Kadıköy'de Paylaşım Dolabı

Kadıköy Belediyesi eşyalarını paylaşmak isteyenleri bir dolapta buluşturdu.

Kadıköy'de Paylaşım Dolabı
Kadıköy'de Paylaşım Dolabı

Kadıköy Belediyesi eşyalarını paylaşmak isteyenleri bir dolapta buluşturdu.

Kadıköy Belediyesi tarafından oluşturulan “Paylaşım Dolabı” sayesinde oyuncaklar, eşyalar, kitaplar parsel parsel değil ama parça parça paylaşılıyor.

Kadıköy Belediyesi eşyalarını paylaşmak isteyenleri bir dolapta buluşturdu…  Feneryolu Mahallesi’ne konan “Paylaşım Dolapları” sayesinde artık kullanılmayan eşyalar yeni sahiplerine ulaşıyor.

Kadıköy Belediyesi tarafından tasarlanıp Feneryolu mahallesine konulan "Paylaşım Dolabı"na mahalleli paylaşmak istediği temiz bir şekilde getirip koyuyor. Kitap, oyuncak, giysi, ayakkabı gibi bölümlerin olduğu ”Paylaşım Dolabı”ndan kim neye gereksinimi varsa seçip beğendiğini alıyor. Örneğin oyuncak isteyen bir çocuk bu dolaplardan istediği bir oyuncağı seçip alabiliyor.  İsterse tamamen sahipleniyor isterse bir süre oynadıktan sonra yine temiz ve kullanılabilir bir şekilde dolaba koyarak başka bir çocuğun aynı oyuncağa sahip olmasını sağlayabiliyor.

Memnun kalanların sayısı oldukça fazla…


Dayanışma ve paylaşım kültürünü geliştirdiğini düşünen mahalleli ise uygulamadan oldukça memnun.  Feneryolu Mahallesi esnafı Ali Taner Göbekoğulları yaklaşık 2 aydır kullanımda olan Paylaşım Dolabı' ile ilgili şunları söyledi. " Sürekli insanlar gelip paylaşım dolabına eşyaları koyuyorlar. Daha çok çocuk kıyafetleri ve oyuncak getiriyorlar. Bunların dışında ayakkabı, kıyafet, palto, pantolon kitap getiriyorlar. Giydiklerinin fazlasını buraya bırakıyorlar. İhtiyaç sahipleri Paylaşım dolabından çok memnunlar. 60 torbaya yakın dağıtım yapıldı. İhtiyaç sahipleri dolapların sayısının arttırılmasını istiyorlar diğer mahallelere de konulmasını istiyorlar. İhtiyaç sahipleri çok memnun kalıyor, sayıları da oldukça fazla. Her gün kontrol edenler bile var".

Kadıköy Belediyesi, Feneryolu Mahallesi esnafına alanda ne yapılmasını talep ettiklerini sordu diyerek sözlerine devam eden Göbekoğulları; Kadıköy Belediyesi'nden çalışanlar geldi. Esnafa sordular ne yapılabilir diye bizlerde eşyaların konabileceği bir dolap talep ettik. İhtiyaç sahipleri kullanabilsin diye ayrıca çevre düzenlemesi yaptıklar. Ve çok güzel bir çalışma oldu" dedi.

Kadıköy Belediyesi yetkilileri talep halinde Paylaşım Dolapları’nın sayısının arttırılabileceğini belirtti.


Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER