THY kaptan pilotu 'UFO gerçeğini' anlattı

Türk Hava Yolları'nın (THY) kaptan pilotu ve uçuş kontrol öğretmeni Menderes Çakıcı, 'Havada Kalan Sorular' kitabında, uçuş sırasında yolcuların merak ettiği soruları cevapladı.

THY kaptan pilotu 'UFO gerçeğini' anlattı
THY kaptan pilotu 'UFO gerçeğini' anlattı

Türk Hava Yolları'nın (THY) kaptan pilotu ve uçuş kontrol öğretmeni Menderes Çakıcı, 'Havada Kalan Sorular' kitabında, uçuş sırasında yolcuların merak ettiği soruları cevapladı. Kitabın en ilginç kısmı ise uçan dairelerden bahsedildiği sayfalar oldu.

Çakıcı, 13 bölüm ve 169 sorudan oluşan kitabın, yolcunun beklemesinden, uçağın kalkması ve inişine kadar bütün süreci kapsadığını ifade ederek, "Bize zaman zaman, 'Pilot kokpitteki yüzlerce düğmeyi biliyor mu, acil durumlarda arkadaki yolcuyu düşünüyor mu, hava şartında yolu nasıl buluyor, tehlikeli buluttan nasıl kaçıyor, motor durursa ne olur' şeklinde sorular yöneltiliyor" diye konuştu.

'EN ÇOK ACEMİ PİLOTLAR ALDANIYOR'

Çakıcı, pilotlara en çok sorulan sorulardan birinin ise uçan daire görüp görmedikleri olduğunu ifade etti. Havada ilginç olaylarla karşılaştıklarını belirten Çakıcı, ABD'den yeni alınan uçağı test edip Türkiye'ye getirdikleri sırada yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Gelirken bilmediğimiz ışıklar gördük. Bu ışıklar genelde deneysel uçakların, askeri uçakların ya da çevredeki gezegenlerin ışıkları oluyor. Pilotlara 'Acaba UFO mu' diye sordurtan şey Venüs gezegeni oluyor. Sabahın ilk saatlerinde veya güneş doğmadan önce Venüs gezegeni, uçarken bize muazzam ışık oyunları oynuyor. 'Uçan daire gördüm' diyen pilotlar genellikle mesleğinde acemi olanlardan çıkıyor."

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109