Liberland vatandaşı Nasıl Olunur

13 Nisan'da 'kurduğunu' açıkladığı Liberland'a (Özgür Ülke) vatandaş olmak için binlerce kişinin başvuru yaptığı belirtiliyor.

Liberland vatandaşı  Nasıl Olunur
Liberland vatandaşı  Nasıl Olunur

Çek Cumhuriyeti vatandaşı Vít Jedlička'nın, Hırvatistan ile Sırbistan arasında 7 kilometrekarelik bir alanda bir 13 Nisan'da 'kurduğunu' açıkladığı Liberland'a (Özgür Ülke) vatandaş olmak için binlerce kişinin başvuru yaptığı belirtiliyor.

Liberland'ın internet sitesinde ‘Liberland'da kimlere ihtiyaç var?' adlı bölümde, ideal vatandaş tanımı şöyle yapılıyor: Irk, etnik köken, yönelim ve din farkı gözetmeksizin başkalarına ve başkalarının fikirlerine saygılı olan, özel mülkiyete saygı gösteren, komünist, Nazi ya da başka aşırı uç geçmişi olmayan, suç işlememiş kişiler.

Kim olduğunuzu ve neden Liberland vatandaşı olmak istediğinizi açıklayan bir mektup. veya www.liberland.org/en internet sitesinden müracaat edilebiliniyor.

Özgeçmiş.

Geçerli kimlik kartı ya da pasaport fotokopisi. (Ad, soyad, cinsiyet, doğum tarihi, milliyet, veriliş tarihi ve ne zamana kadar geçerli olduğu dışındaki tüm bilgilerin üzeri çizilebilir. Bu bilgiler, Liberland vatandaşlarına verilecek kimlik kartlarında kullanılacaktır.)

Gönderilen belgede daimi adres yoksa, bunu göndereceğiniz e-postanın konu bölümüne yazabilirsiniz. Mümkünse size ulaşabileceğimiz bir telefon numarası da verin.

Başvurular tarih sırasına göre değerlendirilecektir. Sadece elektronik olarak iletişim kurabiliyoruz, çünkü posta gönderileri için Liberland'ın henüz bir adresi yok.

ANAYASA, KATILIMCILARLA BİRLİKTE HAZIRLANACAK


Vít Jedlička, hiçbir ülkenin hak iddia etmediği ve BM'nin eskiden tampon bölge olarak kullandığı bölgede kurduğu devletin tanınması için BM'ye başvuruda bulunmuştu.
Bayrağı ve devlet arması hazır olan Liberland'ın anayasası, katılımcılarla birlikte hazırlanacak.

‘GEREKSİZ VERGİLER VE HAYATI ZORLAŞTIRAN BÜROKRASİ OLMAYACAK'

www.liberland.org/en İnternet sitesinde yönetim şekli 'Anayasal Cumhuriyet' olarak tanımlanan Liberland'da ‘gereksiz vergiler ve hayatı zorlaştıran bürokrasinin olmayacağı' vaadi yer alıyor.

www.liberland.org/en

LİBERNAT İNTERNET SİTESİ İÇİN TIKLA






Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109