Liderlerden ERDOĞAN’a tebrik mesajları

Geçici sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçimini kazanan Başbakan Erdoğan'ı liderler telefonla arayarak ve mesajlarla kutluyor.

Liderlerden ERDOĞAN’a tebrik mesajları
Liderlerden ERDOĞAN’a tebrik mesajları

Geçici sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçimini kazanan Başbakan Erdoğanliderler telefonla arayarak ve mesajlarla kutluyor.

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefon ile arayarak tebrik etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi.

Merkel'in gönderdiği mesajda, Almanya ve Türkiye'nin yakın ve güven içinde işbirliğinin olduğunu belirtilerek, "Ülkelerimiz arasındaki dostça ilişkileri sizinle beraber tüm vatandaşların yararına sürdürmek ve derinleştirmek benim özel isteğim" ifadesini kullandı.

Halihazırda Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgede zorluklarla mücadele ettiği belirtilen mesajda, bu konuda Türkiye'nin büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Angela Merkel, gönderdiği mesajda Başbakan Erdoğan'a yeni görevinde başarı, dayanıklılık ve güç diledi.

Öte yandan Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise Federal Basın Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Merkel'in Erdoğan ile telefon görüşmesi yapmadığını, mesajın yazılı şekilde iletildiğini bildirdi.


Nazarbayev'den kutlama


Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev Erdoğan'ı tebrik etti.

Kazakistan Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye için tarihi öneme sahip cumhurbaşkanlığı seçimindeki başarısı nedeniyle Erdoğan'ı tebrik eden Nazarbayev, gönderdiği kutlama mesajında şunları kaydetti:

"Sizin başkanlığınızdaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin engin emekleri neticesinde Türkiye'nin büyük başarılara ulaştığına tüm dünya şahittir. Kazakistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerinin halklarımızın refahı için daha da güçlenerek stratejik işbirliğinin derinleşeceğine inancım tamdır."

Desteğinizin devam edeceğine inancımız tam

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı da yazılı açıklamasında, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimini kazanmasını, "30 Mart yerel seçimlerinde halk tarafından verilen güvenoyunun devamı" olarak nitelendirdi.

Kazancı, şunları kaydetti:

"Başbakanlığınız sırasında Ortadoğu'da barış ve istikrarın tesisi için gösterdiğiniz olağanüstü çabaların cumhurbaşkanlığınız döneminde daha da artacağı kanısındayız. Ayrıca, Irak Türkmenlerine bugüne kadar vermiş olduğunuz desteğin ve yardımın da önümüzdeki dönemde devam edeceğine inancımız tamdır."



Barzani'den kutlama


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, seçimleri kazanan Erdoğan'ı telefonla arayarak kutladı. Barzani, Erdoğan ve Türkiye halkına başarı dileklerinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, cumhurbaşkanının, halk tarafından seçilme sürecinin, Türkiye’yi daha ileri düzeye taşımasını temenni ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yeni sürecin, her alanda önemli değişikliklere vesile olmasını ümit ediyorum. Erbil-Ankara ilişkilerinin, ilerlemesini ve güçlenmesini bekliyoruz. Ayrıca Türkiye'deki barış, kardeşlik ve Kürt meselesinin çözüm sürecinin, Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığıyla başarıya ulaşacağına inanıyoruz."

Açıklamada, Erdoğan'ın da tebrik dolayısıyla Neçirvan Barzani ve IKBY Başkanı Mesud Barzani'ye teşekkür ettiği belirtildi. Erdoğan'ın, "Türkiye ve Kürt bölgesi ilişkilerinin daha da güçlenmesinden yana olduğunu" dile getirdiği aktarıldı.



Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov'dan kutlama


Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi.

İvanov, gönderdiği mesajda, Türk halkının cumhurbaşkanlığı görevi için Başbakan Erdoğan'a güvenoyu verdiği haberini büyük bir mutlulukla karşıladığını belirterek, ''Şahsım ve vatandaşlarım adına, cumhurbaşkanı seçilmenizden dolayı sizi tebrik eder, büyük sorumluluk isteyen bu görevi başarıyla yerine getirmenizi dilerim'' ifadesini kullandı.

Mesajında, iki ülke arasındaki yakın ve geleneksel dostluk ve işbirliğinden duyduğu memnuniyeti aktaran İvanov, gelecekte bu işbirliğinin karşılıklı çıkarlar doğrultusunda artacağına da inandığını vurguladı.

