İSKİ’ye Uluslararası 1.lik ödülü

Ödülü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer verdi.

İSKİ’ye Uluslararası 1.lik ödülü
İSKİ’ye Uluslararası 1.lik ödülü

Su Temini, İçmesuyu ve Atıksu Arıtma, Laboratuar, Faturalama, Tahsilat ve Abonelik gibi tüm işlemlerinde gelişen teknolojiyi yakından takip eden ve kullanan İSKİ e-çevre projeleri dalında uluslararası birincilik ödülüne layık görüldü. Ödülü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer verdi.

Birleşmiş Milletlerin desteğiyle Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından organize edilen WSIS Proje Yarışması'na Almanya, İtalya, Japonya, İran, Malezya, Hindistan gibi 44 farklı ülkeden toplam 141 adet proje katıldı.

Bilgi ve iletişim altyapısı, kapasite oluşturma, çevre gibi 18 farklı dalda düzenlenen yarışmaya İSKİ 10 Proje ile katıldı. 3 proje ile finale kalan İSKİ, "Su ve Atıksu Analizi için Bilgi Tekonolojisi Kullanımı Projesi" ile e-çevre dalında birinci oldu.

"Su ve Atıksu Analizi için Bilgi Tekonolojisi Kullanımı Projesi ile (Use Of Information Technology for Water and Wastewater Management) ;

- İSKİ'nin 5.461 km2'lik hizmet alanında her gün yapılan 350-400 adet numune alımı ve analizi on-line sistem üzerinden anlık takip edilebiliyor.

- Alınacak numuneler ve yapılacak analizler sistem tarafından koordinatlar ve sıralama vazifesiyle planlanıyor, zaman ve maliyet tasarrufu sağlanıyor.

- Numune noktalarında anında klor analizi gerçekleştirilebiliyor. Sonuçlar İSKİ'nin uluslararası akredite olmuş Laboratuvarları’nda anında görülebiliyor.

- Bu sayede şehir şebekesinin içmesuyu kalitesi anlık olarak takip edilebiliyor. Gereklilik tespit edilmesi halinde anlık müdahale gerçekleştirilebiliyor.

- Atıksu kontrol noktalarından alınan numunelerin İSKİ Laboratuvarları’nda uygun görülmemesi halinde sistem tarafından otomatik olarak iş emri çıkarılıyor ve gerekli yaptırımların yapılması için süreç başlatılıyor.

- Gerek içmusuyu gerekse atıksu noktalarından alınan tüm numunelerin sonuçları arşivlenebiliyor, 50'ye varan farklı parametrelerde raporlanabiliyor.

- Sistemin CRM ve Oracle BI altyapısı ile kurgulanmış olması sayesinde numune almadan iş emri oluşturulmasına kadar her aşama an be an takip edilebiliyor.

Finale kalan İSKİ'nin diğer projeleri:

- CRM Müşteri İlişkileri Yönetimi Sistemi Kayıtlarının CBS-Coğrafi Bilgi Sistemi Üzerinden Arıza Takibi (Breakdown Follow)
- İSKİ Su Yönetimi On-line Bilgi Paylaşımı - WS Teknolojisi (İSKİ Water Management On-line Information Sharing)


İSKİ, İSTANBUL SULAR İDARESİ, SU ARIZA,


İSKİ SU ARIZA :
185


ONLİNE ARIZA KAYDI,

ONLİNE SU ARIZA TAKİBİ,


ONLİNE SU ARIZA TAKİBİ İÇİN TIKLA

BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI İÇİN TIKLA

İSKİ, SU BİRİM FİYATLARI  İÇİN TIKLA


İSKİ, SU ABONELİK İŞLEMLERİ İÇİN TIKLA


İSKİ, SU ÖDEME NOKTALARI İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 23:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER