CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN ERDOĞAN’A TEBRİK

Cumhurbaşkanı Gül, 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş bulunan Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı tebrik ediyorum

CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN  ERDOĞAN’A TEBRİK
CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN  ERDOĞAN’A TEBRİK

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 21. Yüzyıl Dünyasında da Seçkin Bir Yeri Olacağından Kuşku Duymuyorum”

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Çankaya Köşkü’nde devlet erkânına bir veda resepsiyonu veren Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı olarak 7 yıllık görev süresinin sonuna geldiğini belirtti ve bu nedenle eşi Hayrünnisa Gül ile vermiş olduğu resepsiyona katıldıkları için davetlilere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı tebrik ederek, “Kendilerine üstlenecekleri bu şerefli görevden dolayı Cenab-ı Allah’ın yardımcı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Görev süresi 28 Ağustos’ta sona erecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde bir veda resepsiyonu verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte konuklarıyla sohbet etti. Tüm devlet erkânının davet edildiği resepsiyona TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay ve Emrullah İşler ile bazı bakanlar, ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve diğer konuklar katıldı.


CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN YENİ CUMHURBAŞKANI SEÇİLEN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A TEBRİK

Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı olarak 7 yıllık görev süresinin sonuna geldiğini belirterek, bu nedenle eşi Hayrünnisa Gül ile vermiş olduğu resepsiyona katıldıkları için davetlilere teşekkür etti. 10 Ağustos Pazar günü yapılan seçimlerde 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş bulunan Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı tebrik ederek, muvaffakiyetler dileyen Cumhurbaşkanı Gül, “Kendilerine üstlenecekleri bu şerefli görevden dolayı Cenab-ı Allah’ın yardımcı olmasını temenni ediyoruz, niyaz ediyoruz” dedi.

“CUMHURİYETİMİZİN 90 YILI AŞAN YÜRÜYÜŞÜNÜN SON 7 YILINI HEP BİRLİKTE DEVAM ETTİRDİK”

Cumhurbaşkanı olarak başlıca anayasal vazifesi olan devletin kurumları arasında eşgüdümün sağlanması konusunda yasama, yürütme ve yargı organları mensuplarından büyük destek gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Büyük Millet Meclisi, iktidar ve muhalefete mensup yönetici ve üyelerinin, hükümetlerimizin, bakanlıklarımızın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve diğer kurumların, yargı organlarımızın iş birliği ve katkıları, içeride ve dışarıda görevimi en iyi şekilde yerine getirmemde kuşkusuz büyük rol oynadı. Cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak 90 yılı aşan yürüyüşünün son 7 yılını hep birlikte devam ettirdik. Dolayısıyla bugün sizlere hem veda etmek hem de teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.”

“TÜRKİYE’NİN İÇERİDE HUZUR VE İSTİKRARINI, DIŞARIDA İTİBAR VE GÜCÜNÜ KORUMASINA ÖZEN GÖSTERDİM”

Görev süresi boyunca Devlet Başkanı olarak Türkiye’nin içeride huzurunu ve istikrarını, dışarıda itibarını ve gücünü korumasına özen gösterdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Toplumumuza, halkımıza, ulusal refah ve barışın yolunun demokratik çoğulculuk, insan haklarına dayalı hukuk devleti ve çağdaş eğitimden ve iyi yönetişimden geçtiği anlayışıyla öncülük yapmaya gayret ettim” dedi.

“TÜRKİYE KUSUR VE EKSİKLİKLERİNİ GİDERME YETENEĞİNE SAHİP BİR DEMOKRATİK OLGUNLUĞA ERİŞTİ”


Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her zaman söylediğim gibi demokratik hayat bir mükemmelleşme sürecidir. Bu süreç, eleştiri-özeleştiri yoluyla eksikliklerin giderilmesini, kusurların düzeltilmesini, reformlar yoluyla ise yapılanların iyileştirilmesini içerir. Türkiye’de de bugün çok şükür kusurlarını ve eksikliklerini giderme yeteneğine sahip bir demokratik olgunluğa erişmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla, görevimden Türkiye’nin geleceğine olan inancımı, güvenimi ve umudumu muhafaza ederek ayrılıyorum. Ancak son günlerde başta yakın çevremiz olmak üzere, bütün dünyada ne yazık ki insanlığın geldiği uygarlık düzeyine yakışmayan çok ciddi siyasi gerginliklerin, silahlı çatışmaların, işgallerin ve katliamların yaşanmakta olduğunu da endişe ile görüyorum. Dolayısıyla Türkiye’nin her zamankinden daha güçlü, istikrarlı, itibarlı, saygın ve müreffeh olmasına kendi çıkarlarımız bakımından olduğu kadar, bölge ve dünya barışı için de muhtaç olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Milletimiz yüzyıllara dayanan tarihsel birikiminden süzülen bir bilgeliğe sahiptir. Milletimizin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 21. yüzyıl dünyasında da seçkin bir yeri olacağından kuşku duymuyorum.”

Cumhurbaşkanı Gül, konuklarına tekrar teşekkür ederek, önümüzdeki hafta da sivil toplumun değişik kesimlerine bir resepsiyon vererek veda edeceğini sözlerine ekledi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 23:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109