Zabıtadan bilinçli tüketiciye ödül

8. Geleneksel Tüketici Hakları Paneli ve Ödül Töreni’nde tüketici hakları masaya yatırılırken, 2014 yılında konuyla ilgili yürütülen çalışmalara ödüller verildi.

Zabıtadan bilinçli tüketiciye ödül
Zabıtadan bilinçli tüketiciye ödül

8. Geleneksel Tüketici Hakları Paneli ve Ödül Töreni’nde tüketici hakları masaya yatırılırken, 2014 yılında konuyla ilgili yürütülen çalışmalara ödüller verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın bu yıl sekizincisi düzenlediği ‘Geleneksel Tüketici Hakları Paneli ve Ödül Töreni’ Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Tüketici bilincinin geliştirilmesine dikkat çeken ödüller, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmesi, talep ve tercihlerini dikkate alan firmaların teşvik edilmesini amaçlıyor.

Tüketici hukuku ve tüketicinin korunmasıyla ilgili bilimsel çalışmaların konuşulduğu programın açılışında konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, “İstanbul’da yapılan her tüketiciyle ilgili olay akşam televizyonlarda izlediğimiz şekliyle Türkiye’ye gündem oluyor. Bunların en büyük takipçisi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’ndaki Tüketici Birimi’nde görevli arkadaşlarımızdır. Yaptıkları başarılı çalışmalarla bu konuda çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Kendilerine gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Moderatörlüğünü Yakup Güzel'in üstlendiği 6502 sayılı ‘Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da yer alan maddelerin işlendiği panele katılan Tüketicileri Destekleme Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Kemal Ertuğrul Öztürk, “Finansal tüketiciler” konusuna değinerek, tüketici hakları konusunda bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirtirken, Tüketici Hakları ve Çevreyi Koruma Derneği Genel Başkanı Osman İlhan da “İş yeri dışında kurulan sözleşmeler” ile ilgili bilinmesi gereken hususlara dikkat çekti.

Konuşmaların ardından 2014 yılı kapsamında tüketici haklarına dair yapılan çalışmalarla ilgili kurumlara ve basın temsilcilerine ödüller verildi.

Programa; İBB Genel Sekreter Yardımcı Mevlüt Bulut, İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Eğitim Daire Başkanı Yakup Güzel, İstanbul Ticaret İl Müdürü Mehmet Ali Köse, İSEM Müdürü Yeliz Yıldız, Tüketici Hakları ve Çevreyi Koruma Derneği Genel Başkanı Osman İlhan, Tüketiciyi Destekleme Derneği İstanbul Şube Başkanı Kemal Ertuğrul Öztürk, daire başkanları, zabıta müdürleri, zabıta amirleri, ATV Ana Haber Sunucusu Cem Öğretir, basın mensupları ve çok sayıda zabıta personeli katıldı.

Tüketici Ödül alan kurum ve kuruluşlar ise şöyle;

Tüketici Özel Ödülü: İstanbul İl Tüketici Hakem Heyeti,

Tüketici Özel Ödülü: Kağıthane Tüketici Hakem Heyeti,

Tüketici Özel Ödülü: Ümraniye Tüketici Hakem Heyeti,

Tüketici Özel Ödülü: Gaziosmanpaşa Belediyesi,

TV-Görsel Basın: ATV-Cem Öğretir,

TV-Görsel Basın: TRT Çocuk-Akıllı Alışveriş Programı,

Bilimsel Çalışma: Tüketici Hukuku Kongresi,

Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma: Esse Ev Ürünleri,

Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma: Vıdex A.Ş.,

Bilinçli Tüketici: Furkan Biçer.


Çalışmalarından dolayı plakete layık görülen kurumlar ise şöyle; İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü-İSMEK, İSEM, Türkiye Gazetesi-Anlat Derdini Feridun Abiye.

Ödül töreninin ardından verilen ikramlarla etkinlik son buldu.



Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER