ERKEKLER, KADINLAR İÇİN KOŞACAK

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin küresel hareketi ‘HeforShe’, yani ‘KadıniçinErkek’ kampanyasını Maltepe’de yapacağımız projeler sayesinde Türkiye’ye taşıyacağız.

ERKEKLER, KADINLAR İÇİN KOŞACAK
ERKEKLER, KADINLAR İÇİN KOŞACAK

Maltepe Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında gerek ulusal, gerekse uluslararası alanda farkındalık yaratmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Küresel Hareketi ‘HeforShe’ yani ‘KadıniçinErkek’ kampanyasının Türkiye’de uygulanmasına öncülük edecek. Bu kapsamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Maltepe’de erkekler, şiddet kurbanı kadınlar için koşacak.   
    
Çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve gazeteci koşuya katılarak, kampanyaya destek verecek. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin küresel hareketi ‘HeforShe’, yani ‘KadıniçinErkek’ kampanyasını Maltepe’de yapacağımız projeler sayesinde Türkiye’ye taşıyacağız. Bu etkinliğimiz Maltepelilerin katılımıyla güç kazanacaktır. Özgecan Aslan ve bu topraklarda şiddete maruz kalan tüm kadınlar için düzenleyeceğimiz ‘Erkekler Kadına Şiddete Karşı Mücadele için Koşuyor’ etkinliğimize herkesi davet ediyorum” dedi.
 
HEFORSHE NEDİR?
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından geliştirilen HeForShe, her yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları için değişimin savunucusu ve temsilcisi olmaya çağıran bir dayanışma hareketidir. Kampanya, erkekleri, her yaştan kadının karşılaştığı eşitsizlikler karşısında seslerini çıkarmaya ve harekete geçmeye teşvik eder. Kampanyanın genel hedefi, kadınlara ve kız çocuklarına karşı her türlü ayrımcılığı ve şiddeti ortadan kaldırmak için erkeklerin alması gereken sorumlulukla ilgili farkındalık yaratmak ve harekete geçilmesini sağlamaktır. 
 
Tarih  :    08.03.2015 Pazar
Saat    :    09.00-12.00
Yer   :  Maltepe Cevahir Otel İstanbul Asia / Yalı Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No: 261, Maltepe / İSTANBUL
 






Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109