Siborglar 2045’te dünyayı istila edecek

“Yapay Zekanın Devrimi” adlı kitabın yazarı Luis del Monte’nin görüşüne göre yeni nesil, teknolojik tekilliğin şahidi olabilecek.

Siborglar 2045’te dünyayı istila edecek
Siborglar 2045’te dünyayı istila edecek

Yapay Zekanın Devrimi” adlı kitabın yazarı Luis del Monte’nin görüşüne göre yeni nesil, teknolojik tekilliğin şahidi olabilecek.

Yazar, önümüzdeki 30 yıl içinde bilimsel ve teknik ilerleme hızında patlama niteliğinde bir büyümenin yaşanacağını savunuyor.

Business Insider’in verdiği habere göre Luis del Monte, kendini kopyalayan makinelerin üretimini, insanın bilgisayarla entegrasyonunu veya biyoteknoloji yoluyla insan beyninin kapasitesinde önemli bir artışı öngörüyor.

Bu büyük gelişme, bilim adamlarına göre önümüzdeki 30 yılda yaşanacak. Luis del Monte, “Yüzyılın sonuna doğru türümüz, büyük ölçüde, yarı insan yarı robot olan siborg ırkına dönüşecek. Onlar bizi tehlikeli bir böcek türü olarak görecekler. İnsan savaş açıyor, iki kez dünyayı yakacak yetenekte, bilgisayar virüslerini yapıyor. Yani yakınında yaşamak istenmeyecek bir komşudur” yorumunda bulundu.

Yazar, “Ecole Polytechnique de Lausanne’da 2009 gerçekleştirilen bir deneyin, robotların yalan söylemek yeteneğini elde ettiğini gösteriyor. Robotlar, birlikte faydalı kaynaklar bulmalıydı ve tehlikeli olanlardan kaçınmalıydı. Ancak makinelerin, daha fazla kaynak ele geçirmek için birbirlerini aldatması organizatörleri şaşırttı. Bu, onların kendini savunmasını da öğreneceği anlamına geliyor” diye anlattı.



Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2014, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109