İBB Hurda araçları topluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 90 model ve altı olan hurda araçlar Atık Yönetim Müdürlüğü Hekimbaşı Hizmet Birimii teslim alıyor

İBB Hurda araçları topluyor
İBB Hurda araçları topluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 90 model ve altı olan hurda araçlar Atık Yönetim Müdürlüğü Hekimbaşı Hizmet Birimii teslim alıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ömrünü tamamlamış ve trafikten silinme işlemleri gerçekleştirilmiş 1990 model ve altı olan hurda araçların alımına başlandığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada; eski teknoloji ile üretilmiş, çevre kirliliği, trafik akışı ve yakıt tasarrufuna kadar birçok dezavantajı bulunan eski araçların trafikten çekilmesi ile İstanbul'un rahat bir nefes alacağı belirtildi.

Trafik ve doğa için risk oluşturuyor

Açıklamada, trafik ve doğa için risk faktörü oluşturan bu araçların hurdaya ayrılma işlemlerinin artık İBB tarafından yapılacağı bildirildi.

İBB Meclisi'nin aldığı kararla hurda motorlu taşıtlarla ilgili verilen göreve ilişkin işlemlerin, "Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Müdürlüğü tarafından yürütülmesinin kararlaştırdığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Geri dönüşüm işleminden geçiriliyor

"İBB Atık Yönetim Müdürlüğü, hurda motorlu taşıtlarla ilgili hazırlıklarını tamamladı. Yapılan çalışmalar neticesinde ömrünü tamamlamış ve trafikten silinme işlemleri gerçekleştirilmiş 90 model ve altı olan hurda araçlar Ümraniye Küçüksu Caddesi Asfalt Sokak'ta bulunan Atık Yönetim Müdürlüğü Hekimbaşı Hizmet Birimi'ne teslim ediliyor. Toplanan araçlar söküm işlemleri sonrası ayrı ayrı depolanıyor ve MKE'ye gönderilerek geri dönüşüm işlemine sokuluyor."

Konu ile ilgili 153 No’lu Beyaz Masa veya 0212 312 68 47 No’lu telefondan Atık Yönetimi Müdürlüğü’ne ait hizmet birimini arayarak bilgi alınabiliyor.


Otomotiv - Servis - Parça Sektöründeki Firmalar




Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER