Sanatçılara İstanbul'un Mimarilerini Sorduk

İstanbul Ajansı olarak gerçekleştirdiğimiz İstanbul röportajlarında sanatçılardan İstanbul mimarisi hakkındaki görüşlerini öğrendik.

Sanatçılara İstanbul'un Mimarilerini Sorduk
Sanatçılara İstanbul'un Mimarilerini Sorduk

İstanbul Ajansı olarak gerçekleştirdiğimiz İstanbul röportajlarında sanatçılardan İstanbul mimarisi hakkındaki görüşlerini öğrendik.

İstanbul şarkılara, şiirlere, romanlara konu olmuş ve kitap olarak okutulan bir dünya şehri. İki yakayı birbirine bağlayan bu büyülü şehri İstanbul Ajansı olarak sanatçı dostlarımızla konuştuk.
 
Sanatçıların “İstanbul’un en önemli mimari yapısı sizce hangisidir?” sorusuna verdikleri yanıtlar ise şöyle:
 
İskender Pala: Üsküdar Kuşkonmaz (Şemsipaşa) Külliyesi.
 
Ece Erken: Dolmabahçe Sarayı.
 
Hüseyin Hatemi: Ayasofya’dır dünyaca meşhur olan.
 
Murat Göğebakan: Topkapı Sarayı ve Kız Kulesi.
 
Bülent Parlak: Süleymaniye Camii ve Haydarpaşa Garı.
 
Tamer Yiğit: Sultanahmet Camii.

Ümit Karan: Ayasofya.
 
Gökhan Türkmen: Galata Kulesi ve Boğaziçi Köprüsü.
 
Ediz Hun: En önemlisini ifade etmek oldukça zor olur. İstanbul neredeyse 3 - 4 bin yıllık bir şehir. Osmanlı’dan önce Bizans, Bizans'tan sonra Osmanlı ve ondan önce de birçok değişik kavimler medeniyetler bu şehirden gelip geçmiştir. Çok önemli eser ve yapıtlar var. Ama illa ki bir yer söylemek gerekirse Topkapı Sarayı derim. Topkapı benim için çok özel bir eser ve yerdir.
 
Hakan Peker: İstanbul’da camiiler çok önemli. Sultanahmet Camii, Ayasofya, Mimar Sinan Camii bence çok önemli. Aynı zamanda Topkapı Sarayı mimari olarak çok öne çıkan yapılardan. Benim bildiğim kadarıyla İstanbul’da geçmiş dönemde büyük bir yangın çıkıyor. Bu yangında ahşap binaların büyük bir bölümü yanıyor. Yangının ardından daha çok taş mimari kalıyor. O dönemin ardından ayakta kalan bu camiler çok önemli.
 
Ömür Gedik: O kadar çok ki, hani hep derler ya en sevdiğin sanatçı, en sevdiğin şarkı, en sevdiğin film valla ben bunları cevaplarken de zorlanırım çünkü diğerleri alınır diye düşünürüm. Mimari yapılar alınır mı bilmiyorum ama Topkapı Sarayı çok güzel camiler, Ayasofya, Kız Kulesi, hisarlar...
 
Cem Ceminay: Bence İstanbul’da birbirinden güzel, birbirinden değerli, birbirinden eski- tarihi binalar ve yapılar var ama benim için en güzeli Blue Mosque olarak anılan Sultanahmet Camii çok güzel ve çok etkileyici. Ben en çok onu seviyorum mimari yapı olarak.
 
İpek Tuzcuoğlu: Ayasofya bence.
 
Çağla Şikel - Alişan: Ayasofya ve Sultanahmet.
 
Soner Arıca: İstanbul mimari açıdan çok zengin şehir ama benim için Topkapı Sarayı’nın önemi büyük.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA
 


Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER