TBMM’DE ONLARI DÜŞÜNEN YOK

TBMM’YE HALKLA İLİŞKİLER BİNASI YAPILIRKEN BEBEKLER VE ANNELERİ UNUTULMUŞ

TBMM’DE ONLARI DÜŞÜNEN YOK
TBMM’DE ONLARI DÜŞÜNEN YOK

TBMM’YE HALKLA İLİŞKİLER BİNASI YAPILIRKEN BEBEKLER VE ANNELERİ UNUTULMUŞ
 
TBMM bünyesinde bulunan ve KDV hariç 132 milyon 42 bin 376 TL’ye mal olan milletvekilli odalarının yer aldığı yeni halkla ilişkiler binası Milletvekilleri ve çalışanları dışında günde yüzlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Bina geçtiğimiz yıl büyük övgüyle basına tanıtıldı; A’dan Z’ye her şeyin düşünüldüğü söylendi ancak durum ziyaretçiler açısında pek de öyle değil zira çocuk ve bebekleriyle gelenler için adı “Halkla İlişkiler” olan ve bünyesinde kuaförden, yemekhaneye birçok hizmet birim bulunan binada bebekler için ne alt değiştirme odası, ne emzirme odası ne de yemekhanelerde mama sandalyesi mevcut.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de bunun nedenini hazırladığı önergeyle  TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sordu.

“Basın mensuplarına büyük övgü ile tanıtılan ve her ihtiyaca hizmet verdiği dile getirilen binada bebeği olan çalışan ve ziyaretçilerin göz ardı edilmesinin gerekçesi nedir? Neden yukarıda bahsi geçen ihtiyaçlar mevcut değildir?” diyen Öğüt, binada alt değiştirme odası, emzirme odası, yemekhanede de mama sandalyesi eksiklerinin ne zaman giderileceğini sordu.


Konuyla ilgili değerlendirme yapan Öğüt,  milyonlarca liraya mal olan ve Meclis’in halka açılan yüzü olarak basına tanıtılan Halkla İlişkiler Binasında böylesi bir eksikliğin Meclis’e yakışmadığını, bebeğiyle gelmek zorunda kalan ziyaretçilerin zor durumda kaldığını dile getirdi.
 

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2015, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER