Kan Haftası Kutlanıyor

Kan Bağışı konusunda farkındalık kazanılması amacıyla ülkemizde her yıl 6-12 Mayıs haftası Kan Haftası olarak kutlanıyor.

Kan Haftası Kutlanıyor
Kan Haftası Kutlanıyor

Kan Bağışı konusunda farkındalık kazanılması amacıyla ülkemizde her yıl 6-12 Mayıs haftası Kan Haftası olarak kutlanıyor. Tıp alanındaki ilerlemelere rağmen halen imal edilemeyen kan, tek kaynağı insan olarak önemini koruyor. Bu sebeple gönüllü kan bağışçılarına ihtiyaç duyuluyor, güvenli kan ihtiyacının hemen tamamı bu şekilde sağlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda da Kan Haftası dolayısıyla kan bagğış çadırı ve araçları kuruldu. Cumhurbaşkanlığı personelinin gönüllü kan bağışında bulunduğu etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve yönetim kurulu üyelerinden kan bağışı hakkında brifing aldı ve gönüllüleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kızılayı'nın halihazırda Türkiye genelinde birçok yerde kan verme merkezlerinin, 50 aracıyla kan bağışı topladığını, talep gelmesi durumunda Türk Kızılayı’nın kan ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek bir seviyeye geldiğini belirterek, "Fakat bu tabii bizi rehavete sürüklememeli. Her an bu imkânı elimizde bulundurmak için de bizim kan vermeyi kendimiz için gerçekten bir ibadet terakki etmemiz, vazife terakki etmemiz bu noktada çok çok önemli. Hem bunu verirken böyle bir ibadet aşkı ile vermek hem de vücudumuzdaki kanı temizleme noktasında da bunun bir faydasının olduğunu bilmemiz gerekir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109