İSTANBUL'UN SEÇKİN MEKANLARI ADRES VE TELEFONLARI

İSTANBUL'UN SEÇKİN MEKANLARI ADRES VE TELEFONLARI

İSTANBUL'UN SEÇKİN MEKANLARI ADRES VE TELEFONLARI

İSTANBUL'UN SEÇKİN MEKANLARI ADRES VE TELEFONLARI

Otellerin fiyatları belli oldu...Kişi başı iftar 185 TL

Ağustosta başlayacak Ramazan ayıyla birlikte İstanbul'da beş yıldızlı otelleri zengin içerikli iftar programlarıyla müşteri kapma yarışı içerisine girdi. İftar mönülerinde Türk, Osmanlı ve uluslararası mutfaklar dikkat çekerken, bazılarında yemeğe fasıl müziği de eşlik edecek. Otellerde konaklayanlar için ise oda servisi şeklinde sahur mönüleri verilecek.

FİYATLAR YÜZDE 30 ARTTI
İstanbul otelleri arasında en pahalı iftar Boğaz otellerinde olacak. Geçen yıl 145 TL olan kişibaşı fiyatını yüzde 30 artışla 185 TL olarak belirleyen Çırağan Kempinski'nin yanı sıra 110 TL'lik kişibaşı iftar fiyatını 150 TL'ye çıkaran Four Seasons Hotel Bosphorus en pahalı sofralara ev sahipliği yapacak. Boğaz'ın yanı sıra Sultanahmet ve Marmara Denizi manzaralı otellerin iftar sofralarında kişi başına en düşük fiyat ise 45 TL'yi buluyor. Ramazan ayında otellerdeki farklı uygulamalar olarak ise Dedeman'ın iftar yapan konukları için Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağış yapma uygulaması dikkat çekiyor.


BOĞAZ’A NAZIR İFTAR KEYFİ
En pahalı iftar mönüsünün bulunduğu Çırağan Palace Kempinski, ramazan boyunca İstanbulluları tarihi Çırağan Sarayı’nın birinci katında, Boğaz manzaralı Tuğra Restoran’da ağırlayacak. İftariyeliklerle başlayan iftar mönüsünde gerdan çorbası, Saray usulü dolma, Kayseri usulü mantı, paçanga böreği gibi ara sıcaklardan sonra kuzu incik, organik piliç, sakızlı levrek ya da hünkar beğendi ana yemek olarak sunulacak Yerel tatlıların da bulunduğu iftar mönüsüne canlı klasik Türk müziği eşlik edecek.

En ucuz 5 yıldızlı iftar
Talimhane'deki Elite World İstanbul Otel’in iftar büfesinde cevizli ev yapımı erişte, kayısılı kuzu tandır, talaş böreği, güllaç, cevizli ev baklavası başta olmak üzere Türk mutfağından örnekler yer alıyor. Limitsiz meşrubat ve şerbet servisinin yapıldığı mönünün fiyatı 45 TL.


Her misafir için bağış
Dedeman İstanbul, iftar büfesinin yanı sıra Karadeniz yöresine ait leziz örneklerin sunulacağı mönüsüyle misafirlerini ağırlayacak. Şirket, ramazan boyunca Dedeman İstanbul’da iftarlarını açacak misafirleri için, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağışta bulunacak.


RAMAZAN,
İSTANBUL'UN SEÇKİN MEKANLARI ADRES VE TELEFONLARI


Divan Otellerinde Şölen Gibi İftar Sofraları


On bir ayın sultanı yaklaşırken, Divan Otelleri şölen gibi sofralarıyla sizleri bekliyor. Ramazan Ayı boyunca; Divan İstanbul City Brasserie, Divan İstanbul Asia, Divan Antalya ve Divan Bodrum otellerinde, geleneksel Türk mutfağının lezzetlerini tatma imkanı bulabilir ve düzenlenen etkinliklere katılabilirsiniz.

Şehrin buluşma noktalarından biri olan Divan İstanbul City Brasserie’de; İftar tabağı + Çorba menüsü 30 TL olarak belirlendi. Beyaz Peynir, tulum peyniri, kaşar peyniri, dil peyniri, pastırma, sucuk, yeşil ve siyah zeytin, hurma, söğüş domates ve salatalıktan oluşan iftar tabağının yanında reçel çeşitleri, bal – tereyağ ve tahin – pekmez de ikram edilecek. Konuklara sunulan diğer seçenek ise fiyatı 60 TL olan set menü. Bu menüde iftar tabağı ve çorbanın yanı sıra, börek, ana yemek ve tatlı çeşitleri sunuluyor. Divan Banket Set Menü ise 75 TL’den konuklara sunuluyor.

Anadolu Yakası’nın gözde oteli Divan İstanbul Asia’ da ise, İftara özel olarak Brasserie Restoran servisini Roof’ da sunuyor. Adalar ve Marmara denizi manzarası eşliğinde zengin iftar tabağı, peynirli su böreği, çorba, salata, antrikot veya kuzu tandır seçmeli ana yemeği, bademli güllaç tatlısı ve şerbetlerden oluşan set menüsünü 68 TL olarak servis ediyor. Oda servisinde sunulacak sahur menüsünün ücreti ise 49 TL. Grup iftarları için Banquet salonlarında servis edilecek ana yemeği tavuk eti olan birinci menünün fiyatı 62 TL + Kdv, ana yemeği kırmızı et olan diğer menünün fiyatı ise 66 TL + Kdv olarak belirlenmiştir.

Açık büfe ve özel set menü seçeneklerinin sunulduğu Divan Antalya’da, açık büfe kişibaşı fiyat 40 TL olarak belirlendi. Haftanın iki günü fasıl grubunun program yapacağı Divan Antalya’da, gruplara özel ramazan etkinlikleri olanağı da sunuluyor.

Condé Nast tarafından “Avrupa ve Akdeniz’in En Büyüleyici Oteli” seçilen Divan Bodrum’da ise, İskele Restaurant’ın muhteşem gün batımı manzarası eşliğinde usta eller tarafından hazırlanmış set menüler konuklara ikram edilecek.

Divan İstanbul City:
Adres: Buyukdere Cad. No:84 Şişli İstanbul
Telefon: 0212 337 49 00

Divan İstanbul Asia:
Adres:E-5 Karayolu Üzeri No:209 Üst Kaynarca Pendik İstanbul
Telefon: 0216 625 00 00
Web: www.divan.com.tr



Dedeman İstanbul’da İftar Sofraları Karadeniz Lezzetleri ile Bir Başka

Evlerimize, sofralarımıza bereket, huzur ve mutluluk getiren Ramazan ayı, Dedeman İstanbul’un iftar sofralarında coşkuyla karşılanıyor. Dedeman İstanbul, zengin İftar büfesinin yanı sıra, Karadeniz yöresine ait leziz örneklerin sunulacağı özel menüsüyle misafirlerini ağırlayacak. Ayrıca Ramazan ayı boyunca Dedeman İstanbul’da iftar açacak her misafir için Dedeman İstanbul, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağışta bulunacak.

Karadeniz mutfağının benzersiz lezzetleri eşliğinde huzur dolu bir atmosfer vaadeden Dedeman İstanbul, Ramazan ayı boyunca iftar programında ağırlayacağı her misafiri için 1979’dan beri korunmaya muhtaç çocuklar için faaliyet gösteren Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na belirli bir miktarda bağış yaparak bir sosyal sorumluluk örneği gösteriyor. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ile yaptığı bir protokol ile hizmetlerine devam eden Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nın çatısı altında Çocukköyü’ne katkı sağlayacak bu projeyle Dedeman İstanbul, misafirlerinin de bu anlamlı projeye destek sağlamasına imkan tanıyor.

Sıcacık pideler, lezzetli iftariyelikler, dumanı tüten leziz çorbalar, biribirinden lezzetli yemekler, zeytinyağlılar, çeşit çeşit börekler ve tadı damağınızda kalacak tatlılarla beraber Karadeniz’in damaklarda lezzet fırtınaları estiren enfes tatları da sofraları süsleyecek. Kendine has benzersiz bir mutfağa sahip olan Karadeniz bölgesinin en beğenilen lezzetleri, Dedeman İstanbul Executive Chef’i Zeki Kalaycı’nın, misafir Şef Süleyman Cici’yle birlikte hazırladığı menü ile misafirlere sunulacak. Hamsi kuşu, hamsili kaygana, karalahana çorbası, kuymak, laz böreği, turşu kavurma, Akçabat köftesi, gibi otantik lezzetler iftar sofralarını bir şölene dönüştürecek.

Hem göze hem damak tadına hitap eden birbirinden farklı yemeklerle gruplar için de dört farklı set menü hazırlandı. Bir yandan Klasik Türk Müziği tınılarıyla geçmişe yolculuk ederken, “Geleneksel Dedeman Misafirperverliği”ni de doyasıya yaşatacak.

Dedeman İstanbul’da sevdiklerinizle beraber tadına varabileceğiniz ve Koruncuklara destek olma imkanına sahip olabileceğiniz Ramazan sofraları, açık büfe 69 TL ve gruplar için dört farklı menü seçeneği 52 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Limitsiz meyve suyu, meşrubat, çay, kahve gibi içecekler de menüye dahil.

Siz de Ramazan boyunca Koruncuklara Dedeman İstanbul’da el verebilirsiniz.

Dedeman İstanbul
Adres: Yıldız Posta Cad. No:50 34340 Esentepe İstanbul
Telefon: 0212 337 45 00



Nihat Usta Ramazan Mönüsü

Trabzon’un meşhur köfte ve balık ustası Nihat Usta bu sene İstanbul’a canlı müzik eşliğinde iftar açtırıyor.

Acıbadem Çamlıca Konakları içerisinde denizin mavisi ve doğanın yeşilliğinin tam tepesinde hizmet veren Nihat Usta’nın mönüsünde her ramazan Akçaabat’ta ve Trabzon Forum’da müşterilerin beğenisine sunulan özel Karadeniz usulü et güveç olacak. Başlangıç olarak serpme İftariyeliklerle başlayan mönüde 2 çeşit soğuk başlangıç 3 çeşit ara sıcak, çoban salata, et güveç ve 3 çeşit tatlı yer alıyor. İftarınızı açarken canlı türk sanat müziğide dinleme imkanı sunan mekanda mönü fiyatı ise 55 TL+KDV. Bu senede Karadeniz’de iftar yapalım diyenler için 300 kişilik açık alanı ile yeşillikler içinde ki Nihat Usta İstanbul’da ki tek alternatif.

Ramazan Mönüsü
İftariyelik: Domates, salatalık, zeytin, peynir, bal, kaymak, pastırma, hurma, tereyağ

Soğuklar : Zeytinyağlı fasulye, Soslu patlıcan
Arsacıklar: Lahana Sarma, Su böreği, Paçanga
Salata : Çoban Salata

Ana yemek: Karadeniz usulü et güveç

Tatlı: Burma, Laz böreği, Güllaç

İçecek : Çay, Kahve

Fiyat: 55 TL + KDV

Adres: Acıbadem Cad. Raufpaşa Sok. No:29 Çamlıca Konakları Acıbadem / İstanbul
Telefon: 0216 339 00 61
Web: www.nihatusta.com



İftarda Midtown Bahçede Buluşalım

Ödüllü yemeklerle ramazan lezzeti için Midtown Hotel, 1-29 Ağustos tarihleri arasında yaşayacağımız ramazan ayını, 3 ayrı menü ile karşılıyor. Midtown Hotel’in bahçesinde serin ve doğal bir ortamda yiyebileceğiniz Gurme iftar menüsü, isterseniz more restaurant’ta sunulan iftar menüsü ve bu sene ilk defa uyguladığımız paket iftar menüsü ile Ramazan için birbirinden farklı seçenekler sunuyor.

Mutfağındaki ödüllü aşçılar tarafından, birbirinden lezzetli geleneksel yemeklerimizin yanında, bademli kuzu tandır, kuzu İncik konfit, pirinç fındıklı güllaç gibi özel tariflerin de özenle hazırlandığı midtown hotel more restaurant, geleneksel iftar yemeklerine yeni damak tadları katmayı hedefliyor.

Sevdiklerinize ya da çalışma arkadaşlarınıza vereceğiniz İftar yemekleri için de özel grup menüsü ve gruplara özel fiyatları bulunan midtown hotel’de menü fiyatları 26 TL ile 45 TL arasında değişen seçeneklerle sunuluyor.

Adres: Lamartin Cad. No. 13, 34437 Taksim Beyoğlu İstanbul
Telefon: 0212 361 6767
Web: www.midtown-hotel.com



Mövenpick Hotel İstanbul’da Ramazan Keyfi

Ramazan’ın eşsiz lezzetlerini sultanlara layık bir iftar büfesiyle tadın.

Mövenpick Hotel İstanbul, 1-29 Ağustos 2011 tarihleri arasında AzzuR Restaurant’ta “11 Ayın Sultanı”na layık bir iftar büfesi sunuyor.

Başaşçı David Hoyle ve ekibi tarafından hazırlanan çeşit çeşit iftariyelikler, Ramazan pideleri, zeytinyağlılar, tavuk dolması, kuzu güveç, beğendili tas kebabı, kuzu şaşlık kebabı, tereyağlı mantı ve güllaç, kaymaklı ekmek kadayıfı, sakızlı fırın sütlaç gibi Türk ve Osmanlı mutfaklarından seçkin örnekler, geleneksel Ramazan sofralarının keyfini yaşatacak.

Canlı fasıl müziğinin eşlik edeceği bu muhteşem ziyafetin ardından serinletici bir ferahlık isterseniz iftar büfesinde sunulan gurme Mövenpick dondurmalarını tercih edebilirsiniz.

İftar büfesi kişi başı KDV dahil 78 TL’dir. Rezervasyon için 0212 319 29 29’u arayabilirsiniz.

Misafirleriniz için eşsiz iftar davetleri
Kutsal Ramazan ayı dostluk ve paylaşma zamanıdır. Mövenpick Hotel Istanbul, Ramazan coşkusunu çalışanlarıyla ve iş arkadaşları ile paylaşmak isteyen şirketler için birbirinden lezzetli, geleneksel tatların bulunduğu özel iftar menüleri hazırladı.10 kişiden 400 kişiye kadar olan iftar davetleriniz için 0212 319 29 29’dan Ziyafet Ofisi’ni arayabilirsiniz.

Adres: Büyükdere Cad. 4 Levent İstanbul
Telefon: 0212 319 29 29
Web: www.moevenpick-hotels.com



Elite World Otellerinde Terasta İftar Keyfi

Elite World Otelleri onbir ayın sultanı Ramazan ayı süresince Türk ve Osmanlı mutfağının en seçkin lezzetlerini fasıl müziği eşliğinde farklı mekân alternatifleriyle misafirlerin beğenisine sunuyor.

Elite World Prestige Otel “Teras Gardenya Restoranda etkileyici İstanbul manzarasına karşı fasıl müziği eşliğinde her damak zevkine göre özenle hazırlanan iftar menüleri ve sürprizleri ile keyifli bir ramazan geçirebilirsiniz. Nefis serpme iftariyelikler, günün çorbası, zeytinyağlılar, salatalar, Türk ve Osmanlı mutfağının lezzetli yemekleri, geleneksel tatlı çeşitleri, çay veya kahve ikramı, limitsiz meşrubat ve şerbet servisinin olduğu iftar menüsü kişi başı 45TL’den başlıyor. (kdv dahil).

Elite World İstanbul Otel’de Executive Şef Aydın Gül ve ekibi tarafından hazırlanan nefis iftariyelikler, zengin zeytinyağlı ve salata çeşitleri, cevizli ev yapımı erişte gibi lezzetli garnitürler ve kuzu tandır, sebzeli piliç, levrek buğulama gibi Türk mutfağının lezzetli yemekleri misafirlerin beğenisine sunuluyor. Ramazan’ın vazgeçilmezi; güllaç, cevizli ev baklavası, ekmek kadayıfı, tulumba tatlısı, samsa lokma, şekerpare gibi tatlı çeşitleri ve içinizi serinleten meyve salatası, kavun, karpuzun yer aldığı iftar büfesinin kişi başı fiyatı 55 TL (kdv dahil).

Elite World Prestige Otel, Executive Şef Mithat Yalçınkaya ve ekibinin hazırladığı birbirinden lezzetli alternatifler ile misafirlerine unutulmaz iftar sofraları sunuyor. Geleneksel iftar sofraları leziz iftariyeliklerle açılıp kıymalı talaş böreği, patatesli kır gözlemesi gibi ara sıcaklarla devam edecek. Ana yemek olarak hünkar beğendi, pazılı piliç kapama, kayısılı kuzu tandır gibi alternatifler sunulurken incir tatlısı, fıstıklı keşkül, tel kadayıf, fırın sütlaç, cevizli güllaç damakları tatlandıracak. Nezih bir ortamda unutulmaz iftar büfesinin kişi başı fiyatı 45 TL (kdv dahil).

Elite World Otelleri, Ramazan coşkusunu çalışanlarıyla ve iş arkadaşları ile paylaşmak isteyen şirketler için de birbirinden lezzetli, geleneksel tatların bulunduğu özel iftar menüleri hazırladı. Nezih otantik bir ortamda huzurlu bir iftar için 10 kişiden 300 kişiye kadar ideal mekan alternatiflerinden yararlanabilirsiniz. Gruplara özel menü çeşitleri ve rezervasyonlar için;

Adres: Şehit Muhtar Cad. No:40-42 Taksim İstanbul
Telefon: 0212 313 83 83 - 0212 297 13 13
Web: www.eliteworldhotels.com.tr



Ramazan’ın Tadı Filizler Köftecisi’nde Yaşanıyor

17 yıldır Türk mutfağının en lezzetli köftelerini yapan Filizler Köftecisi, Ramazanı özel iftar ve sahur mönüleriyle karşılıyor. Sakin, huzurlu ve sıcak bir mekanda iftar keyfini doyasıya yaşamak ve güzel bir yaz akşamının tadını uzun uzun çıkarmak isteyenler bu Ramazanda da Filizler Köftecisi’ni tercih ediyor. Yıllardır müdavimlerini Tuzla’daki, doğanın dinginliğini yaşatan kütük ev tarzındaki özel mekanında ağırlayan Filizler Köftecisi, bu yıl Ramazanı Kız Kulesi karşısında Boğaz manzaralı yeni adresinde de karşılıyor. 7/24 açık olan Filizler’in Üsküdar’daki yeni mekanında, zengin mönü seçeneklerine boğazın eşsiz manzarası eşlik ediyor. Ramazan ruhunun doyasıya yaşandığı, Türk ve dünya mutfaklarının tadına doyulmaz lezzetlerinin adresi Filizler Köftecisi, uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

Bütün bir yıl beklenen Ramazanın huzuru insanın iç dünyasında ve iftar sofralarında yaşanıyor. İlki biraz kişinin kendisiyle ve hayata bakışıyla ilgili olsa da ikincisi; sabırla beklenen iftar saatleri için yaptığınız mekan seçimiyle birlikte geliyor. Eğer sakin, huzurlu ve keyifli bir yaz akşamında, dostlarla baş başa ve dostluğa önem veren bir mekanda iftar yapmak istiyorsanız, gideceğiniz yerler bellidir ve Filizler Köftecisi bu konudaki en iyi seçeneğinizdir...Özel iftar sofralarında Ramazanın ruhuna uygun iftarların yaşandığı Filizler Köftecisi, Ramazan ayı boyunca şehirden biraz uzaklaşıp rahat bir nefes almak isteyenleri Tuzla’da, şehrin içinde karmaşanın dışında bir mekan arayan lezzet severleri Boğaz manzaralı yeni adresinde ağırlamaya hazırlanıyor.

Filizler’in Türk ve dünya mutfaklarından seçkin lezzetlerinden oluşan zengin mönüsünde geleneksel tatlara da yer veriliyor. Takdir edilen hizmet anlayışı ile de hayranlık uyandıran Filizler Ramazanda, konuklarını özenle ağırlayan bir dost meclisi olarak hizmet veriyor. Bu yüzden sevdikleriyle beraber özel bir iftar ve sahur yaşamak isteyenler Filizler’i tercih ediyor. Ailenizle ve dostlarınızla baş başa keyifli saatler geçireceğiniz Filizler, bu güzel anlarınızın en özel tanığı oluyor. Filizler’de yaşanan Ramazanın tadı eşsiz lezzetlerle de bitmiyor. Şİftar sonrasının güzel yaz akşamlarında Tuzla sahilinde ya da mehtap eşliğinde Salacak’ta çıkılan keyifli yürüyüşler de konuklarına günün sıkıntılarından uzak, huzurlu saatler yaşatıyor. Filizler’in 7/24 hizmet veren Kız Kulesi karşısındaki adresinde deniz kokusu eşliğinde yapılan sahurun da tadına doyum olmuyor. Şirket organizasyonlarına da ev sahipliği yapan Filizler Köftecisi’nin Kız Kulesi karşısındaki yerinde 1150, Tuzla’da ise 320 kişilik oturum imkanı müşterilerinin beğenisine sunuluyor.

Lezzet uzmanı Filizler Köftecisi’nde Ramazana özel fiks mönü, her zamanki gibi büyük bir özenle hazırlanıyor. İstanbul ve Tuzla’nın lezzet durağı Filizler, bu Ramazanda da özel lezzetleri ve makul fiyatları ile dikkat çekiyor. On bir ayın sultanı Ramazanın keyfi Filizler Köftecisi’nde bir başka yaşanıyor.

İftar Mönüsü :
İftar tabağı : Çorba, Paçanga böreği, Salata veya piyaz, Karışık ızgara, Tatlı tabağı.
İçecek: Sınırsız su ve çay.
Salacak Fiyatı: 45 TL
Tuzla Fiyatı: 35 TL

İftar Çocuk Mönüsü:
Filizler köfte (patates kızartması ve pilav ile servis edilecektir), Börek, İçecek, Tatlı.
Salacak Fiyatı: 22,50 TL
Tuzla Fiyatı: 17,50 TL

Sahur Mönüsü:
Sahur tabağı : Çorba, Filizler köfte, Salata, Tatlı veya Meyve tabağı.
İçecek: Sınırsız su ve çay
Salacak Fiyatı: 27,50 TL
Tuzla’da sahur yoktur.

Adres: Aziz Mahmud Hüdai Mah. Öğdül Sok. No:41 Üsküdar İstanbul
Telefon: 0216 343 45 49

Adres: Cumhuriyet Cad. No:135 Tuzla İstanbul
Telefon: 0216 395 91 06
Web: www.filizler.com


Ayasofya Hürrem Sultan Restaurantı`nda Ramazan Çok Keyifli Geçecek

3 yıllık bir restorasyon projesinin ardından geçtiğimiz Mayıs ayında yeniden gün ışığına çıkarılan, yerli ve yabancı turistlerin sıkça uğradığı Hürrem Sultan Restaurantı Ramazan ayı boyunca da özel menüsü ve eğlenceleriyle konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor...

Mimar Sinan`ın en güzel yapıtlarından biri olan 450 yıllık Hürrem Sultan Hamamı`nın restorasyonu sırasında bahçesi de tekrar elden geçirilmiş ve sultanlara layık bu bahçede oldukça lezzetli, Osmanlı mutfağının en güzel örnekleri konuklara ikram edilmeye başlanmıştır.

Osmanlı saray mutfağının hünkarlara layık menüleri 450 ylı sonra şerbetleriyle birlikte yaklaşan Ramazan ayı boyunca özel bir İftar menüsü olarak misafirlerine sunulacaktır.

Dergah Grubu`nun her akşam canlı fasıl müziği ve Ramazan`a yönelik Osmanlı Ramazan ritüel eğlenceleri eşliğinde, bir yanınızda Ayasofya, bir yanınızda Sultanahmet Camii`ni seyrederken, iftarın tadı da bir başka olacak.

Şehr-i İstanbul`un en kutsal mekanlarından biri olan Sultanahmet`de yerini alan Ayasofya Hurrem Sultan Restaurant`ın Ramazan özel menüsü de aşağıda bilgilerinize sunulmuştur...

İftar Menüsü

İftar Tabağı : Zeytin, Beyaz Peynir, Kaşar Peynir, Pastırma, Sucuk, Tereyağ, Reçel , Bal, Domates, Salatalık Söğüş, Hurma

Mevsim Salata: Göbek, Kırmızı lahana, Havuç, Domates, Zeytinyağ ve Limon sos eşliğinde

Su Böreği ve Etli Kara Lahana Dolması: Trabzon tereyağ ve Taze köy yumurtalı peynirli börek, kendi sosu eşliğinde Kara lahana dolma

Döner ve Kuzu Tandır : Domatesli pilav ve Bostan patlıcanı

Tatlı: Ekmek kadayıf, Kabak tatlısı, Güllaç

Çay & Kahve: Limitsiz

Ramazan Şerbeti ve Pidesi İkramı ile...

Ayasofya Hürrem Sultan Restaurantı
Telefon: 0212 517 35 35


Byotell İstanbul Eski Ramazanlar’ı Yeniden Yaşatıyor!

Byotell İstanbul’da, ramazan süresince Executive Chef Ahmet Yılmaz ve ekibi tarafından hazırlanmış olan zengin açık büfe menü seçenekleri ile Türk ve Osmanlı Mutfağı` nın lezzetlerini tadabilecek, canlı fasıl müziği eşliğinde geleneksel iftar sofralarının mutluluğunu yaşayacaksınız.

Byotell 01 Ağustos tarihinden itibaren 11 ayın sultanı Ramazan`ı yine kendine özgü eğlenceleri ve birbirinden leziz açık büfe iftar yemekleri ile karşılıyor.

Açık büfede Anadolu ve Osmanlı Mutfağı` nın lezzetleri kompostolardan kuru meyvelere, iftariyeliklerden çorba çeşitlerine, salatalardan mezelere, zeytinyağlılardan pide çeşitlerine, ızgaralara ve tatlılara kadar oldukça zengin seçenekler sunuluyor. Sevdikleriniz, aileniz veya iş arkadaşlarınızla eski ramazanların sevincini ve lezzetini yaşayacağınız açık büfe iftar yemeğiniz kişi başı 70 TL` dir.

Byotell İstanbul` da ayrıca şirket ve özel ramazan davetleri için hazırlanmış “Grup Menüleri” iftar masalarına renk katıyor. “ Grup Menüleri” bahçe veya özel salonlarda, gruplara özel menülerin fiyatları 40 TL’ den başlıyor.

Adres: Saniye Ermutlu Sok. No:3 Kozyatağı İstanbul
Telefon: 0216 571 61 00
Web: //byotell.com.tr



Bir Ramazan Klasiği Renaissance Polat İstanbul

Renaissance Polat İstanbul Hotel’in iftar sofralarının eşsiz zenginliği ve zarafeti Ramazan’da sizleri bekliyor.

Executive Chef Yücel Dereyayla ve ödüllü ekibi; iftariyelikleri, eski İstanbul’un özgün lezzetleri, Renaissance Polat spesiyalleri , geleneksel tatlıları ve şerbetleri ile fasıl müziği eşliğinde unutamayacağınız bir şölen hazırlıyorlar sizlere.

İsterseniz Daphne Restaurant&Grill’in terasında zengin açık büfenin tadına bakabilir isterseniz Marmara Balık Lokantası’n da özel iftar menülerini deneyebilir ya da sevdiklerinize açık havada veya salonlarımızda özel davetler verebilirsiniz.

Daphne Restaurant&Grill’de açık büfe iftar kişi başı 70 TL,
Marmara Balık Lokantası’nda İftar menüsü 70 TL,
İftar Daveti menüsü 70 TL.

Adres: Sahil Caddesi No: 2 Yesilyurt 34149 İstanbul
Telefon: 0212 414 18 00
Web: www.renaissancehotels.com



Asmalımescit’in En Yenisi A’pera da İftar Keyfi

Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Damak tadınıza layık her hafta değişecek menüler ile Ramazan sofraları sizleri bekliyor. Günün her saati serin bir bahçeye sahip olan a`pera, her hafta değişik lezzetleri sunarken geçmişten gelen lezzetleri size hatırlatacak.

Bal kaymak, zeytin, peynir hurma gibi vazgeçilmez lezzetler ile oluşturulan iftariye tabağının ardından tarhana, yayla, mercimek ve yöresel soğuk çorbalar sunulacak. Vişneli yaprak sarma, portakallı kereviz zeytinyağlı tabağından seçtiğimiz sadece 2 si, ana yemeklerde ise et bonfile sarma ve kremalı lahana dolma bizim favorilerimiz. Tatlı ile sonlanacak iftar şöleninde sınırsız çay, soğuk içecekler ise ücretsiz.

Güzel bir iftar akşamı ve bahçe keyfi için, lezzetleriyle sizi büyüleyecek olan a`pera ya bekliyoruz…

Kişi Başı Menü Ücreti 60,00 TL

Adres: Asmalı Mescid Mah. Nergis Sok. No:8 Beyoğlu İstanbul
Telefon: 0212 244 45 08


Dinette`de Ramazan

Bağdat Caddesi’nin popüler mekanı Dinette, iftar menüsü fiyatını sabitlemiş, menüdeki ana yemek seçimini ise sizin tercihinize bırakmış. Mekânın popüler tatlarına Ramazan vesilesiyle ayrıca klasik bir iftar başlangıç tabağı eklenmiş. Menü çorba, iftar tabağı, salata, mini bahar salatası, 1 ana yemek, 1 tatlı ve 1 meşrubattan oluşuyor. Çay ve kahve ise sınırsız. Bu esnek menünün fiyatı ise sadece 45 TL.

Ramazan Menüsü 2011
1) İftar Tabağı
Pastırma, hurma, Beyaz Peynir, Tereyağı, Reçel, Domates, Salatalık, Zeytin
2) Günün Çorbası
3) Mini Bahar Salatası
4) Ana Yemek
Beğendili Bonfile,Yoğurtlu Kebap,Kekikli Piliç Izgara
5) Günün Tatlısı
6) Meşrubat (1 adet)
7) Çay - Kahve

Adres: Bağdat Cad. No:418 1-A Suadiye İstanbul
Telefon: 0216 372 59 49
Web: www.dinette.com.tr


İftar Keyfini Hilton Worldwide İstanbul Otelleri’nde Geleneksel Osmanlı Lezzetleri ile Yaşayın


Hilton Worldwide İstanbul Otelleri Ramazan coşkusunu geleneksel lezzetler eşliğinde yaşatıyor

Geleneksel Ramazan nostalijisini eşsiz Boğaz manzarasına sahip, Bosphorus Terrace Restaurant ve Veranda Grill&Bar’da yaşatan Hilton İstanbul, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağından oluşan büfesiyle iştah kabartırken yemek esnasında sunduğu çay, Osmanlı şerbeti, boza ve leblebi seçenekleriyle sizi keyifli bir ramazan akşamına davet ediyor. Bu özel akşama muhteşem bir canlı fasıl müziği eşlik ediyor.

Bosphorus Terrace Restaurant ve Veranda Grill&Bar’da Ramazan sofrası ve canlı fasıl keyfi, alkolsüz içecekler, çay ve kahveden iftar keyfi KDV dahil kişi başı 92 TL’ye sunulacak. Ramazan boyunca Hilton İstanbul‘a iftar için gelen misafirler otopark hizmetinden ücretsiz yararlanırken, Bosphorus Terrace Restaurant ve Veranda Grill&Bar’da, 10 kişi ve üstü gruplar için %10 indirim uygulanacak.

Conrad İstanbul, sevdikleriyle unutulmaz bir iftar yapmak isteyenleri, Monet Restaurant & Teras’ta ağırlıyor. Conrad Istanbul, geleneksel Türk ve Osmanlı Mutfağı’nın enfes lezzetlerinden oluşan açık büfesiyle konuklarına zengin bir ramazan menüsü sunuyor. Aynı zamanda bu leziz menünün yanı sıra Ramazan’ın olmazsa olmazı canlı fasıl eşliğinde misafirlerine keyifli bir ortam hazırlıyor.

Monet Restaurant & Teras’ta, açık büfe iftar keyfi KDV dahil kişi başı sadece 79 TL. 0-6 yaş çocuklara ücretsiz olarak sunulacak iftar keyfi, 6-12 yaş çocuklar için ise %50 indirimli olarak sunulacak. Ayrıca Ramazan boyunca Conrad İstanbul‘a iftar için gelen misafirler otopark hizmetinden ücretsiz yararlanırken, Monet Restaurant ve Teras’ta, 10 kişi ve üstü gruplar için ise %10 indirim uygulanacak.

Hilton ParkSA İstanbul, tamamen yenilenen Cloud 7 Terrace’da nefes kesen Boğaz manzarası eşliğinde sevdikleriyle iftar yapmak isteyenleri açık havada ağırlıyor. Geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının seçkin lezzetleriyle Cloud 7 Terrace’da açık büfe iftar keyfi çay, kahve ve alkolsüz içecekler KDV dahil kişi başı 100 TL. Üstelik 4 kişi ve üzeri %25 indirim uygulanacak olan Hilton ParkSA’da 0-6 yaş çocuklara ücretsiz, 6-12 yaş çocuklar için ise %50 indirimli olarak sunulacak.
Ramazan nostaljisini açık hava ya da iç mekan alterrnatifleriyle Hilton Worldwide İstanbul Otelleri’nde yaşamak için yerinizi şimdiden ayırtın!



Hilton İstanbul
Adres: İstanbul Hilton Hotel, Cumhuriyet Cad. Harbiye İstanbul
Telefon: 0212 315 60 00
Web: www.hilton.com.tr

Conrad İstanbul
Adres: Cihannüma Cad. Saray Mah. No:5 34353 Beşiktaş - İstanbul
Telefon: 0212 310 25 25
Faks: 0212 259 66 67
Web: www.hilton.com.tr

Hilton ParkSA
Adres: Bayıldım Cad. No:12 Maçka İstanbul
Telefon: 0212 310 12 00
Faks: 0212 258 56 95
Web: www.hilton.com.tr



Eskilerden Günümüze Ramazan Lezzetleri

İstanbul Marriott Hotel Asia, Orange Southern Mediterranean Grill`de Ramazan boyunca zengin açık büfe menü seçenekleri ile Osmanlı Mutfağı`nın eskimeyen lezzetlerini tadabilecek, fasıl müziği eşliğinde eski Osmanlı kültürünü yaşayacak, evlerimizdeki geleneksel iftar sofralarının sıcaklığı ve huzurunu hissedebileceksiniz.

İstanbul Marriott Hotel Asia, Ramazan`da her sene eskiye imrenerek söylediğimiz `Nerede o eski Ramazanlar` repliğini unutturmak için farklı temasıyla hala değişmeyen lezzetleri iftar sofranıza taşıyor. Zeytin ve hurma yine vazgeçilmez, sıcacık Ramazan pidesi yine başköşede, iftar öncesi Semah gösterisi, misafirlere verilecek olan Osmanlı geleneklerinden kalma “Diş Kirası” hediyeleri ile Ramazan`a özel tatları yaşamak isteyenleri bekliyor.

Günün çorbası ezan ile birlikte mutfaktan herkese servis görevlileri tarafından servis edilirken, masalarda Tunus hurması ve çeşitli iftariyelikler ile ev yapımı kaymak rulosu ve bal servis edilecek.

Tema olarak bu sene Anadolu Mutfağı ve Osmanlı motifleri uygulanacak, fırınımızdan özel olarak hazırlanmış pide çeşitleri ve Adana & Urfa kebab çeşitleri hergün serviste olup büfemizde günlük olarak değişen Anadolu`ya özgü ürünler, Türk mutfağının zeytinyağlı ve soğuk başlangıçları ile yöresel hamur işi örnekleri sunulacak.

Eski Ramazanların sıcaklığını yaşacayağınız zengin açık büfe, ev yapımı hazırlanmış şerbetler, taze meyve suları, meşrubat, pide-ekmek çeşitlerin ve çay-kahve servisinden oluşan iftar yemeğiniz kişibaşı 94 TL.

İstanbul Marriott Hotel Asia`da Ramazan davetleriniz için hazırlanmış Sultan menüleri ve iftar öncesi semah gösterisiyle, havuzbaşında veya özel salonlarımızda Ramazan` a özgü bir ziyafet yaşayabilirsiniz.
(59 TL’ den başlayan fiyatlar)

İftar sonrası bahçede nargile keyfi ise denemeye değer.

İftar davetlerinizde İstanbul Marriott Hotel Asia ayrıcalığı için 0216 570 00 38` i arayabilirsiniz.

Adres: Kayışdaği Cad. No:1/1 Ataşehir İstanbul
Telefon: 0216 570 00 12
Web: www.


Divan Brasserie ve Pub’larda Ramazan Lezzetleri

Divan Brasserie ve Pub’larda Ramazan heyecanı yaşanıyor. Konuklara farklı iftar seçeneklerinin sunulacağı Divan Brasserie ve Pub’larda, haftanın her günü bambaşka bir geleneksel lezzeti tatma imkanı bulacaksınız.

Divan Brasserie ve Pub’larda; iftariyelik tabağı, günün çorbası, günün zeytinyağlısı, günün yemeği, tatlı, çay-kahve ve su ile şerbetten oluşan set menü fiyatı kişi başı 49 TL olarak belirlendi. Set menülerde haftanın her günü, Türk mutfağının tadına doyum olmayan farklı lezzetlerine yer verilecek.

Hurma, beyaz peynir, eski kaşar, dil peyniri, sucuk, pastırma, su böreği, salatalık, domates, zeytin, reçel ve tahin-pekmezden oluşan iftariyelik tabağı da kişi başı 23 TL’den konuklara ikram ediliyor. Konuklara sunulan diğer seçenek ise kişi başı fiyatı 59 TL olan iftar büfesi. İftar büfesi, Ramazan ayı boyunca yalnızca Divan Brasserie Kalamış ve Divan Brasserie Bebek’de yer alacak.

Ramazan sofralarının en keyifli bölümü olan tatlılarda ise, birbirinden lezzetli güllaç, aşure, zerde, baklava çeşitleri, kazandibi ve tavukgöğsü seçenekleri misafirlere sunulacak.

Divan Brasserie    

0212 263 29 73
Bebek
Divan Brasserie    

0216 414 57 03
Kalamış



Baklavacı Güllüoğlu’nun 3 Farklı Lezzeti ile Ramazan’ı Tatlandırın


Baklava ustası Nejat Güllü, Ramazan Ayı’na özel en güzel 3 tatlısını öneriyor. Ramazanla özdeşleşen “güllaç”, tüm dünyanın yakından bildiği “fıstıklı baklava”, özel un ve fıstık kullanılarak hazırlanan “kadayıf” tatlıları ile Nejat Güllü, bu Ramazan’da iftar sofralarını tatlandırıyor.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı geldi… Ramazan ayı gelişiyle, sağlığı, sofralarımızdaki bereketi, misafirperverliği, paylaşmayı ve heyecanı da beraberinde getiriyor. Peki, o lezzetli iftar sofraları tatlısız olur mu? Dünyaya baklava yediren Nejat Güllü’nün Güllüoğlu markası, Ramazan ayında tatlıseverlere mükemmel lezzetler sunarak sofraları şenlendiriyor. Nejat Güllü, iftar sofralarının baş tacı güllacı, Antep fıstıklı baklavasını ve dillere destan kadayıfını Ramazan ayında da tatlı tutkunları ile buluşturuyor. İşte Baklava Ustası Nejat Güllü’den Ramazan sofraları için vazgeçilmez en özel tatlı listesi…

Ramazan sofralarının en hafif tatlısı: Güllaç

Süt, şeker, kavrulmuş fındık içi, Antep fıstığı, Hindistan cevizi, yufka ve nar tanelerinin buluştuğu Nejat Güllü’nün güllaç tatlısı, Ramazan sofralarına hafif ve tatlı bir lezzet katıyor. Ramazan’ın en özel lezzeti güllaç, Nejat Güllü’nün Güllüoğlu deneyimi ve ustalığı ile harmanlanırken tüm malzemelerinin özenle seçilmesi ve hafifliği ile dikkat çekiyor. Nejat Güllü’nün güllacı, iftar sonrası yenilecek tatlılar listesinde ilk sırada yer alıyor. Özellikle sütlü tatlıların ön plana çıktığı bu dönemde güllaç tatlısı ile Güllüoğlu, midesini ve kolesterolünü düşünenlerin ilk tatlı lezzeti oluyor. Güllaç’a ismini veren gül suyu ise tercihe göre ekleniyor.

5 duyuya hitap eden eşsiz Güllüoğlu baklavası

İçerisinde un, şeker, yağ, fıstık ya da cevizin bulunduğu ve bunların hepsinin muntazam bir ustalıkla şekillendiği hamur tatlısı baklava; Baklavacı Nejat Güllü’nün ve ustalarının elinde farklı bir tat kazanıyor. Göze, kulağa, damağa, mideye ve burna ayrı ayrı hitap eden Nejat Gülllü’nün baklavaları, Ramazan sofralarının en özel tatlısı oluyor. Altın sarısı rengi ile gözleri kamaştıran Nejat Güllü’nün baklavaları, ısırıldığında incecik hamurunun çıtırtısını duyuruyor. Özel aroması ile Urfa sade yağının kullanıldığı Güllüoğlu baklavaları, aynı zamanda özel Antep fıstığı ile hazırlanıyor.

Tatlıların şahı: Kadayıf

Nejat Güllü’nün Güllüoğlu’nda, Gaziantep’ten gelen özel kadayıf unu ile geleneksel Antep fıstığı, çok özenle hazırlanan kadayıfı vazgeçilmez kılıyor. Gaziantep’in en iyi Boz fıstığı ile Urfa sadeyağının kullanıldığı Güllüoğlu kadayıfları, usta ellerin yoğurduğu hamurun, özel bakır ocaklarda tele dönüşmesi ardından bir süre bekledikten sonra nar gibi kızartılıp, tam kıvamında bir şerbet ile tatlandırılıyor. Her gün taze olarak üretilen ve birbirinden farklı 4 kadayıf çeşidini tatlıseverlerin beğenisine sunan Nejat Güllü’nün Güllüoğlu’ndaki kadayıf tatlısı, iftar sofralarının olmazsa olmazı oluyor.

Dünyaya baklavanın yanı sıra su böreği çeşitleri, pasta, lokum, dondurma, çikolata, yufka, poğaça ve simit yediren Güllüoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.gulluoglu.com adresi ziyaret edilebilir ya da 0212 321 34 34 numaralı telefondan bilgi alınabilir. www.gulluoglusiparis.com internet adresinden ya da 0212 321 34 44 numaralı hattan da sipariş verilebilir.
   

Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 635 79 25
Fatih
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 354 36 85
Beşiktaş
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 -0212 556-01-07
Bahçelievler
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 418 83 10
Gaziosmanpaşa
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 671 20 25
İkitelli
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 601 01 81
Florya
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 723 42 00
Silivri
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 651 65 05
Güneşli
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0216 395-18-77
Tuzla
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 699 23 21
Bahçeşehir
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 561 20 03
Bakırköy
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 503 23 24
Yenibosna
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 557-66-63
Merter
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 576-12-15
Eyüp
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 -0212 565 67 58
Eyüp
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 -0212 565-84-01
Topkapı
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 428-23-23
Avcılar
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 488 54 80
Başakşehir
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 614-45-37
Bayrampaşa
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 637-13-98
Merter
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0216 368-08-58
Kozyatağı
Güllüoğlu Baklavaları    

0212 444 5 333 - 0212 451-06-20
Şirinevler



Çırağan Palace Kempinski’de Boğaz’a Nazır İftar

Çırağan Palace Kempinski Ramazan boyunca İstanbulluları tarihi Çırağan Sarayı’nın birinci katında, muhteşem bir Boğaz manzarasına sahip Tuğra Restoran’da ağırlıyor.

Sıcacık Ramazan pidesi eşliğinde leziz iftariyeliklerle başlayan iftar menüsünde gerdan çorbası, Saray usulü dolma, Kayseri usulü mantı, paçanga böreği gibi ara sıcaklardan sonra kuzu incik, organik piliç, sakızlı levrek ya da hünkar beğendi ana yemek olarak sunuluyor. Burma kadayıftan turunç tatlısına, lokum ve helva çeşitlerinden fıstıklı güllaça tadına doyum olmaz tatlı çeşitleri de kahveyle birlikte sohbetleri tatlandırıyor...

İftar menüsü canlı klasik Türk müziği eşliğinde Ramazan boyunca 19.00-24.00 saatleri arasında, çay, kahve, su, şerbet ve KDV dahil 185 TL. Rezervasyon için 0212 326 46 46’dan 7500.

Adres: Çırağan Cad. No: 32 Beşiktaş İstanbul
Telefon: 0212 259 03 73
Web: www.kempiski.com

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER