FORMULA 1’DE ATLI KUTLAMA

Bağdat Caddesi’nde konvoy oluşturmasıyla kutlandı. Etkinlik programında ayrıca efsanenin logosunda yer alan vahşi ve özgür atlar da Mustang’lerin yanında hazır bulundular.

FORMULA 1’DE ATLI KUTLAMA
FORMULA 1’DE ATLI KUTLAMA
 
Otomobil tarihinin birçok otoriteye göre en etkileyici dizaynı Ford Mustang’in 50. yılı,İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği bir etkinlikle, 50 Mustang kullanıcısının bir araya gelip, Formula 1 İstanbul Park pistinde ve Bağdat Caddesi’nde konvoy oluşturmasıyla kutlandı. Etkinlik programında ayrıca efsanenin logosunda yer alan vahşi ve özgür atlar da Mustang’lerin yanında hazır bulundular.

Diğer marka klasik araçlar ise Mustang konvoyunun arkasında yer alarak efsanenin 50.yıl kutlamasına destek verdiler.Sabah saatlerinde Formula 1 İstanbul Park pistine gelen Mustang ve diğer klasik otomobil sahipleri 50 adet Mustang’i bir arada görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Logosunda yer atlarla fotoğraf çektiren Mustang sahipleri daha sonra pistte kutlama turları attı. Ardından sahil yolu üzerinden Bağdat Caddesi’ne geçen klasik otomobil konvoyu Kalamış’ta etkinliği noktaladı.İlk kez 9 Mart 1964 yılında piyasaya çıkarılan Mustang, Amerika’da Michigan Dearborn'daki tesislerde üretilmeye başlanmış ve günümüze kadar beş nesildir zevkle kullanılmaya devam etmektedir.Hayranları arabanın kişiliğinin olduğunu bile düşünürler.

17 Nisan 1964 yılındaki New York Fuarında görücüye çıkan otomobil 1964 yılında başrolünde Sean Connery'in oynadığı James Bond Goldfinger (Altın Parmak) filminde boy göstermiştir. Ayrıca 17 Şubat 2008'de ABD'de gösterime giren Knight Rider sinema filminde de kendi kendine hareket edebilen, konuşabilen akıllı otomobil KITT ise 5. nesil Ford Mustang GT500KR Shelby kullanılmaktadır.

50.yılında, 50 Mustang’i Mobil 1’in destekleriyle bir araya getiren İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay etkinliğeilişkin şu açıklamayı yaptı: “Tüm dünyada bugüne kadar 10 milyon adet satışa ulaşmış bir efsanenin 50.yıl kutlamasını Türkiye’de organize etmek bizim için müthişmutlulukverici.Herkesin gönlünde taht kurmuş bir klasik modelin çok iyi kondüsyonda olan 50 adedini,50.yılda bir araya toplamak bizi çok sevindirdi.Klasik otomobilleri bu tarz aktivitelerle Türk halkınla buluşturmaya devam edeceğiz.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı klasik otomobil kortejlerimizin hazırlıklarına şimdiden başladık.” Etkinliğe ayrıca 1966 model Mustang sahibi ünlü oyuncu Şevket Çoruh’takatıldı.

Müzisyen Kenan Doğulu ve Teoman’ın da birer Mustang tutkunu vekullanıcısı olduğu biliniyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109