İvanov, Avrupa Birliği ve NATO üyelik sürecinde Makedonya'ya verdiği karşılıksız destek için Türkiye'ye teşekkür ederek, bu desteğin gelecekte de devam edeceğine inandıklarını kaydetti.



Aliyev'den tebrik mesajı

Azerbaycan Cumhurbakanı İlham Aliyev, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi.

Aliyev "Sayın Başbakan, aziz kardeşim" ifadeleriyle başladığı kutlama mesajında, Erdoğan'ı Türkiye'nin tarihinde ilk kez halk oylamasıyla yapılan cumhurbaşkanı seçiminde kazandığı parlak zafer dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbakanı seçiminin Türkiye'nin tarihinde yeni bir aşamanın başlangıcı olacağına inandığını belirten Aliyev, "Doğrudan oylamanın sonucu halkın size olan büyük güven ve itimadının bariz tezahürü, kardeş Türkiye'nin her yönden gelişmesi ve refah yolunda hayata geçirdiğiniz başarılı politikaya ve hizmetlerinize verilen değerdir" ifadelerini kullandı.

Aliyev, şöyle devam etti:

"Bu başarınız ayrıca Türkiye'nin zaferidir. Memnuniyetle belirtmek istiyorum ki, son on yılda Türkiye kapsamlı gelişme göstererek uluslararası güç merkezine dönüşmüştür. Azerbaycan ve Türkiye arasında işbirliği ilişkileri ise bu süre içinde muhteşem mesafe alarak sağlam dostluk ve kardeşlik, stratejik ortaklık ve müttefiklik seviyesine yükseldi. Başarılı ikili ve çok taraflı işbirliği, ortak çabalarımızla hayata geçirdiğimiz dev projeler - Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum, yapılmakta olan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ve yeni başladığımız TANAP ve diğerleri ülkelerimizin, hem de bölgenin dünya çapında önemini artırıyor, bölgede barışa, işbirliğine ve gelişmeye hizmet ediyor. Eminim, ülkelerimiz arasında dostluk ve kardeşlik ilişkileri bundan sonra da devam edecek ve gelişecektir."

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Erdoğan'ı ülkesine davet etti.



KKTC'den kutlama


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Özgürgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kutladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra yayımladığı kutlama mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti 12’nci Cumhurbaşkanlığı’na seçilmeniz dolayısı ile şahsım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı adına sizi en samimi duygularla kutluyorum" ifadesine yer verdi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de kutlama mesajında, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı sürecinin başarılarla dolu bir dönem olacağına yürekten inandığını belirterek, “Özelde anavatan Türkiye’ye, genelde dünyanın dört bir yanında yürekleri Türkiye ile çarpan tüm kardeşlerimize hayırlı olmasını dilerim” ifadesini kullandı.



Bulgaristan'dan tebrik


Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Plevneliev'in Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı seçilmeniz vesilesiyle en içten tebriklerimi kabul edin. İlk kez Тürk halkı, önümüzdeki 5 yıl içinde devleti kimin yöneteceğini belirledi. Biz devlet yöneticilerinin, temel demokratik hak olan vatandaşların özgür iradesini ifade etmelerinin garantisi ve savunucusu olmalıyız" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Barışın ve güvenliğin önündeki güncel tehditler, bölgede ve dünyada istikrar adına ortak çaba ve daha da sıcak bir diyalog gerektirdiği kaydedilen Plevneliev'in tebrik mesajında, iki ülke arasındaki işbirliğinin aynı zamanda da NATO, Karadeniz Ekonomik ve İşbirliği Örgütü ve diğer uluslararası organizasyonlar çerçevesinde iyi komşuluk, karşılıklı saygı ve iki ülke halkının refahını amaçlayan temeller üzerinde gelişeceğine ümit edildiği vurgulandı.



Kosova, Bosna Hersek ve Arnavutluk'tan tebrik mesajları


Kosova Başbakanı Haşim Taçi, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi.

Taçi, gönderdiği mesajda, yeni görevinde ve sorumluluk alanında karşılaşacağını zorluklar karşısında Başbakan Erdoğan'a başarılar diledi.

Taçi'nin mesajında ayrıca, ''Kosova Cumhuriyeti, sizin, hükümetinizin ve Türk halkının Kosova'nın bağımsızlığında oynadığı rolü, ekonomik ve demokratik anlamdaki gelişmesine verdiği desteği her zaman hatırlayacaktır'' ifadesi kullanıldı.

Bu arada, eski Bosna Hersek Reis-ul Uleması ve Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konsey Üyeliği Adayı Mustafa Ceriç de mesaj yayımlayarak Başbakan Erdoğan'ı tebrik etti.

Ceriç'in mesajında şu ifadelere yer verildi:

''Türk halkı kararını verdi. Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçildiği seçimde, Recep Tayyip Erdoğan halkın güvenini aldı. Bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türk halkını tebrik ediyorum. Bağımsız Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki geleneksel dostane ilişkilerin, karşılıklı saygı ve işbirliği ruhu çerçevesinde sürmesini diliyorum."

Öte yandan, Kosova, Bosna Hersek ve Arnavutluk'tan çok sayıda siyasi parti lideri de Başbakan Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi.

Kosova'daki Adalet Partisi ve Bosna Hersek'teki İlerleme İçin Çalışan Halk Partisi yayımladıkları mesajlarla Başbakan Erdoğan'ı kutladı.

Arnavutluk'taki Birlik, Entegrasyon ve Adalet Partisi (PDIU) Genel Başkanı Şpetim İdrizi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçiminde elde ettiği sonucun, bizzat Erdoğan'ın ve AK Parti'nin başarısı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimini Erdoğan'ın kazanmasının sadece Türkiye için değil, Balkanlar'da yaşayan tüm Arnavutlar için de çok önemli olduğuna dikkati çeken İdrizi, Erdoğan'ın Arnavutlar'ın kadim dostu ve en büyük destekçisi olduğunu ifade etti.



Mursi'den tebrik mesajı


Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, cumhurbaşkanılığını kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.

Mursi'nin tebrik mesajı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ile Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) resmi internet sitelerinde yayımlandı. Mursi'nin, mesajında Erdoğan'ı, seçimdeki başarısından dolayı tebrik ettiği ve başarısının devamını dilediği belirtildi.



Eski Lübnan Cumhurbaşkanı Cemayel'den tebrik


Eski Lübnan Cumhurbaşkanı ve Ketayip Partisi Lideri Emin Cemayel de 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre Cemayel, resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ı arayarak tebrik etti.

Görüşmede, cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarının, bölgesel sorunların çözümüne katkı sağlaması, Lübnan-Türkiye ilişkilerine ve iki ülkenin çıkarlarına hizmet etmesi için ortak beklenti dile getirildi.



Tunus Nahda Partisi de kutladı


Nahda Partisi Lideri Raşid el-Gannuşi, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, "Kardeşimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanmasını kutlar, yeni dönemde Türkiye'ye başarı, esenlik ve refah temenni ederim" ifadesini kullandı.

Nahda Partisi Sözcüsü Ziyad el-Uzari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim başarısını, "Başbakan Erdoğan'ın iktidarda bulunduğu 12 yılda gelişen demokrat Türkiye'nin zaferi" olarak nitelendirdi.

Uzari, "Bu başarı, tökezleyen Arap Baharı'nın demokrasi seçeneğine yönelmesi için bir destektir" değerlendirmesinde bulundu.



Afganistan'dan tebrik

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Cumhurbaşkanlığını kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamada, "Afgan halkı adına seçimdeki başarınızı size ve Türkiye’nin kardeş milletine tebrik ederim, başarılarınızın devamını diliyorum" ifadeleri yer aldı.

Türkiye’nin, Erdoğan’ın Başbakanlığı süresinde tüm alanlarda büyük başarılara imza attığını belirten Karzai, "Erdoğan, Türkiye’nin daha fazla gelişmesine neden oldu, buna çok iyi inanıyorum ki onun Cumhurbaşkanlığı süresinde de Türkiye daha fazla gelişecek" temennisinde bulundu.

Afganistan’ın, Türkiye ile ilişkilerini geliştirmesi için elinden geleni yapacağını belirten Cumhurbaşkanı Karzai, Erdoğan’a ve Türkiye’ye daha fazla başarılar dileklerini iletti.



Irak, Fransa, İran, Yunanistan ve Almanya'dan tebrik

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi.

Gauck, Cumhurbaşkanlığının internet sayfasında yayımlanan tebrik mesajında, "Almanya ve Türkiye ekonomik, kültürel ve insani alanlarda birbiriyle yakından bağlantılarda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Almanya ve Türkiye arasında farklı alanlarda süren işbirliğinin geliştirilmesi konusuna olumlu baktığını belirten Gauck, Nisan ayında Türkiye ziyareti kapsamında başlatılan görüşmelerin zamanında yapıcı şekilde devam ettirileceğini kaydetti. Gauck ayrıca gelecekte Erdoğan'a görevini yerine getirmede başarılar ve sağlık dilediği belirtildi.



Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Meclis Başkanı Salim El Cuburi, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras da Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti ve başarı dileklerini iletti.


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla kutlayan bir mektup yazdı.


Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Erdoğan'ı arayarak seçimdeki başarısından dolayı tebrik etti ve başarısının devamını diledi.


Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh de Erdoğan'a gönderdiği kutlama mesajında, cumhurbaşkanlığı yarışından galip çıkan Erdoğan'ın başarısının "geçmiş yıllarda izlediği başarılı siyasi ve ekonomi politikasının bir sonucu olduğunu" belirtti. Guelleh mesajında, "Erdoğan'ın kazanmasının ardından Türkiye'nin Cibuti başta olmak üzere Afrika ortaklığının güçleneceğini" vurgulayarak, ülkesinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin ilerlemesini istediğini kaydetti.


Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, "Türk halkı, Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçerek geleceğini belirledi. Erdoğan, kıtlık ve kuraklığın sardığı bir zamanda Somali halkı için büyük bir gayret sarfetti. Somali toplumu, yeni Türkiye Cumhurbaşkanı'nın elde ettiği başarıdan memnuniyet duyacaktır" ifadesini kullandı.


Etiyopya Başbakanlık Sözcüsü Jatachev Redda, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı görevine gelmesinin Türk-Afrika dostluğuna da katkı sağlayacağını ifade etti.


Kuveyt'teki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı İslami Anayasa Hareketi Partisi (HADES) Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed ed-Delal da "Erdoğan'ın başarısı sadece, Türkiye'ye özel değil bilakis başarılı bir yönetimin gerçekleştirilmesi ve devletlerin kalkınmasında İslami ve küresel bir model. Dolayısıyla onun başarısı, milyonlarca insanın başarısı demek" yorumunu yaptı.


Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Makedonya Cumhurbaşkanı Gorge İvanov, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Hamas Siyasi büro Şefi Halit Meşal, Erdoğan'ı arayarak tebriklerini iletti.


ABD Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin 12.Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kutladı.


Filistin Devlet Başkanı
Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığı seçimindeki zaferinden dolayı kutladı.


İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.


Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri ve eski Irak cumhurbaşkanı Celal Talabani, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik mesajı gönderdi.


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani,
resmi olmayan seçim sonuçlarına göre cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.


Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, 10 Ağustos seçiminde Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik mesajı gönderdi.


Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), cumhurbaşkanlığını kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.


İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano,
cumhurbaşkanlığına seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.


Japonya Başbakanı Shinzo Abe, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.


Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai
cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak tebrik etti.


Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak tebrik etti.


Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak tebrik etti.


Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak tebrik etti.


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak tebrik etti.


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak tebrik etti.


Cezayir Nahda Hareketi Genel Sekreteri Muhammed Zuveyri,
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.
Zuveyri, yayımladığı mesajında, ''Recep Tayyip Erdoğan'ı partimiz adına tebrik eder, başarılarının devamını dileriz" ifadesini kullandı.

Zuveyri, mesajının devamında şunları kaydett:

"Kuşkusuz, halkınıza adadığınız demokrasi mücadelesinin başarıya ulaşması, ülkeniz ve bütün İslam ümmeti için önemlidir. Hedeflerinize ulaşmanızı Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.''


Batı Trakya’da, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi’nin (DEB) Genel Başkanı Mustafa Aliçavuş
, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinen dolayı tebrik mesajı gönderdi.

Mesajında, Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olarak bugüne kadar Rumeli’ye ve özellikle Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na yakın alaka gösterdiğini belirterek, bundan dolayı şükranlarını sunan Aliçavuş, “Başbakanlığınız süresince dünya barışına ve Türk-Yunan dostluğuna sunduğunuz büyük katkı, hafızalarımızda her daim canlı kalacaktır” ifadelerine yer verdi.

Aliçavuş, Başbakan Erdoğan’ın yeni görevinde de mazlum halkların sesi olmaya devam edeceğine dair inancını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109