Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,, Trabzonlularla buluştu

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Trabzonlular Derneği üyeleriyle, Maltepe'de düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,, Trabzonlularla  buluştu
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,, Trabzonlularla  buluştu

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Trabzonlular Derneği üyeleriyle, Maltepe'de düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi. 

Maltepe Trabzonlular Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Başkan Kılıç'ın yanısıra CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz, Maltepe Belediye Meclis Birinci Başkan Vekili Ziya Hayırlıoğlu, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Temel Tellioğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Toplantının açılışını yapan Dernek Başkanı Kamil Karabak, “Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç toplantımıza katılarak bizi onurlandırdı” dedi. Daha sonra söz alan Başkan  Kılıç, “Çocukluğumda memleketimize Trabzon’dan, değirmen taşı işleyen ustalar gelirdi. Onların ne kadar dürüst, mert insanlar olduğunu görürdük. Trabzonlularla böyle tanıştım. Yurt dışında sivil toplum kuruluşlarında çeşitli vesilelerle bir araya geldik. Eski Başbakanımız sayın Mesut Yılmaz’ı hep yad ederim. Türk Alman Dostluk Federasyonu’nda, Mesut Yılmaz’la beraber çalıştık. Bana çok desteği oldu” diye konuştu.

"STK'LAR DEMOKRASİNİN İLK BASAMAĞI"

Trabzon’un 4 bin yıllık tarihi geçmişi olduğunun altını çizen Kılıç, “Trabzon, Roma İmparatorluğu’nda eyalet başkentliği yapan, Osmanlı İmparatorluğu’nda şehzade kenti, Cumhuriyet döneminde kuşatılmaz bir kale. Sizler Türkiye’ye bakarken herkesin baktığı pencereden değil, birçok pencereden bakıyorsunuz. Herkesi, hangi siyasi görüşten, mezhepten,  inançtan olursa olsun Anadolu insanının sıcaklığıyla kucaklıyorsunuz. Yüreğinizde insan sevgisi var. Sizden çok şey öğrendim” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının (STK) Maltepe’de hizmet etmesinin kendileri için önemli bir nimet olduğuna işaret eden Başkan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “STK’lar demokrasinin ilk basamaklarıdır. Eğer işler ve işletilirse, o ülke kazanır. Maltepe’de STK’ların çok iyi işlediğini görüyorum. Yıllarca Avrupa’da STK’larda yöneticilik yapmış biri olarak, bu kuruluşlarda görev yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. STK yöneticiliği, erdemdir, çabadır. Hem geçmişte, hem bugün görev alan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince ilçemizdeki STK’ların sorunlarına kısa vadeli değil, uzun vadeli çözümler bulacağız.” 

UYUŞTURUCU BÜYÜK TEHDİT

Uyuşturucunun, son yıllarda hem Maltepe'de, hem de Türkiye'de büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Çocuklarımızın gittiği okulların kapısına kadar gidip, tuzağa düşüren çeteler var. Şu an 35 okulumuzda zabıta ekiplerimiz bulunuyor. Hem trafiği denetliyor, hem de okulun etrafında bulunarak olası sızmalarında önüne geçmek istiyoruz.  Bu zabıta birimlerimize okulunuzda denk gelirseniz, sahip çıkmanızı istiyoruz” dedi. “Tüm bu sorunların altında işsizlik yatıyor” diyen Kılıç, "İşsizliğin olduğu bir yerde huzur, barış, güven, ahlak olmaz. Bu sorunu çözmemiz lazım. Önümüzdeki yıl, seçim yılı. Maltepe’nin geleceğini garanti altına almak için gelen tüm siyasilere, 'Maltepe’ye fuar merkezi istiyoruz' deyin. Maltepe’nin geleceğine, hep beraber temel taşı koyalım. İşsizliği beraber çözdüğümüz anda, Maltepe’nin önemli sorunlarını da çözmeye başlarız. Fikir bizden sahip çıkması sizden” diye konuştu. 



Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER