"Deve dönerine" büyük ilgi

Balıkesir'de geçen hafta başlayan kermeste yapılan ve vatandaşların ilgi gösterdiği "deve döneri", ekmek arası olarak günde ortalama 2 bin adet satılıyor.

"Deve dönerine" büyük ilgi

Balıkesir'de açılan bir kermeste satışa sunulan deve döneri büyük ilgi görüyor.

Balıkesir'de geçen hafta başlayan kermeste yapılan ve vatandaşların ilgi gösterdiği "deve döneri", ekmek arası olarak günde ortalama 2 bin adet satılıyor.

Antalya'nın Korkuteli Eğitim ve Kültürel Hizmet Derneği tarafından Merkez, Gülbahar ve Hilâl Öğrenci Yurtları yararına yapılan hayır kermesine katılan vatandaşlar, satışa sunulan deve eti dönerine adeta hücum etti. Her yıl yaz aylarında Korkuteli Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği tarafından binlerce hayırseverin katkılarıyla eğitim gören öğrenciler yararına açılan 'Hayır Çarşısı' Korkuteli Belediye binası arkasında kuruldu.

Hayırsever vatandaşların el emeği olan çeyiz ve gıda maddelerinin bulunacağı hayır çarşısını Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi ve İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe birlikte açtı. Açılış öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, bu tür etkinliklerden toplanan maddi yardımların muhtaç durumdaki öğrenciler yararına kullanıldığını ve bu nedenle ismi gibi Hayır'lı bir etkinlik olduğuna dikkat çekerek, "İlçemizde bulunan öğrenci yurtlarımızın tamamı Milli Eğitim Bakanlığı'mızın, yani bizlerin denetimi altında faaliyetlerini sürdürmektedir. Buralarda yetişen öğrencilerimizin çok başarılı oldukları ve gelecekte ülkesine milletine yararlı insanlar oldukları gözlenmiştir.

Bu nedenle bu çarşıdan elde edilen gelirler yine bu başarılı öğrenciler için harcanacaktır" dedi.


İzgi'nin yaptığı açılış konuşması sonrasında kurdele kesimi öncesinde çarşıda bulunanlarla ve davetlilerle birlikte açılış duası yapan İlçe Müft üsü Abdülmuttalip Peşe, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi ile birlikte kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi. Açılış sonrasında Halim İzgi, Abdülmuttalip Peşe ve beraberindeki protokol üyeleri Hayır Çarşısı'nı baştan sona gezerek sergilenen ürünleri tek tek incelediler. Bu yıl ilk defa Korkuteli halkına sunulan deve etinden yapılma dönerin tadına bakmak için adeta vatandaşlar hücum etti. İlçe Müftüsü Abdülmuttalip Peşe ise beğendiği bir tatlı çeşidinden alarak çarşının ilk alışverişini yapmış oldu.

Açılan kermeste deve döneri başta olmak üzere et döner, bıldırcın, Adana kebap, tavuk ızgara, Kafkas kebabı, tatlı çeşitleri, pasta çeşitleri, Osmanlı şerbeti, çeyiz çeşitleri, el örgü işleri, hazır giyim, ayakkabı, kitap reyonu ve manav reyonu bulunacak. Bu yıl kermeste ise en çok ilgiyi deve döneri yoğun ilgi görüyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER