Başbakan Erdoğan, Fatih Terim Stadı'nın açılışını yaptı

Türkiye’nin en modern stadı ile spor kompleksini barındıran İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Stadyumu ve Tesisleri, Başbakan Erdoğan ve Başkan Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Erdoğan ve Topbaş, gösteri maçında forma giydi.

Başbakan Erdoğan, Fatih Terim Stadı'nın açılışını yaptı
Başbakan Erdoğan, Fatih Terim Stadı'nın açılışını yaptı

Türkiye’nin en modern stat ve spor kompleksi İBB’den

Türkiye’nin en modern stadı ile spor kompleksini barındıran İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Stadyumu ve Tesisleri, Başbakan Erdoğan ve Başkan Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Erdoğan ve Topbaş, gösteri maçında forma giydi.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Stadyumu ve Tesisleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla hizmete açıldı. Açılış öncesinde binlerce kişi stadın dışındaki iftar sofrasında buluştu. 17 bin 319 kapasiteli stadın açılışında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TFFB Yıldırım Demirören, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ ile spor ve sanat dünyasından ünlü isimler de yer aldı.

11 yılda 68,5 milyar liralık yatırım…

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde başlattığı vizyonun bugün İstanbul ve Türkiye’deki her alanda yansımaları olduğunu söyledi. İstanbul’da ulaşımdan altyapıya, çevreden sağlık ve spora kadar her alanda aynı stratejiyi sürdürerek hizmet etmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu;

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu yılsonuna vardığımızda dönemimizde yaptığımız yatırımlar toplamı 68,5 milyar liraya ulaşacak. Başbakanımızın gençlere ve spora olan hassasiyetiyle döneminde başlattığı İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü amatör branşlarda a ciddi başarılara imza atıyor. Profesyonel futbol takımımızı bünyemizin dışına çıkartarak İstanbul Başakşehir Spor Kulübü olarak Süper Lig’de yerini aldı. Bu yeni kulübümüzün Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum.”

230 spor kompleksi 210 kapalı spor salonu…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yılda 230 ayrı noktada spor kompleksini tamamladığını, 148 okula kapalı spor salonu yaptıklarını, 60 kapalı spor salonu inşaatının da devam ettiğini vurgulayan Başkan Topbaş, “Spora çok ciddi yatırımlar yaptık ve yatmaya devam ediyoruz. İstanbul’da 7’den 70’e herkesin spor yapabilme imkanı var. Bu spor tesislerimizde kayıtlı 3 milyonun üzerinde spor yapan vatandaşımız var. 2010 Avrupa Spor Başkenti payesini hak ederek aldık” diye konuştu.

Başakşehir Stadı’nı dünya konuşacak…


“Teknolojisiyle ve ambiyansıyla çok farklı olan İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Stadyumu ve Tesisleri’ni Türkiye ve dünya konuşacak” diyen Topbaş, “Bu tesis bir model proje olarak anılacak. Projeyi hazırlayan Mimar Erol Kuzubaşı ve ekibine, yüklenici firmaya ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kulüp yöneticilerine başarılar diliyorum, bu statta şampiyonluklar yaşamasını arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

Başakşehir’e yeni gerdanlık…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da açılışı yapılan stadyum ve tesislerle Başakehir’e yeni bir gerdanlık taktıklarını belirterek, “Başakşehir’e böyle bir stat gerekiyordu. Son Dünya Kupası’nda Almanya’nın 10 yıllık bir yatırım ve mesai diye tanımladığı, şampiyonluğunun altındaki nitelikler bundan böyle de Türk sporunda altyapı eserleriyle çok daha farklı bir şekilde kendini gösterecek” dedi.

On yıllar boyunca Türkiye’nin sporda istenen sonuçları alamadığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Nüfusa baktığımızda alınan başarıların yeterli olmadığını görüyoruz. Son 12 yılda yaptığımız büyük yatırımlar zemini güçlendirdi, alt yapıyı son derece modern hale getirdi. Buna paralel olarak başarıların arttığını, madalyaların çoğaldığını görüyoruz. Türkiye, sporda da büyümeye, farklı bir ülke olmaya devam ediyor. Daha ileri gideceğiz, daha güçlü olacağız. 77 milyonu nüfusuyla Türkiye, dünya sporunda yerini muhakkak alacak. İstanbul Başakşehir Futbol takımı da bu sezona farklı giriyor. Bu akşamki gibi Başakşehir Futbol kulübünün maçlarında bu stadyumu doldurmaya var mıyız? Yalnız bırakmıyoruz. Birlikten beraberlik doğar Fair play şartlarına uygun olarak ben inanıyorum ki Başakşehir Kulübü müstesna kulüplere arasına girecek.”

Stada Başakşehir Fatih Terim Stadyumu ismi verildi

Erdoğan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’i kürsüye çağırarak stadın adının Başakşehir Fatih Terim Stadyumu olarak koyulacağını açıkladı. Erdoğan, Topbaş ve beraberindekiler Törenin ardından başbakan Erdoğan’ın da kurdele keserek tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Kadir Topbaş, stadyumun açılışında düzenlenen gösteri maçında da forma giydi. Erdoğan 12, Topbaş 34 numaralı formayla sahaya çıktı. Maçta 20 dakika kadar oynayan Erdoğan, 3 gol atarak maçın yıldızı oldu.

 İstanbul'un en modern ve teknolojik stadyumu 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip. 34 yatak odalı kamp tesisinin yanı sıra 3 adet nizami antrenman sahası yer alan stat kompleksi içinde ayrıca 350 araçlık kapalı ve bin 300 araçlık açık otopark bulunuyor.  31 adet sosyal ticaret alanına sahip Başakşehir Stadı, kamp ve antrenman tesisleriyle bir arada planlanmış stadyum olma özelliğini taşıyacak. Statta ayrıca 3 adet UEFA-FIFA-TFF delege, 4 sporcu soyunma, 2 hakem soyunma odaları ile sporcu sağlık merkezi bulunuyor. Her tribün için acil sağlık odalarının yanı sıra simultane çeviri yapılabilen 170 kişi kapasiteli basın merkezi de statta hizmet verecek. Yaklaşık 16 ayda yapımı tamamlanan stadın 178 milyon liraya mal oldu.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER