR

Ortadoğu ülkelerinin çoğunda hemoroit sıkıntısının arttığını belirten Op. Dr. Kadir Uskuay, ‘’ Dizilerden sonra sağlık turizminin artmasıyla diğer hastalıklar sebebiyle gelen hastalar beni de öğrenerek gelmeye ve ülkelerine döndükten sonra bana hasta yönlendirmeye başladılar. Hemoroit ülkemizde olduğu gibi Ortadoğu’da da çok görülen hastalıkların başında yer alıyor. Hemoroit 2-3 kişiden birinde vardır ve bu bölgeden şikâyeti olan herkes kendinin hemoroit olduğunu sanarak kendi bildikleri ilaçları kullanmaktadırlar. İnternette bir sürü yalan yanlış maddeler pazarlanmakta ve hastalara büyük zararlar vermektedir. En önemli konu da muayene olmayan hasta kendini hemoroit sanarken altında kanser olabilmekte veya hemoroitle birlikte kanser veya kansere dönüşebilen hastalıklar olabilmektedir. Normal muayenelerde barsak muayenesi yapılmadığından teşhis konulamamaktadır. Ufak çocuklarda ise 6-18-50 yaş arası sık görülür. Ufak çocuklarda yırtık, dış hemoroit görülebilir ancak hiçbir şekilde müdahale edilmez, ilaç tedavisi ile tedavi edilir. ’dedi

HASTANE, TIP MERKEZLERİ ADRES VE TELEFONLARI


Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER