“Yeşil Pota, Temiz Doğa” projesi 3 yaşında

Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliğiyle, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de katkılarıyla, 200 çocuk Fenerbahçe Ülker – NSK Eskişehir Basket maçında tribünlerde yerini aldı.

“Yeşil Pota, Temiz Doğa” projesi 3 yaşında
“Yeşil Pota, Temiz Doğa” projesi 3 yaşında

Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliğiyle, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de katkılarıyla, çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi kapsamında 200 çocuk Fenerbahçe Ülker – NSK Eskişehir Basket maçında tribünlerde yerini aldı.

11 Nisan 2015, Cumartesi - Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliğiyle, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de katkılarıyla, çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla başlatılan iki sezon önce başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesinin 3. dönemi devam ediyor.
 
3. sezondur devam eden  proje ile öğrenciler, çevreye katkı sağlamak için ambalaj atıklarını topluyor, toplanan atıklara karşılık Ülker Sports Arena’da ücretsiz olarak basketbol maçı izliyorlar.
 
Ataşehir’deki tüm okulların geri dönüşümlü atıklarla yarıştığı projenin ilk ayağında; ilk 3’e giren okullardan toplam 200 öğrenci 11 Nisan Cumartesi günü oynanan Fenerbahçe Ülker-NSK Eskişehir Basket maçını Ülker Sports Arena’da izleme şansı yakaladı. Katılan öğrencilere ayrıca çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla; kitap, tişört ve basketbol topu hediye edildi.
 
2012 - 2013 öğretim yılında başlayan ve 3 sezondur devam eden “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi kapsamında, daha yeşil bir dünya için toplanan atıklar çöplerden  ayrılıyor.  Öğrencilerin topladıkları geri dönüşümlü ambalaj atıkları sayesinde; ağaçların kesilmesi önleniyor, benzin ve elektrik tasarrufu yapılıyor,  tonlarca karbondioksitin salımı engelleniyor. Proje kapsamında bugüne kadar öğrenciler toplam 160.450 kg ambalaj atığı toplama başarısını gösterdiler. Toplanan ambalaj atıkları sayesinde 1.365 ağacın kesilmesi önlendi,  1.602 litre benzin, 773.958 kW elektrik tasarrufu yapıldı ve 83 ton CO2 (Karbondioksit)’nin salımı engellendi.

ATAŞEHİR SPOR OKULLARI, ADRSLERİ, İLETİŞİM BİLGİLERİ

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109