KURŞUNLU ÇAVUNDUR TERMAL KAPLICALARI

Kurşunlu, Çavundur Kaplıcaları Doğal sıcaklığı nedeniyle tüm ağrılı hastalarda kullanılabilmesi söz konusudur.

KURŞUNLU ÇAVUNDUR TERMAL KAPLICALARI
ÇAVUNDUR KAPLICASI'NIN FAYDALARI

Kurşunlu, Çavundur Kaplıcaları Doğal sıcaklığı nedeniyle tüm ağrılı hastalarda kullanılabilmesi söz konusudur.

Çavundur : Belediye (Santral)     0376 485 50 09
Çavundur : Belediye        Fax     0376 485 51 14
Çavundur : Kaplıca                    0376 485 51 18
Çavundur : Kaplıca Pansiyon     0376 485 51 20
Çavundur : Belediye Başkanı     0376 485 50 10


    " Doğal sıcaklığı nedeniyle tüm ağrılı hastalarda kullanılabilmesi söz konusudur. Ancak uygulamaların banyo ve hareketsiz uygulamalı türleri için 37-38 °C'a kadar, hareketli havuzlar için 27-28 °C'a kadar soğutulması gerekmektedir.



    Banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların ( romatiod artrit,ankilozan spondilit başta olmak... üzere ) kronik dönemlerinde: kronik bel ağrısı,osteroartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarının; miyozit,tendinit,fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisinde tamamlayıcı tedavi unsuru olarak .Ortopedik operasyonlar,beyi ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalarında,kronik dönemdeki seçilmiş nörolojik rahatsızlıklarda,cerebral palsy gibi hastalıkların tedavisinde rehabilitasyon amacıyla,stres bozukluğu,nörovejetatif distoniler örneklerindeki gibi genel stres bozukluklarında ve spor yaralanmalarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.



    *Alkalik özelliğine bağlı olarak, içme kürleri şeklinde değerlendirilmesi halinde karaciğer, safrakesesi ve safra yolları yetmezliklerinde kullanılabilecektir. Sarılık sonrası bozulan karaciğer fonksiyon testlerinin düzeltilmesi amacı ile, pankreasla ilgili kronik hastalıklarda, Diabetes Mellitus ve Gut hastalığında yararlı olabilir. Kronik mide ve bağırsak iltihapları, böbrek ve idrar yolları kronik iltihaplarında, böbrek taşı oluşumunu engellemek için içme kürleri şeklinde değerlendirilebilir. Ancak içme kürleri için suyun sıcaklığının genellikle 20 ila 30 °C soğutulması gereklidir.



    Su, sodyum iyonu içerdiğinden dolayı üst solunum yolları ve akciğerin allerji ve kronik iltihaplarında inhalasyon-aerosol tedavisi olarak değerlendirilebilir.




    Çavundur 
    Posta Kodu : 18300
    ALAN Kodu : 0376
    Coğrafi Bölge İç Anadolu Bölgesi
    İL : Çankırı
    İLÇE : Kurşunlu,
    ßelde : Çavundur
  

Not. :   Bizi Makamında Bizzat kabul edip bu bilgileri bize veren Belde Başkanı'na ve Yardımcılarına teşekkür ediyoruz

   

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER