CUMHURİYETİN 91. YIL KLASİK OTOMOBİL KONVOYU

huriyetimizin Kuruluşunun 91.yılında İstanbul’un her iki yakasında da kutlama yapan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) Üyeleri, toplamda 91 klasik otomobille renkli görüntüler oluşturdular.

CUMHURİYETİN 91. YIL KLASİK OTOMOBİL KONVOYU
CUMHURİYETİN 91. YIL KLASİK OTOMOBİL KONVOYU

CUMHURİYETİN 91. YIL COŞKUSUNDA 91 KLASİK OTOMOBİL RESMİ GEÇİTTE

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 91.yılında İstanbul’un her iki yakasında da kutlama  yapan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) Üyeleri, toplamda 91 klasik otomobille renkli görüntüler oluşturdular.

İstanbul Avrupa Yakası’nda Vatan Caddesi’nde ve Anadolu Yakası’nda Bağdat Caddesi’nde gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet resmi geçit törenlerine 91 Klasik araçla katılan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği(İKOD);Cumhuriyet’in 91.yılına “Her yerde Cumhuriyet” temasıyla vurgu yaptı.

Ulusal bayramlarda İKOD tarafından gelenekselleştirilen klasik otomobil kortejleri, Cumhuriyetin geçmişten geleceğe taşınması gerekliliğine de bir gönderme niteliğinde..Her iki yakada da resmi geçit törenlerini izlemeye gelen vatandaşlar,Türk bayraklarıyla süslenmiş klasikleri görünce coşkularını daha da artırdılar.Kurulduğundan bu yana ulusal bayramların hiçbir şekilde kısıtlanmadan coşkuyla kutlanmasına katkı sunma misyonuyla hareket eden İKOD, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları haricinde,19 Mayıs’ları da,30 Ağustos’ları da aynı coşkuda kutluyor.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği(İKOD)en son 30 Ağustos’ta 200 klasik araçla İstanbul Park Formula 1 pistinde zafer turu atmıştı.1940’lı yıllardan 1970’li yıllara kadar Chevrolet, Buick, Pontiac,Ford,Volkswagen, Cadillac gibi birçok markanın çeşitli modellerinin katıldığı klasik araç konvoyları İKOD tarafından tüm ulusal bayramlarda gerçekleştiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109