Bu Müze Ziyaretcilerine Kedi Hediye Ediyor

Bu Müze Ziyaretcilerine Kedi Hediye Ediyor Peterburg’ta Ermitaj müzesi kedi dağıtıyor, Devlet Ermitaj Müzesi, bodrum katında görev yapan kedilerden yaklaşık 20’sini iyi ve güvenli ellere teslim etmek istiyor.

Bu Müze Ziyaretcilerine Kedi Hediye Ediyor
Bu Müze Ziyaretcilerine Kedi Hediye Ediyor

Peterburg’ta Ermitaj müzesi kedi dağıtıyor, Devlet Ermitaj Müzesi, bodrum katında görev yapan kedilerden yaklaşık 20’sini iyi ve güvenli ellere teslim etmek istiyor.

Ermitaj kedileriyle ilgili kampanya düzenleyen görevliler, sanat eserlerini korumak amacıyla müzede tutulan ve kemirgenlerle mücadelede kullanılan kedilerin sayısını dengede tutabilmek için bu tür girişimlere başvurulduğunu İTAR-TASS’a açıkladı.

Ermitaj kedilerinin sayısı, müzede verimli çalışmaları ve rahat barınmaları bakımından yeterli sayılan 50 adet seviyelerinde sınırlı tutuluyor. Halen müzenin yeraltı katlarında dünya mirasını korumakla görevli yaklaşık 70 fare avcısı barınıyor.

Arzu eden herkesi kedileri görmeye davet eden Ermitaj görevlileri, gelenlerin beğendikleri kediyi alabileceğini de ifade etti.

Açılışından bu yana Ermitaj’ın bodrumunda kediler görev yapmaya devam ediyor. Büyük Petro, Hollanda’dan getirdiği kediyi sarayının bodrum katına yerleştirmesiyle Ermitaj ilk kedisine kavuşmuş oldu. Daha sonra “Saraya Kedi Gönderilmesi” ne dair bir karar çıkaran İmparatoriçe Elizaveta “Kazan’da fare yakalamak için uygun en iyi ve en büyük kedilerin tespit edilerek devlet dairesine gönderilmelerini” emretti.

Ermitaj koleksiyonunun kurucusu Ekaterina Velikaya (Buyük Ekaterina) ise kedilere ”resim galerisi koruyucusu” statüsünü verdi. Günümüze kadar gelen gelenek çerçevesinde müzede her yıl Ermitaj Kedileri Günü kutlanıyor.


Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER